• xxl nutrition banner

235U Xtreme Pre Workout review

235U

€24,95
8.1

Gebruiksgemak

7.7/10

Prijs

8.0/10

Smaak

8.0/10

Werking

8.8/10

Voordelen

 • 350mg cafeïne per dosering
 • Lekkere smaak
 • Scherpe prijs

Nadelen

 • Exacte samenstelling blend niet bekend

Bijgewerkt op 26 oktober 2022 door Marvin

Ieder lichaam reageert anders op de specifieke samenstelling van een pre workout booster. Wat voor de één werkt, kan bij de ander totaal geen effect hebben. Daarom is de zoektocht naar een goede pre workout een kwestie van trial and error. Diverse merken proberen tot je er één hebt gevonden die voldoet aan al jouw wensen. Om jou te helpen bij het vinden van de beste pre workout test ik regelmatig nieuwe boosters en deel ik mijn ervaringen. Dit keer heb ik 235U Xtreme Pre Workout van XXL Nutrition getest. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Lees dan de complete 235U Xtreme Pre Workout review hieronder op Voeding-en-fitness.nl!

De 235U pre workout heb ik getest op de volgende onderdelen:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking

235U Xtreme Pre Workout – XXL Nutrition

Voordat we verder gaan met mijn 235U Xtreme Pre Workout review kijken we even naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun nieuwe pre workout supplement.

“235U is onze Top Secret Pre Workout. Maandenlang hebben wij in onze catacomben stoffen verrijkt tot een explosief resulaat. We zouden een heel verhaal kunnen schrijven maar kort gezegd zeggen wij: Just Nuke Your Training! 

 • 30 doseringen per verpakking
 • 2 hoog explosieve smaken
 • Geen crash na de training
 • Met ATP
 • Hoog Explosief”

xxl nutrition advies

Gebruiksgemak 235U Xtreme Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn 235U Xtreme Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Is de informatie op het etiket duidelijk? En hoe lost het poeder op in water? Dit en meer bespreek ik hieronder.

235U Pre Workout van XXL Nutrition is te bestellen in een pot van 450 gram. Het etiket zelf straalt uit dat dit een krachtige en heftige pre workout is. Fijn is dat de opening even groot is als de pot zelf, dit maakt het scoopen makkelijker. Volgens de gebruiksaanwijzing neem je 30 minuten voor je training een volle maatschep (= 15 gram poeder) en mix je dit met 250 ml water. Het poeder is zeer fijn en hierdoor mengt het gemakkelijk met water. 250 milliliter is dus echt genoeg om 235U in op te lossen.

Omdat het poeder erg fijn is én makkelijk oplost, blijven er geen klontjes achter in je shake of shakebeker. Scheelt weer! Verder vind je op het label meer informatie over de voedingswaarden en de ingrediënten van 235U Pre Workout. Helaas staat er niet op wat de exacte samenstelling van de blend is. Je weet dus niet hoeveel gram van alle stofjes je binnen krijgt. Dit is jammer!

Wat kost deze pre workout van XXL Nutrition?

Wij Nederlanders vinden de prijs vaak ook erg belangrijk. We willen niet teveel betalen voor een voedingssupplement. Daarom kijk ik in mijn 235U Xtreme Pre Workout review ook kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met andere pre workout boosters.

Bij XXL Nutrition kost een pot 235U Xtreme Pre Workout €24,95. Hiervoor krijg je 450 gram, waar je 30 dosering / trainingen uit haalt. Omgerekend kost het gebruik van 235U Pre Workout je dus €0,83 per training. Mijn eerste gevoel zegt dat dit een vrij gemiddelde prijs voor een pre workout booster is. Voor een sterke pre workout ben ik zeker bereid dit te betalen. Maar om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met andere pre workouts.

In de prijstabel hieronder zie je de prijzen van Der Hammer van XXL Nutrition, Maximum Pre Workout van Body & Fitshop, Kill It van Rich Piana en N.O. Xplode 3.0 van BSN. Zoals je kunt zien biedt XXL met 235U inderdaad een scherpe prijs. Het is misschien niet de goedkoopste, maar behoort in deze prijsvergelijking wel tot de goedkopere pre workouts.

Update 21 maart 2020: 235U Pre Workout is helaas niet meer te koop bij XXL Nutrition.

pre workout prijs

235U Pre Workout smaken

Wanneer jij meerdere malen per week een pre workout shake drinkt is het natuurlijk prettig als deze ook lekker smaakt. In de 235U Xtreme Pre Workout review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaken.

