• xxl nutrition banner

De 90 dagen zonder alcohol challenge zit erop!

Bijgewerkt op 22 februari 2020 door Marvin

japas ermeloZoals jullie vast wel weten zijn Lennard en ik dit jaar begonnen met de 90 dagen zonder alcohol challenge. De bedoeling was om 90 dagen lang totaal geen alcohol meer te drinken. Dus geen shotjes, wijntjes, biertjes of andere sterke dranken. We wilden hiermee niet alleen ons eigen doorzettingsvermogen testen, maar ook kijken wat voor effect het mijden van alcoholische versnaperingen op onze fit- en gezondheid heeft. Uiteraard hebben wij iedereen die mee wilde doen hier van harte voor uitgenodigd. In onze eerdere updates hebben we je op de hoogte gehouden van onze ervaringen. Dit keer de allerlaatste update, want…. de 90 dagen zonder alcohol challenge zit erop. Ben jij benieuwd of wij in de laatste weken de fout in zijn gegaan? Lees dan snel verder!

Deel jouw ervaringen in een reactie!

De 90 dagen zonder alcohol challenge is voorbij!

De ervaringen van Lennard

lennard voogdHet zit er op! Vanaf vandaag, vrijdag 1 april, mogen we weer alcohol drinken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel weer zin heb om een biertje te drinken. De laatste tijd zijn er weer een aantal momenten geweest waarbij ik wel zin had om wat te drinken. Zo heb ik 1e paasdag mijn verjaardag gevierd met familie, vaak drink ik dan een biertje met mijn broers maar dit keer niet. Ook ben ik afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer in Harders Plaza geweest (onder andere met Marvin). Hier had ik op het begin ook wel zin in bier, maar ik kon mij gelukkig ook prima vermaken met wat frisdrank of water. De volgende ochtend was ik eigenlijk wel blij dat ik die avond ervoor geen alcohol had gedronken.

Nu de 90 dagen afgelopen zijn ga ik wel weer af en toe een biertje drinken. Ik ben wel van plan om het alcohol drinken zo minimaal mogelijk te houden. Door deze challenge ben ik echt de voordelen van het niet drinken in gaan zien. Elke zondagochtend fit opstaan is toch wel erg fijn! Voor alle mensen die het is gelukt om de volle 90 dagen challenge met ons mee te doen, jullie zijn toppers!

De ervaringen van Marvin

marvin grouw voedingsadviseurHet zit er al weer op, de 90 dagen zonder alcohol challenge is voorbij. Voor mijn gevoel is het echt erg snel gegaan. Dit komt misschien ook omdat ik druk ben met werken, sporten (krachttraining / voetbal / zaalvoetbal) en andere verplichtingen. Hierdoor gaat de tijd snel en denk ik eigenlijk helemaal niet aan het drinken van alcohol. Nu ik de uitdaging heb gehaald ben ik van plan om dit door te zetten. Ik vermaak me erg goed zonder alcohol. Zo kom ik weinig in de verleiding en heb ik duidelijk geen drankjes nodig om een leuke avond te hebben. Vorige week, zoals Lennard al zei, naar een feest geweest en daar voelt het gewoon standaard voor me op water te halen. Bier, mixjes, shotjes en andere dranken doen me helemaal niks.

Gisteravond zijn Lennard en ik met onze vriendinnen uit eten geweest bij Japas in Ermelo, waar je heerlijk sushi kunt eten. Daar hebben we de hele avond gezeten en niemand heeft alcohol gedronken. Ice Tea, Ice Tea Green en een hele hoop water…. en ik vind het prima!

Nu de 90 dagen voorbij zijn wil ik niet ineens alcohol gaan drinken. Natuurlijk zal ik er nu minder strikt op letten, maar eigenlijk wil ik wel eens zien hoe lang ik nog verder kan gaan zonder een drankje te drinken. De voordelen voor mij waren dat ik me eigenlijk iedere ochtend fit voelde. Ook na een lange dag of een feestje tot in de vroege uurtjes, de volgende ochtend had ik nergens last van en als ik wilde kon ik gewoon fanatiek sporten. Dit is toch een mooi voordeel. Daarnaast ben ik ook zeker wat vet kwijt geraakt. Dit komt natuurlijk niet alleen door het vermijden van alcohol (lees hier of je dik wordt van alcohol), maar het helpt wel mee!

Heb jij meegedaan met deze uitdaging? Zo ja, ben je van plan dit door te zetten of ga je weer lekker genieten van je drankjes?

Volg Marvin

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen, beste fitness tips en supplementen reviews? Schrijf je dan in voor de Voeding-en-fitness.nl nieuwsbrief en ontvang tweemaal per maand de meest nuttige blogs in je mailbox. Geen stress, wij houden ook niet van spam!

[mc4wp_form id=”4663″]

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Bruin worden; 11 tips om rekening mee te houden
11 tips over veilig zonnen

Teveel zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid. Naast het bekende verbranden ligt er een groter gevaar op de loer,namelijk huidkanker. Uiteraard krijg je niet Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *