• xxl nutrition banner

100% Natural Whey Protein review – XXL Nutrition

100% Natural Whey Protein

€19,95
8.1

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

8.0/10

Smaak

8.5/10

Voedingswaarden

7.0/10

Voordelen

 • 4 lekkere smaken
 • Poeder lost makkelijk op
 • Geen kunstmatige toevoegingen
 • Goed aminozuurprofiel

Nadelen

 • Iets duurder dan normale wei eiwitten
 • Hoger in vetten

Bijgewerkt op 29 juni 2021 door Marvin

Vind jij het belangrijk dat je zoveel mogelijk natuurlijke voedingsstoffen binnen krijgt? En probeer je producten met chemische toevoegingen te vermijden? Dan wil je ook dat jouw supplementen aan deze eis voldoen. Daarom heeft XXL Nutrition de 100% Natural Whey Protein op de markt gebracht. Deze eiwitshake bevat enkel natuurlijke ingrediënten en smaakstoffen. Voor mijn supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl heb ik dit eiwitpoeder getest. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan de complete 100% Natural Whey Protein review hier!

Ik heb de Natural Whey van XXL Nutrition op de volgende punten getest.

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Voedingswaarden

XXL Nutrition Natural Whey Protein

Voordat we verder gaan met mijn 100% Natural Whey Protein review kijken we even naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun natuurlijke eiwitshake.

“Gun jij je lichaam alleen het allerbeste en vind jij het belangrijk om zo veel mogelijk natuurlijke voedingsstoffen binnen te krijgen? 100% Natural Whey Protein is ons eerste whey eiwit dat compleet bestaat uit natuurlijke grondstoffen – dus géén kunstmatige toevoegingen!

Om 100% Natural Whey Protein goed te laten smaken hebben we niet gekozen voor kunstmatige toevoegingen, maar enkel voor natuurlijke aroma’s zoals aardbeienpoeder, bananenpoeder of magere cacaopoeder. Hieraan zijn steviolglycosiden toegevoegd, een natuurlijke zoetstof gewonnen uit de steviaplant. Deze combinatie is niet alleen 100% natuurlijk, maar ook nog eens een genot om te drinken!

 • Hoogwaardig Whey Concentraat & Whey Isolaat
 • Natuurlijke aroma’s & kleurstoffen
 • Gezoet met stevia extract
 • Heerlijke zachte smaken
 • Minder sterke smaak”

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

Gebruiksgemak van 100% Natural Whey Protein

Het eerste onderdeel van mijn 100% Natural Whey Protein review gaat over het gebruiksgemak. Hoe makkelijk lost het eiwitpoeder op in water of melk? En is de gebruiksaanwijzing op het etiket duidelijk te volgen?

De Natural Whey Protein van XXL Nutrition is te kopen in een zakje met 750 gram eiwitpoeder en in een pot met 2000 gram poeder. Hoewel de pot van plastic is gemaakt, is hier wel het meest makkelijk te recyclen plastic voor gebruikt. Dit maakt Natural Whey ook nog eens een stukje milieubewuster. Op het label staat meer informatie over de voedingswaarden (per 100 gram en per dosering). Ook staat hier het complete aminozuurprofiel én de samenstelling vermeld. Je weet dus precies wat je binnenkrijgt.

Per dosering geeft XXL Nutrition aan dat je 1 maatschep poeder (= 30 gram) moet mengen met ten minste 250 ml water of melk. Voor deze review heb ik 100% Natural Whey Protein geprobeerd met zowel water als melk. Het is een fijn eiwitpoeder en dit merk je in de oplosbaarheid. Ook in slechts 250 ml vloeistof lost het eenvoudig op, zonder te klonteren. Dit maakt de shake eenvoudig in gebruik en prettig om te drinken.

Wat kosten deze eiwitshake van XXL Nutrition?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat je de laagste prijs betaalt voor jouw supplementen. Daarom kijk ik in mijn 100% Natural Whey Protein review kritisch naar de prijs. Is deze eiwitshake duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Zoals gezegd kun je 100% Natural Whey bij XXL Nutrition bestellen in 750 gram en 2000 gram verpakkingen. Voor 750 gram betaal je €19,95 en 2 kg kost je €44,95. Prijstechnisch gezien is het dus voordeliger om de grote pot te nemen. Uitgaande van 30 gram per shake haal je uit deze pot 66,67 eiwitshakes. Omgerekend is de prijs dus €0,67 per 100% Natural Whey Protein shake. Dit is een prima prijs, maar wel iets duurder dan de normale wei concentraat proteïne shakes. Ter vergelijking, voor 4000 gram Perfect Whey Protein betaal je €56,95.

Om een beter beeld te krijgen van de prijs heb ik 100% Natural Whey vergeleken met andere natuurlijke eiwitshakes. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Foodspring Whey Protein, Whey Perfection Special Series van Body & Fit, Organic Whey Protein van Myprotein en Natural Whey Protein van Ekopura. Zoals je kunt zien liggen de prijs behoorlijk uit elkaar. Deze eiwitshakes zonder kunstmatige toevoegingen zijn een stuk duurder dan de ‘normale’ wei eiwitshakes. Qua prijs scoren Body & Fit en XXL Nutrition het best!

Let op: voor deze prijsvergelijking heb ik de prijzen per dosering berekend op een dosering van 30 gram. Daadwerkelijke maatscheppen kunnen verschillen per merk. 

natuurlijke eiwitshakes

Natural Whey Protein smaken

Wanneer je elke dag een eiwitshake drinkt als aanvulling van je voedingspatroon, dan is het fijn als deze goed smaakt. Daarom deel ik in mijn 100% Natural Whey Protein review mijn persoonlijke ervaring met de smaken.

100% natural whey protein reviewDe Natural Whey Protein van XXL Nutrition is te koop in 4 verschillende smaken, namelijk; aardbei, banaan, chocolade en vanille. Geen groot smaakaanbod, maar wel de vier populairste smaken als het gaat om eiwitshakes. Voor deze review heb ik alle smaken getest en ik was zeer benieuwd naar de smaak en textuur.

Het eiwitpoeder is heel fijn, waardoor het makkelijk oplost. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van klontjes in je shake. Wel zo prettig haha! Vaak zijn natuurlijke eiwitshakes wat flauw van smaak, omdat er dus geen kunstmatige smaakstoffen worden gebruikt. Toch vind ik deze 100% Natural Whey Protein van XXL Nutrition erg goed smaken. Geen chemische smaak, niet te flauw maar ook niet te overheersend. Gewoon een lekkere eiwitshake met precies genoeg smaak.

Voor de aardbeismaak is aardbeienpoeder gebruikt en in de banaansmaak zit bananenpoeder verwerkt. Bij de productie van de chocoladesmaak is magere cacaopoeder gebruikt en in de vanillesmaak zit natuurlijk vanille-aroma. Mijn persoonlijke favoriet? Normaal geef ik vaak de voorkeur aan chocolade, maar dit keer vind ik de vanille shake het lekkerst!

Voedingswaarden van deze natuurlijke eiwitshakes

Het belangrijkste onderdeel van mijn eiwitshake reviews gaat over de samenstelling. Welke ingrediënten worden gebruikt en hoe zit het met de voedingswaarden per shake? In mijn 100% Natural Whey Protein review deel ik mijn visie als Voedingsadviseur met je.

Per Natural Whey shake van 30 gram poeder krijg je de volgende macro’s binnen:

 • Energie = 115 kcal
 • Eiwit = 22,5 gram
 • Koolhydraten = 2,3 gram (waarvan 1,6 gram suikers)
 • Vetten = 1,5 gram (waarvan 1,1 gram verzadigd vet)
 • Vezels = 0,4 gram

100% Natural Whey Protein bestaat in de basis uit de hoogste kwaliteit whey concentraat en whey isolaat om een eiwitgehalte tot 74,9% te bereiken! Deze eiwitten dragen bij aan het herstel van de spieren na fysieke inspanning en stimuleren de spiergroei en spierkracht. Onmisbaar dus wanneer je het maximale uit je trainingen wil halen voor de best mogelijke lichaamscompositie.

Wel is dit eiwitgehalte iets lager dan je vaak ziet bij isolaat eiwitshakes. Daarom heb ik het idee dat het grootste deel van de proteïnen komt uit wei concentraat. Hierdoor is het gehalte aan koolhydraten en vetten wat hoger. Maar zoals je ziet krijg je met 1,6 gram nog steeds erg weinig suikers binnen. Dit maakt Natural Whey Protein een goede eiwitrijke toevoeging. Bovendien weet je met deze eiwitshake zeker dat je geen kunstmatige toevoegingen binnenkrijgt. Er zijn alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt.

Natuurlijke eiwitshakes vergelijken

Om een goed beeld van de voedingswaarden te krijgen heb ik de 100% Natural Whey Protein van XXL Nutrition vergeleken met dezelfde merken als bij de prijsvergelijking. Ik heb de voedingswaarden vergeleken per 100 gram poeder. Zoals je ziet springt 100% Natural Whey er niet boven uit. Qua eiwitten en suikergehalte scoort deze shake gemiddeld. In vergelijking met de rest bevat het de grootste hoeveelheid vet. Daarom is de Natural Whey van XXL Nutrition ook het meest calorierijk.

Wat opvalt is dat de duurdere eiwitshake van Myprotein juist als slechtste scoort in deze vergelijking. 100% Natural Whey Protein behoort tot de goedkopere opties en ik denk dat je voor de prijs een goede eiwitshake krijgt. Niet het hoogste eiwitgehalte, maar wel een degelijke shake.

natural eiwitshakes vergelijken

100% Natural Whey Protein review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn 100% Natural Whey Protein review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft deze natuurlijke eiwitshake van XXL Nutrition een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten. Ten eerste vind ik het zeer sterk dat er geen kunstmatige toevoegingen zijn gebruikt. Door enkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken weet je precies wat je tot je neemt. Daarbij is de prijs eerlijk én de smaak zeer goed.

Qua voedingswaarden scoort Natural Whey Protein wat minder goed op de hoeveelheid vetten. Ook is het eiwitgehalte iets lager. Maar in vergelijking met andere natuurlijke eiwitshakes is de prijs/kwaliteitsverhouding wel weer erg goed. Ben jij dus op zoek naar een betaalbare eiwitshake zonder toevoegingen? Dan is 100% Natural Whey van XXL Nutrition het proberen meer dan waard!

Wil jij meer ervaringen van mij lezen? Bekijk de supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl en lees mijn tests van eiwitshakes, pre workouts en meer!

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met 100% Natural Whey Protein hieronder

Heb jij deze natuurlijke eiwitshake van XXL Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *