• vegan protein body & fit

In 5 minuten een gezond toetje boordevol eiwitten

Laatste update op 24 november 2021

gezond toetje Na het avondeten is je maaltijd pas echt af wanneer je een lekker toetje hebt gehad. Helaas bevatten de meeste toetjes uit de supermarkt veel slechte voedingsstoffen. Lekker die chocolade mousse, maar je krijgt nu wel een hele lading aan suikers en onverzadigde vetten binnen. Geen gezond toetje dus! Toch begrijpen we dat je graag eens een lekker dessert neemt na je rijst met kip.

Daarom nu als Recept van de Week een heerlijk gezond toetje. Dit gezonde dessert bevat maar liefst 70% eiwit en heeft een laag gehalte aan vet en suiker. Het mooie is, je hebt er bijna niks voor nodig. Bekijk de ingrediënten en bereidingswijze hieronder en verwen jezelf na het avondeten op een lekker toetje!

De ingrediënten voor een gezond toetje

  • 250 – 300ml magere melk
  • 35 gram Protein Dessert van Bodylab
  • Een Superfood naar keuze ter versiering van het dessert

Hoe maak je dit gezonde dessert?

  1. Meng 35 Protein Dessert met 250 – 300ml mager melk.
  2. Goed schudden met behulp van een shakebeker of blender.
  3. 5 tot 10 minuten laten opstijven in de koelkast.
  4. Besprenkel met een superfood naar keuze (bijvoorbeeld Cacao Nibs).
  5. Genieten maar!

Zo maak je dus binnen een handomdraai een lekker en gezond toetje! Per 35 gram Protein Dessert krijg je 24,5 gram eiwit binnen. Deze eiwitten hebben een gebalanceerd en uitgebreid aminozuur profiel. Dit zorgt ervoor dat al processen die jouw lichaam moet verwerken kunnen worden uitgevoerd. Hier valt dus ook het herstellen en opbouwen van spiermassa en het verbranden van vet onder! Bovendien bevat dit gezonde toetje maar 4.9 gram koolhydraten en 1 gram vet.

In welke smaken kunnen we dit toetje krijgen?

Smaken verschillen nu eenmaal, daarom is Protein Dessert in verschillende lekkere en romige smaken te krijgen. Kies nu de smaak waarin jij wilt genieten van een gezond toetje!

Crème Brulee

Deze smaak is zeer subtiel en combineert de vanille smaak met een heerlijk vleugje karamel. Deze dessert pudding benadert niet alleen de smaak maar ook de structuur van een crème brulee.

Choco Hazelnoot Crème

Lekker stevige smaak en romig mondgevoel. De chocolade smaak wordt snel opgevolgd door hazelnoot. Met echte stukjes hazelnoot die we hebben laten karamelliseren. Deze geven dit dessert een lekkere bite en een nog rondere smaak.

Rode Vruchten Crème

Zoet met de frisse tinten van zuur zoals alleen echt fruit kan geven. Misschien wel de meest uitgesproken smaak van alle variaties. Een mooie zachte structuur met echte stukjes gevriesdroogd fruit. Niet tegen Albert vertellen maar eigenlijk lekkerder dan de fruit desserts in de supermarkt-schappen.

Tiramisu

Een lekkere dessert pudding met de smaak van tiramisu. Een mooie combinatie van zacht en romig met een stevige koffie/likeur smaak aan het einde. Met echte stukjes lange vinger om de smaak en het mondgevoel van een echte tiramisu nog beter te benaderen.

Smaken protein dessertWil jij ook genieten van zo’n gezond toetje? Bestel dan direct Protein Dessert via Voeding-en-fitness.nl!

Protein Pudding kopen bij Bodylab

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Muscle Meals review & ervaring
muscle meals review

Wil jij de beste resultaten behalen in de sportschool? Dan is niet alleen je training belangrijk. De juiste voeding speelt een zeer grote rol, zowel Lees blog

Wat is een sapkuur en kun je er mee afvallen?
wat is een sapkuur

Sapdiëten zijn steeds populairder geworden als zogenaamde 'quick fix'-routines, die een groot gewichtsverlies in een relatief korte tijd beloven. En soms ook andere gezondheidsvoordelen claimen, Lees blog

De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Is Brinta of havermout gezonder?
brinta of havermout gezonder

Havermout of Brinta als ontbijt? Dit is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt door sporters. Want is Brinta nu hetzelfde als havermout of zijn Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negentien − twaalf =