De 235U Pre Workout van XXL Nutrition kun je kopen in twee verschillende smaken, namelijk Radioactive Razz en Plutonium Punch. Klinkt heel spannend natuurlijk, maar de Radioactive Razz kun je vergelijken met een raspberry (framboos) smaak. Deze smaak sprak mij het meest aan dus heb ik er voor gekozen om deze te testen. Mijn smaakervaring is dus enkel gebaseerd op de Razz variant. Van te voren had ik een wat chemische smaak verwacht, maar dit is helemaal niet het geval.

De smaak beviel mij eigenlijk prima. Omdat het poeder gemakkelijk oplost krijg je een pre workout shake die makkelijk weg te drinken is. Ook met een kleine hoeveelheid water dus. De frambozen smaak vind ik met weinig water nét iets te aanwezig. Zelf geef ik dus de voorkeur om wat meer water te gebruiken (ongeveer 350 ml).

De werking van 235U Xtreme Pre Workout

235u xtreme pre workout reviewHet belangrijkste onderdeel in al mijn pre workout reviews gaat uiteraard over de werking. Welke werkzame stoffen zitten in 235U Xtreme Pre Workout? En wat heb ik zelf ervaren tijdens het trainen met deze booster?

Deze pre workout booster bevat de volgende ingrediënten: L-citrulline DL malaat, beta alanine, L-arginine AKG, taurine, polydextrose, choline bitartraat, N-acetyl Ltyrosine, aroma, guarana extract (Paullinia cupana), acetyl-L-carnitine, trinatriumcitraat, zoetstoffen: (acesulfaam-K, sucralose), cafeïne anhydrous, adenosinetrifosfaat (ATP), kleurstof: carotenen, vitamine: cyanocobalamine (Vit. B12).

Deze pre workout booster van XXL Nutrition bevat dus verschillende aminozuren die helpen bij het verbeteren van het (spier)uithoudingsvermogen en de spierpomp stimuleren tijdens je krachttraining. Daarnaast zorgen de ingrediënten als taurine en cafeïne voor een toename van energie en focus. Er wordt geen informatie gegeven over de exacte dosering van alle stoffen. Daar kan ik op dit moment dus niks nuttigs over zeggen, helaas!

Mijn ervaring met 235U

Maar uiteraard kan ik wel mijn persoonlijke ervaring met het effect van 235U met je delen. Ik heb deze pre workout van XXL Nutrition op verschillende momenten op de dag geprobeerd. Wel heb ik deze altijd 20 – 30 minuten voor mijn training genomen. Het eerste wat ik merkte was een toename van energie en motivatie, gevolgd door de tintelingen die worden veroorzaakt door het stofje beta-alanine. Tijdens mijn krachttrainingen merkte ik dat mijn spieren minder snel verzuurd raakten en ik een lekkere pomp had.

Qua kracht merkte ik eigenlijk geen verschil. Dit zal mede te verklaren zijn door het ontbreken van creatine in deze pre workout. Je kunt natuurlijk zelf een schepje creatine (3 tot 5 gram) toevoegen aan deze pre workout. Na het gebruik heb ik geen crash ervaren. Wel raad ik je af om deze pre workout wat later op de avond te gebruiken. Door de grote hoeveelheid cafeïne (350 mg per dosering) kan dit je slaap verstoren.

235U Xtreme Pre Workout review: mijn conclusie

Tot slot wil ik deze 235U Xtreme Pre Workout review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews voor Voeding-en-fitness.nl heb je mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft 235U Pre Workout van XXL Nutrition een aantal voordelen, maar ook een paar minpunten. Een groot voordeel is dat deze pre workout een sterke dosering cafeïne bevat. Hierdoor zal hij je veel energie geven, zeker op de momenten waarop je eigenlijk totaal geen puf hebt om te trainen.

Nadeel hiervan is wel dat hij voor sommigen te heftig kan zijn, zeker wanneer je ’s avonds traint. De prijs van 235U is gemiddeld in vergelijking met andere merken. Maar gekeken naar de werking die ik heb ervaren vind ik dat dit een zeer scherpe prijs is. Helaas bevat 235U Xtreme Pre Workout geen creatine, maar dit kun je zelf eenvoudig toevoegen door een schepje creatine monohydraat toe te voegen. Wat ik wel erg jammer vind, is dat je niet kunt zien wat de exacte blend is. Je hebt dus geen idee hoeveel gram van alle aminozuren en andere stoffen je binnen krijgt. Je moet dus vertrouwen op de kwaliteit van XXL Nutrition!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met 235 Xtreme Pre Workout hieronder!

Heb jij deze nieuwe pre workout booster van XXL Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
wat is de beste pre workout?

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om waardevolle kennis en mijn ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jullie graag bij het bereiken van (sportieve) doelen. Daarnaast bied ik online personal training en voedingsadvies op maat aan. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + dertien =