• xxl nutrition banner

100% Tri-Protein review & ervaringen 2024 – Crazy Nutrition

100% Tri-Protein

€41,99
7.6

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

4.5/10

Smaak

8.5/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

  • 4 verschillende eiwitbronnen
  • Wordt in 3 fasen opgenomen in je lichaam
  • Laag in suikers
  • Enzymencomplex voor betere vertering

Nadelen

  • Minder smaken verkrijgbaar
  • Duurder dan andere merken

Een eiwitshake is een handige toevoeging op je gezond eetpatroon om meer eiwitten binnen te krijgen. Vooral wanneer je intensief traint, heeft je lichaam een hogere eiwitbehoefte. Voor Voeding-en-fitness.nl test ik al sinds 2014 eiwitpoeders van verschillende merken in Nederland. Dit keer heb ik de Whey Protein Powder van Crazy Nutrition getest. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaringen? Lees alle voordelen en nadelen in mijn 100% Tri-Protein review hieronder!

Ik heb de 100% Tri-Protein van Crazy Nutrition op de volgende punten getest:

  1. Gebruiksgemak
  2. Prijs
  3. Smaak
  4. Samenstelling

Samenvatting:
Crazy Nutrition’s 100% Tri-Protein is een eiwitpoeder van de hoogste kwaliteit. In mijn test scoort Tri Protein erg goed op gebruiksgemak, smaak en samenstelling. Vooral de eiwitblend met 4 soorten eiwit en zowel trage als snelle opname maken dit een uitstekende toevoeging op je dagelijkse voeding. De toegevoegde DigeZyme enzymen ondersteunen de opname en je darmwerking. Helaas is de prijs een stuk hoger dan van andere eiwitpoeders op de markt. Kies voor het abonnement met 30% korting om te besparen op de kosten.

Crazy Nutrition 100% Tri-Protein

Voordat we verder gaan met mijn 100% Tri-Protein review, kijken we wat Crazy Nutrition zelf zegt over hun eiwitshake.

“Verhoog gains, bevorder spiergroei, verhoog je energie en stil de honger met 24 gram eiwit van 4 verschillende eiwitbronnen. TRI-PROTEIN van Crazy Nutrition combineert 4 krachtige eiwitten die met 3 verschillende intervallen worden verteerd.

  • 4 natuurlijke eiwitten voor meer brandstof
  • Gespreide afgifte voor 3x meer absorptie
  • Weinig calorieën en weinig koolhydraten (slechts 1 gram suiker)
  • Geen opgeblazen gevoel – gemaakt met spijsverteringsenzymen
  • Gemaakt met niet-genetisch gemodificeerde, sojavrije, graanvrije en veilige ingrediënten.”
100% tri-protein review

Gebruiksgemak van Tri-Protein

Het eerste onderdeel van mijn 100% Tri-Protein review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar hoe het eiwitpoeder mengt met water en melk. Maar ook naar de informatie op het etiket en het aanbevolen gebruik.

De Crazy Nutrition 100% Tri-Protein wordt geleverd in een hersluitbare zak met 900 gram inhoud. Bij het openen van de zak valt me gelijk iets positiefs op. De maatschep heeft een lang handvat, waardoor je niet met je hand diep in de zak hoeft te graaien. Erg gebruiksvriendelijk dus.

Volgens de gebruiksaanwijzing meng je 30 gram eiwitpoeder met 200-300ml water (of melk) en hoef je maar kort te schudden. Dit klopt, want het poeder lost gemakkelijk op in je shakebeker. Geen last van vervelende klontjes of restjes poeder aan de rand van je shaker.

Klein minpunt vind ik het feit dat 100% Tri-Protein alleen in een zak van 900 gram verkrijgbaar is. Gebruik je elke dag een eiwitshake, dan ben je snel door je verpakking heen. Je verbruikt dus veel plastic verpakkingen. Het zou voordeliger en milieuvriendelijker zijn als ze een bulkverpakking (bijvoorbeeld 4000 gram) zouden verkopen.

Voor het gebruiksgemak beoordeel ik 100% Tri-Protein van Crazy Nutrition met een 8.5/10. Het eiwitpoeder lost makkelijk op en het maatschepje is erg handig in gebruik. Helaas alleen te koop in zak van 900 gram en niet in een grotere verpakkingen.

Crazy Nutrition 100% Tri-Protein prijs

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat je altijd de beste deal krijgt voor jouw voedingssupplementen. Daarom kijk ik in mijn 100% Tri-Protein review kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met andere merken eiwitshakes.

Je kunt de Tri-Protein van Crazy Nutrition los kopen of je kunt kiezen voor een abonnement. Wil je een losse zak bestellen, dan betaal je €59,99 per zak van 900 gram. Dit vind ik behoorlijk duur voor een eiwitpoeder, zeker in vergelijking met eiwitshakes zoals Perfect Whey Protein van XXL Nutrition en Whey Perfection van Body & Fit. Uitgaande van een shake met 30 gram poeder betekent dit namelijk dat je €2,00 per Tri-Protein shake kwijt bent.

Gelukkig kun je flink geld besparen als je voor het Crazy Nutrition abonnement kiest. Je krijgt dan 30% korting en betaalt nog maar €41,99. Dit komt neer op een prijs van €1,40 per 100% Tri-Protein shake. Nog steeds bovengemiddeld duur, maar al een stuk beter. Bovendien kom je nooit meer zonder eiwitpoeder te zitten, omdat een nieuwe zak automatisch wordt toegezonden. Je kunt het abonnement op elk gewenst moment pauzeren of stoppen.

Voor de prijs beoordeel ik Crazy Nutrition Tri Protein met een 4.5/10. Dit eiwitpoeder is flink duurder dan de huismerk eiwitshakes die je bij Nederlandse webshops kunt kopen. Door te kiezen voor een abonnement kun je besparen en krijg je 30% korting, wat de prijs aantrekkelijker maakt. Maar nog steeds behoort dit eiwitpoeder tot de merken die meer kosten.

Hoe smaakt dit eiwitpoeder van Crazy Nutrition?

Smaak is natuurlijk erg persoonlijk. Toch deel ik graag mijn ervaring met de verschillende smaken met je. Hopelijk kan ik je zo helpen om de lekkerste Crazy Nutrition eiwitshake te kiezen.

Je hebt bij Crazy Nutrition 100% Tri-Protein de keus uit 4 verschillende smaken, namelijk Vanilla, Chocolate Flavor, Strawberry Flavor en Banana Flavor. Het smaakaanbod is dus niet heel groot, maar biedt wel de meest gekozen smaken onder veel sporters. Vanille, chocolade, aardbei en banaan zijn toch het populairst en worden beter verkocht dan ‘gekke’ smaken zoals latte macchiato, kokos en pistache bijvoorbeeld.

Voor mijn smaaktest heb ik de verschillende Tri-Protein smaken geprobeerd met water en melk (lees hier wanneer je jouw eiwitshake met water of melk moet maken). Met melk krijg je een volle en romige shake, zonder klontjes. Ook in water lost het eiwitpoeder gemakkelijk op en is de smaak nog lekker. Ik ben zeker te spreken over de verschillende smaken. Mijn persoonlijke favoriet is de chocolade smaak.

Op de smaaktest scoort 100% Tri-Protein van Crazy Nutrition een 8.5/10. Er zijn niet veel verschillende smaken te koop, maar dit maakt het wel makkelijk en overzichtelijk. Je hebt keus uit vanille, aardbei, chocolade en banaan. De smaak zelf is lekker en vol, zeker wanneer je melk gebruikt voor je eiwitshake.

Samenstelling en voedingswaarden 100% Tri-Protein

Het belangrijkste onderdeel van mijn 100% Tri-Protein review gaat natuurlijk over de samenstelling. Ik kijk hierin kritisch naar de gebruikte ingrediënten en de voedingswaarden per shake.

In de afbeelding hieronder zie je de complete voedingswaarden van Crazy Nutrition 100% Tri-Protein (chocolade). Zoals je ziet krijg je per shake 24 gram eiwit binnen en minder dan 2 gram suikers en vet. Met 109 kcal per shake past Tri-Protein heel goed in een gezond voedingsschema.

crazy nutrition 100% tri protein ervaring

Het verschil met normale whey protein eiwitshakes is dat Tri-Protein meerdere eiwitbronnen bevat. Hierdoor geeft deze proteïne shake je lichaam belangrijke aminozuren met opname in 3 fasen. Wei eiwitisolaat wordt snel opgenomen in je lichaam. In fase 2 wordt melkeiwitconcentraat opgenomen en als laatst wordt micellar caseïne en calciumcaseïnaat opgenomen. Deze laatste twee hebben een trage afgifte van aminozuren. Dit maakt 100% Tri-Protein een geschikte eiwitshake voor elk moment van de dag.

Dit zijn de 4 eiwitbronnen in Crazy Nutrition Tri Protein:

  • Whey eiwit isolaat
  • Melk eiwit concentraat
  • Micellar caseïne
  • Calcium caseïnaat

DigeZyme spijsverteringsenzymen

Crazy Nutrition heeft DigeZyme toegevoegd aan 100% Tri-Protein om de opname van proteïnen te ondersteunen en de darmwerking te stimuleren. Dit enzymencomplex bestaat uit amylase, protease, cellulase, lactase en lipase. Deze spijsverteringsenzymen zorgen er niet alleen voor dat de eiwitten makkelijker worden verteerd, ze verminderen ook klachten als een opgeblazen gevoel en buikpijn.

Voor de samenstelling waardeer ik 100% Tri-Protein met een 9/10. De eiwitshake van Crazy Nutrition onderscheidt zich door 4 verschillende soorten eiwit in 1 shake te verwerken. Deze eiwittenblend biedt eiwit met een snelle opname en met een langzame opname. Bovendien is Tri Protein laag in vet en suikers. De toevoeging van DigeZyme ondersteunt de darmen en is voor mij persoonlijk ook erg welkom.

100% Tri-Protein review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn 100% Tri-Protein review afsluiten met een korte conclusie. Net zoals in mijn andere supplementen reviews heb je in deze review mijn persoonlijke ervaringen kunnen lezen. Voor mij heeft dit eiwitpoeder van Crazy Nutrition een aantal voordelen, maar ook nadelen. Groot voordeel vind ik de combinatie van eiwitten met een snelle en trage afgifte van aminozuren in het lichaam. Hierdoor kun je Tri Protein op elk moment van de dag gebruiken. Daarnaast zijn de smaken erg lekker, ondanks het magere smaakaanbod.

Grootste nadeel van Crazy Nutrition’s 100% Tri-Protein is echter de prijs. Vooral wanneer je een losse verpakking wil bestellen, is dit merk een stuk duurder dan andere merken in Nederland. Ik snap dat dit je kan afschrikken. Wil je de voordelen Tri Protein toch eens proberen? Kies dan voor de abonnementsvorm met 30% korting. Dit maakt de prijs van dit eiwitpoeder een stukje toegankelijker. Je kunt het abonnement altijd pauzeren of stopzetten wanneer je dit wil.

Al sinds 2014 test ik supplementen voor jullie. In deze reviews deel ik mijn persoonlijke ervaringen met allerlei soorten supplementen, waaronder proteïne poeders. Ik hoop dat jullie mijn kennis en ervaringen gebruiken om de beste keus te maken! Bekijk hier al mijn eiwitshake reviews.

crazy nutrition 100% tri protein

Bouw, repareer en herstel sneller met de TRI-PROTEIN-formule van Crazy Nutrition. Gemaakt met 4 natuurlijke, niet-GMO-eiwitten die in 3 fasen worden afgebroken voor meer energie en kracht dan reguliere wei-, hennep- of soja-eiwitformules.

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met 100% Tri-Protein hieronder

Heb jij de Whey Protein van Crazy Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste eiwitpoeders!

Meer handige fitness tips
Ultimate CRN-5 review 2024 – Crazy Nutrition
ultimate crn-5 review

Creatine is een van de populairste supplementen onder sporters. Het heeft namelijk een bewezen werking en kan helpen bij explosieve krachtinspanningen om de spiergroei te Lees blog

Intensive Pre-Train review 2024 – Crazy Nutrition
intensive pre train review

Een Pre Workout bevat stimulerende ingrediënten om jou nét even dat extra zetje te geven in de gym. Ideaal wanneer je weinig energie en zin Lees blog

Bulking Stack review – Crazy Bulk
bulking stack review

Al zolang als mensen sporten, zijn ze op zoek naar manieren om sneller én meer resultaat te behalen. Daarom zijn supplementen ook zo populair onder Lees blog

PhenQ Meal Shake review & ervaringen 2024
phenq meal shake review

Wil jij gezond afvallen en zoek je hier een goede maaltijdvervanger bij? De PhenQ Complete Meal Shake is een supplement dat je goed kan helpen Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *