• xxl nutrition banner

ABE Pre Workout review – Applied Nutrition

ABE Pre Workout

€24,90
8.8

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

8.0/10

Smaak

9.3/10

Werking

9.5/10

Voordelen

 • 11 heerlijke smaken
 • Zeer sterke pre workout
 • 4 gram citrulline malaat per scoop
 • 200 mg cafeïne

Nadelen

 • Veel tintelingen
 • Alleen voor ervaren sporters

Bijgewerkt op 19 januari 2024 door Marvin

Pre workouts worden tegenwoordig veel gebruikt. Wanneer je nét even wat extra energie wilt voor het sporten kan zo’n pre workout booster je een zetje geven. Naast een flinke energieboost ervaar je meer explosieve kracht, extra focus en een lekkere spierpomp. Maar welke pre workout boosters werken het best? Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik al veel merken getest.

Dit keer is het de beurt aan All Black Everything van Applied Nutrition. ABE Ultimate Pre Workout bevat o.a. 200 mg cafeïne, 4 gram citrulline en 3,25 gram creatine monohydraat. Benieuwd naar mijn ervaring met deze pre workout? Lees de complete ABE Pre Workout review hieronder!

Ik heb ABE Ultimate Pre Workout getest op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Werking

All Black Everything Ultimate Pre Workout

Voordat we verder gaan met met mijn ABE Pre Workout review kijken we naar wat Applied Nutrition zelf zegt over hun pre workout supplement.

“ABE delivers a unique blend of the most vital and researched active ingredients known to help increase physical performance*, reduce tiredness & fatigue* and provide continual focus throughout your training, maximizing your bodies potential. However talk is cheap and the proof is in the product, after extensive research, meticulous formulating and precise lab testing we are confident to let ABE do the talking.

 • Creatine increases physical performance during high intensity exercise
 • Niacin contributes to the reduction of tiredness & fatigue
 • Vitamin B12 contributes to normal red blood cell formation
 • Open your airways with Breathe Easy™ formula (Candy Ice Blast Flavour)
 • Added Vitamins B3 & B12
 • Tested for Athletes
 • Halal Certified Product”

abe pre workout ervaring

Gebruiksgemak ABE Ultimate Pre Workout

Het eerste punt van mijn ABE Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder in water. Maar ook naar de informatie op het etiket over de samenstelling en het aanbevolen gebruik.

De ABE Pre Workout komt in een handzaam potje met 315 gram inhoud. Uiteraard voorzien van een maatschepje en een silica zakje om te voorkomen dat je pre workout poeder hard wordt. Volgens de gebruiksaanwijzing meng je 1 scoop (= 10,5 gram poeder) met 250 ml koud water. Je drinkt je pre workout shake ongeveer 15 minuten voor de training. Easy dus! Vooral omdat het poeder eenvoudig oplost in water kun je de ABE Ultimate Pre Workout eenvoudig nemen.

Omdat Applied Nutrition een Brits merk is, staat alle informatie op de verpakking er alleen in het Engels op. Engels niet je sterkste punt? Geen stress, op de websites van Nederlandse webshops vind je de benodigde informatie over samenstelling, gebruik en doseringen natuurlijk gewoon in het Nederlands. Op het label vind je meer info over de precieze samenstelling en de gebruikte ingrediënten. Ook wordt duidelijk dat ABE Pre Workout getest is voor atleten en dus géén verboden substanties bevat.

Wat kost deze pre workout van Applied Nutrition?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het altijd belangrijk dat jij de goedkoopste aanbieding vindt. Daarom kijk ik in mijn ABE Pre Workout review naar de prijzen van de webshops die deze pre workout van Applied Nutrition verkopen.

Omdat ABE Ultimate Pre Workout van een universeel supplementen merk is, wordt deze door diverse webwinkels in Nederland verkocht. De gemiddelde prijs is €24,90 voor 315 gram poeder. Een dosering is 10,5 gram en dit betekent dat je 30 trainingen met een potje ABE doet. Omgerekend kost ABE Pre Workout je dus €0,83 per dosering. Je kunt de pre workout booster van Applied Nutrition kopen bij o.a. de volgende shops:

Qua prijs is ABE vergelijkbaar met andere pre workouts, zoals C4 Extreme Pre Workout van Cellucor, Sustained Release Pre Workout van Body & Fit en NOX Ultimate Pre Workout van Body en Gymshop.

All Black Everything smaken

De smaak van een pre workout supplement is natuurlijk niet het allerbelangrijkst. Toch is het wel fijn als jouw pre workout drank lekker is. Daarom deel ik in de ABE Ultimate Pre Workout review mijn persoonlijke ervaring met de smaken.

Je kunt ABE Pre Workout bestellen in maar liefst 11 smaken. Let wel op, niet elke webshop in Nederland heeft alle smaken op voorraad. Volgens de website van Applied Nutrition kun je de volgende smaken kiezen; Bubblegum Crush, Candy Ice Blast, Cherry Cola, Energy Flavour, Fruit Punch, Gin & Tonic, Icy Blue Razz, Sour Apple, Sour Gummy Bear, Strawberry Mojito en Tropical. Zoals je kunt zien heb je dus keuze uit veel lekkere smaken.

Ik heb zelf helaas (nog) niet alle smaken kunnen testen, maar van de smaken die ik wel heb geprobeerd vind ik Bubblegum (kauwgom), Icy Blue Razz en Candy Ice Blast het lekkerst. De zure smaken, zoals Sour Apple en Gummie Beren vind ik minder lekker. Omdat het poeder makkelijk mengt in water blijven er geen klontjes zitten in je pre workout. Hierdoor drink je ABE lekker weg!

Werking ABE Pre Workout

Het belangrijkste onderdeel van mijn pre workout reviews gaat natuurlijk over de werking. Welke stoffen zitten in ABE Pre Workout? En welke effecten heb ik zelf ervaren tijdens het trainen met deze pre workout booster?

ABE Ultimate Pre Workout is een supplement dat door veel gebruikers wordt geprezen. Het is een populaire pre workout booster en staat bekend om het leveren van een flinke dosis energie. Per dosering van 10,5 gram poeder krijg je de volgende stofjes binnen.

 • 4 gram citrulline malaat
 • 3,25 gram creatine monohydraat
 • 2 gram beta alanine
 • 200 mg taurine
 • 200 mg cafeïne
 • 100 mg TheaCrine
 • 80 mg vitamine B3 (500% RI)
 • 100 mcg vitamine B12 (4000% RI)

abe pre workout reviewCitrulline malaat is een aminozuur welke wordt omgezet door het lichaam in L-arginine. Hieruit wordt NO (stikstofmonoxide) vrijgemaakt. Dit draagt bij aan de toevoer van zuurstof en bloed naar je spieren. Zo zorgt citrulline voor een grotere spierpomp en beter transport van voedingsstoffen. Creatine monohdyraat is één van de meest onderzochte supplementen. Het verbetert de explosieve kracht en zorgt dat je minder snel verzuurt tijdens het trainen. Beta alanine is een aminozuur dat het uithoudingsvermogen stimuleert. Het veroorzaakt die kenmerkende tintelingen voordat je begint met trainen (deze kunnen overigens geen kwaad).

Taurine vinden we vaak terug in pre workouts en energiedrankjes. Het zou een positief effect hebben op de doorbloeding en het uithoudingsvermogen. Cafeïne wordt gebruikt om een energieboost te geven. Hierdoor neemt de zin en motivatie om te sporten toe. TheaCrine zorgt voor een betere focus, motivatie en stimuleert de energie.

Vitamine B3 speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening van cellen en bij de werking van het zenuwstelsel. Ook is het van belang voor een gezonde huid. Vitamine B12 (cobalamine) is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren. Daarnaast is vitamine B12 nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Al sinds 2014 test ik supplementen voor Voeding-en-fitness.nl. Door de jaren heen heb ik veel verschillende pre workouts getest en mijn ervaring gebruik ik om jou te helpen bij het vinden van de beste pre workout boosters!

Mijn ervaring met ABE Ultimate Pre Workout

Zoals je kunt lezen is ABE van Applied Nutrition een sterk gedoseerde pre workout booster. Het bevat een aantal stoffen die een goede bijdrage leveren aan jouw training. Maar wat heb ik hier zelf van gemerkt? Ik nam ABE Ultimate Pre Workout zo’n 15 tot 20 minuten voor mijn fitness training. Al vrij snel merkte ik de tintelingen van de beta alanine en nam mijn energie enorm toe. Ik heb veel pre workouts getest, maar dit is wel één van de heftigere die ik heb gehad. Echt een lekkere boost en veel zin om te trainen.

Klein minpuntje is wel dat de tinteling soms heel erg aanwezig waren en dat ik rode vlekken kreeg op mijn armen en in mijn nek. Dit komt door de verwijding van de bloedvaten en wordt flushing genoemd. Het wordt veroorzaakt door hoge inname van vitamine B3 en kan verder helemaal geen kwaad (bron).

Tijdens mijn workout merkte ik vooral veel van de energietoename en had ik een lekkere pomp. Mijn spieren verzuurde minder snel dan normaal en ik zag er goed opgepompt uit in de spiegel. Natuurlijk niet het meest belangrijk, maar wel leuk om te zien tijdens het trainen. Tijdens mijn hele trainingen had ik veel motivatie, langdurige energie en focus op mijn oefeningen en uitvoering.

ABE Pre Workout review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn ABE Pre Workout review eindigen met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaringen kunnen lezen. Voor mij heeft deze pre workout booster van Applied Nutrition een aantal voordelen, maar ook nadelen. Qua prijs en smaak scoort ABE goed. Het is niet de goedkoopste pre workout, maar de prijs is zeer redelijk. Wanneer je eens een andere smaak wilt proberen dan de standaard pre workouts, dan is ABE een aanrader. Je hebt keus uit 11 varianten. Voor mij is dit één van de beste pre workout boosters die ik in de afgelopen tijd heb gebruikt.

De energieboost was goed aanwezig, de spierpomp was fijn en merkte dat ik nét dat beetje extra kon geven. Soms vond ik de mate van tintelingen voor het trainen en de rode vlekken door de vitamine B3 voor het trainen wel vervelend. Al met al ben ik zeer tevreden over deze pre workout van Applied Nutrition. Ben jij op zoek naar een sterke pre workout? Dan is ABE Ultimate Pre Workout zeker het proberen eens waard!

ABE Pre Workout

ABE bevat een unieke blend van actieve ingrediënten om het beste uit je training te halen. ABE bevat onder andere 200 mg Cafeine en 4 gram Citruline.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met ABE Pre Workout hieronder

Heb jij de All Black Everything Pre Workout al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Patser Pre Workout review & ervaring
patser pre workout review

Voor mijn supplementen reviews heb ik al veel pre workouts getest. De ene pre workout bevat vooral een gigantische dosering cafeïne, terwijl de andere pre Lees blog

Black Label Pre Workout review – XXL Nutrition
black label pre workout review

Heb jij vroeger de Unleash Pre Workout van XXL Nutrition wel eens gebruikt? Black Label is de opvolger en is nog sterker gedoseerd. Voor mij Lees blog

BF10 Pre Workout review – Body & Fit
bf10 pre workout ervaring

Er zijn veel pre workouts verkrijgbaar die jou kunnen helpen om alles uit je training te halen. Een pre workout booster is zeker niet noodzakelijk Lees blog

Top 10 Pre Workouts met de meeste cafeïne
pre workouts met de meeste cafeïne

Een Pre Workout staat bekend om de grote hoeveelheid cafeïne die het bevat. Doorgaans wordt dit voedingssupplement door fanatieke sporters gebruikt voor hun trainingen. De Lees blog

ABE bevat een unieke blend van actieve ingrediënten om het beste uit je training te halen. ABE bevat onder andere 200 mg Cafeine en 4 gram Citruline.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *