• xxl nutrition banner

5 multifunctionele thuis fitness apparaten

Bijgewerkt op 10 juni 2024 door Marvin

thuis fitness apparatenHoewel ik met alle plezier bij de BodyWorld in Harderwijk sport, denk ik steeds meer na over het opzetten van een home-gym. Thuis fitnessen wordt steeds populairder omdat het mensen een zekere vorm van vrijheid geeft. Je kunt klein beginnen met wat losse dumbbells, een matje en een springtouw bijvoorbeeld. Maar als je meer ruimte tot je beschikking hebt kun je de zolder of garage omtoveren tot een complete aan-huis-sportschool. Heb je weinig ruimte, maar wil je toch een complete workout kunnen doen?

Dan is een multifunctioneel fitnessapparaat een slimme oplossing. Dit soort machines bieden je de mogelijkheid om je complete lichaam te trainen, zonder dat dit teveel ruimte in beslag neemt. Op Voeding-en-fitness.nl heb ik 5 multifunctionele thuis fitness apparaten op een rij gezet die ik graag zou willen hebben indien ik ervoor kies om thuis te gaan trainen.

Voordelen thuis trainen

Er kunnen verschillende redenen zijn om thuis te gaan fitnessen. Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen van een thuis fitness apparaat?

 • Meer gemak = je kunt trainen wanneer je wilt en hoeft niet eerst naar de sportschool te gaan. Ook hoef je nooit meer te wachten tot iemand klaar is met een oefening die jij ook wilt doen.
 • Geen lidmaatschap = je zit niet meer vast aan een (duur) abonnement bij de sportschool. Je investeert in fitnessapparatuur, maar bespaart de rest van je leven op maandelijkse kosten.
 • Train in je eigen tijd = wil je ’s nachts trainen? Of liever zaterdag- en zondagavond? Met je eigen thuis fitness apparaten kan dit gewoon.
 • Voel je prettig = wanneer je onzeker bent over jezelf dan kan het krachthonk je afschrikken. Door thuis te trainen heb je van niemand last en ben je in je comfort-zone.

Nadelen thuis fitnessen

Toch zijn er ook redenen om bij een sportschool te (blijven) trainen. Wat zijn de belangrijkste nadelen van thuis fitnessen?

 • Geen begeleiding = bij een goede sportschool lopen instructeurs rond die je helpen bij het verbeteren van je techniek.
 • Minder sociaal contact = in je eentje sporten is efficiënt, maar veel mensen waarderen de sociale contacten die ze opdoen tijdens het trainen in de sportschool.
 • Intrinsieke motivatie nodig = geen zin om te trainen? Dan is de verleiding groot om thuis op de bank te blijven zitten of om je training snel af te raffelen. Wanneer je al in de gym bent is de motivatie groter om die workout toch nog even te knallen.

Multifunctionele thuis fitness apparaten

Met een setje dumbbells, een matje en een barbell met schijven kun je natuurlijk een hoop fitness oefeningen doen. Maar wil jij het professioneler aanpakken? Dan kun je kiezen voor een multifunctionele fitness machine. Deze thuis fitness apparaten onderscheiden zich door de variëteit aan mogelijkheden die ze bieden. Je kunt je complete lichaam trainen met één apparaat. Wanneer ik zelf een home-gym zou bouwen, dan gaat mijn voorkeur uit naar één van deze fitnessapparaten hieronder.

Body-Solid Fusion 600

multifunctioneel fitness apparaatDe Body-Solid Fusion 600 maakt het mogelijk om meer dan 60 verschillende oefeningen uit te voeren. Denk aan oefeningen als de Chest Press, Lat Pulldown, Leg Extension, Bicep Curl en Shoulder Press.

Dankzij de gepatenteerde Bi-Angular drukbeugels krijg je de optimale vorm van beweging en dat terwijl je zelfs weerstand voelt van twee kanten. Het voordeel hiervan is dat je het gevoel hebt alsof je met vrije gewichten traint. Dit resulteert in 25 procent meer spiercontractie.” Het gewichtsblok gaat tot 95 kilogram en is dus ook voor ervaren krachtsporters geschikt.

 • Groot aanbod aan fitness oefeningen
 • Sterk en duurzaam thuis fitness apparaat
 • Niet mogelijk om met twee personen tegelijk te trainen

Body Solid Fusion 600 kopen bij Betersport

Powertec Multi System WB-MS Black/Yellow

De Multi System WB-MS van Powertec is een fitness machine die het mogelijk maakt om met drie personen tegelijkertijd te trainen. Ideaal wanneer je het fijn vindt om samen te sporten.

“Deze multigym is volledig uitgerust en zorgt er voor dat alle spiergroepen aan bod komen. De WB-MS combineert meer dan 30 individuele krachtoefeningen in één compacte home gym. Hierdoor haal je een compleet fitness centrum in één machine in huis.” Dit apparaat werkt met losse schijven als gewicht, deze dien je er dus zelf nog bij te kopen!

 • Mogelijk om met drie personen tegelijk te trainen
 • Zeer stabiel fitness apparaat
 • Zwaar belastbaar door losse schijven
 • Gewichten moeten apart gekocht worden

Powertec Multi System WB-MS kopen bij Betersport

Powertec Multi System WB-MS kopen bij Bol.com

Monster Full-Functional Gym

De Monster Full-Functional Gym van Barbarian Line is echt een professioneel apparaat. Dit thuis fitness apparaat stelt jou in staat om werkelijk elke oefening te doen. Zo kun je met de machine ook Squatten en Bankdrukken.

“De Monster Full-Functional Gym is het meest complete en perfecte krachtstation dat momenteel verkrijgbaar is. Dit multi-station voldoet aan alle eisen voor een professionele training en is ideaal voor personal trainers, sportscholen, bodybuilders en ambitieuze thuissporters.” Je kunt deze home-gym tot 300 kilogram belasten, waardoor zelfs de sterkste sporters hier hun krachttraining kunnen doen.

 • Absoluut stabiel voor een veilige workout
 • Zwaar belastbaar tot 300 kilogram
 • Halterschijvenopname 50 mm, geschikt voor vrijwel alle olympische halterstangen en halterschijven
 • Het toestel bestaat uitsluitend uit hoogwaardige onderdelen en is geschikt voor professionele toepassingen

Monster Full Functional Gym kopen bij Fitness Seller

Dual Pulley Functional Trainer

dual pulley trainerTrainen met kabels is fijn, het zorgt namelijk voor een constante belasting op de spieren die je wilt trainen. Gedurende de hele range of motion staat er spanning op de spier. De Dual Pulley Functional Trainer is een cable crossover met 2 gewichtsblokken van 90 kilogram.

Maar naast kabeloefeningen zoals de Cable Fly kun je met dit thuis fitness apparaat ook oefeningen als de Pull Up of Tricep Pulldown doen. “Dankzij de verstelbare pulleys kunnen ontzettend veel oefeningen worden uitgevoerd op verschillende hoogtes. De geïntegreerde optrekstang heeft veel verschillende grepen en maakt diverse vormen van optrekken mogelijk.”

 • Modern ovalen frame met een hoge kwaliteit afwerking
 • Uitgerust met 2 x 90 kg gewichtstapels in fijne stappen en met kleurcodering
 • De pulleys aan beide kanten van het frame zijn 180° zwenkbaar
 • De pulleys zijn 17-voudig in hoogte verstelbaar met een handige verstelpin

Dual Pulley Functional Trainer kopen bij Fitness Seller

MegaTec Multiplex Workout Station

thuis fitness apparaatTot één van de meest complete thuis fitness apparaten mogen we MegaTec Multiplex Workout Station rekenen. Dit multi-station maakt het namelijk mogelijk om met maar liefst vier personen tegelijk te sporten.

“Dit innovatieve systeem combineert vijf fundamentele trainingstoestellen in één compact workout station van de hoogste klasse. Dit multistation bevat een lat pulley, multi-press, squat machine, dip bars en een multibank.” Door het duurzame en robuuste ontwerp is dit apparaat geschikt voor sportscholen, maar ook voor fanatieke thuissporters.

 • Stevige constructie in een compact ontwerp
 • Eenvoudige en comfortabele bediening met optimale ergonomie en top functionaliteit
 • Het workout station is veilig, solide en stabiel
 • Uitgebreide oefeningsmogelijkheden

MegaTec Multiplex Workout Station kopen bij Fitness Seller

Thuis fitness apparaten kopen?

Train jij liever thuis in je eigen vertrouwde omgeving? Dan is het aanschaffen van één of meerdere fitness apparaten een goede investering. Je kunt trainen wanneer jij dit wilt, op je eigen muziek en hoeft nimmer te wachten op een bankje of gewichten. Toch is zo’n multifunctioneel krachttraining apparaat een behoorlijke eenmalige investering. De prijs voor dit soort machines kan variëren tussen de 1500 en 3000 euro. Dit is een smak geld, maar je hebt hier wel de rest van je leven plezier van.

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)
Meer handige fitness tips
10 thuis fitness oefeningen voor je hele lichaam
10 thuis fitness oefeningen

Niet iedereen vindt het fijn om in een sportschool te trainen. Behoor jij tot die groep sporters die liever lekker thuis traint? Dan hecht je Lees blog

Thuis trainen met een Full Body workout
thuis fitness full body

Thuis trainen wordt door veel mensen als erg fijn ervaren. Ook zonder de apparaten van de sportschool tot je beschikking te hebben kun je thuis Lees blog

Thuis fitness materiaal: Wat heb je nodig?
thuis fitness materiaal kopen

Wanneer je geen tijd of zin hebt om naar een sportschool te gaan, of wanneer je je gewoon niet echt op je gemak voelt tussen Lees blog

5 voordelen van thuis trainen
thuis trainen voordelen

Twijfel jij of je wilt gaan sporten in de sportschool of thuis gaat trainen? Iedereen heeft bepaalde redenen om thuis te fitnessen of juist naar Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *