• xxl nutrition banner

100 kipnuggets challenge

Bijgewerkt op 26 december 2020 door Marvin

100 kipnuggets challengeBen jij ook gek op kipnuggets? Lennard en ik in ieder geval wel! Aangezien we allebei bekend staan als grote eter, leek het ons leuk om food challenges te gaan doen. Want hoeveel kunnen we nu écht op? Ik kijk graag naar eet uitdagingen op YouTube en vaak heb ik het idee dat ik ook behoorlijk ver zou kunnen komen. Om jullie mee te laten genieten hebben we besloten een YouTube-kanaal op te richten en verschillende food challenges te gaan filmen. We zagen dat de 100 kipnuggets challenge populair is en door veel mensen is gedaan. Daarom hebben we besloten om met deze uitdaging te beginnen. Benieuwd hoe dit is gegaan? Check dan onze eerste vlog hieronder!

100 kipnuggets challenge

Wat is de 100 kipnuggets challenge precies? De bedoeling van deze challenge is dat je met zijn tweeën in totaal 100 chicken nuggets van de McDonald’s eet. Het liefst zo snel mogelijk natuurlijk, maar het belangrijkste is dat die 100 kip nuggets op worden gegeten. Veel mensen onderschatten dit, maar we zagen al enkele vlogs voorbij komen waarin deze honderd nuggets al teveel bleek voor beiden. Omdat we vinden dat we eigenlijk meer moeten eten dan die 100 kipnuggets hebben we er voor gekozen om te gaan voor 120 McNuggets.

We hebben de challenge mogen doen bij McDonald’s Harderwijk. De 120 kipnuggets hebben we eerst eerlijk verdeeld, dus allebei 60 stuks. Uiteindelijk bleek dat Lennard niet verder kwam dan 50 kipnuggets. Toen heb ik zijn laatste 10 nuggets opgegeten. Omdat ik eigenlijk nog wel verder kon is er een extra bak met 20 chicken nuggets gekocht. Helaas strandde mijn poging bij 82. Wie weet haal ik de volgende keer de 100 kipnuggets challenge wel in mijn eentje. Check de video hieronder voor de complete challenge!

Voedingswaarde McDonald’s chicken nuggets

Wij vinden gezonde voeding natuurlijk erg belangrijk en weten dat fastfood niet echt past in een voedingsschema voor sporters. Maar wij weten dat het ook belangrijk is om te genieten en jezelf niet alles te verbieden. Een keertje bij de McDonald’s eten kan niet zoveel kwaad, mits je de rest van de tijd weer netjes en gezond eet. Voor jullie beeldvorming zie je hieronder de voedingswaarden van 20 kipnuggets.

kipnuggets voedingswaarden

Met de 50 chicken nuggets van Lennard heeft hij dus 2233 kcal, 140 gram eiwit, 155 gram koolhydraat en 115 gram vet binnen gekregen. Mijn 82 nuggets tijdens onze 100 kipnuggets challenge waren goed voor 3661 kcal, 230 gram eiwit, 254 gram koolhydraat en 189 gram vet. Dit is ZONDER de gebruikte sausjes en het drinken. En dus ook zonder de medium milkshake die ik na de challenge nam om alles weg te spoelen haha.

Fitness- en Food challenges

Op ons nieuwe YouTube kanaal gaan we meer food challenges en fitness challenges plaatsen. Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vlogs? Volg dan ons kanaal via de link hieronder. Heb jij leuke ideeën voor een uitdaging? Laat dan een reactie achter onder dit artikel! We staan open voor alle goede input :)

Volg ons op YouTube

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Kipsensatie recept
Kipsensatie, het eerste recept van de week is een uitermate gezonde maaltijd!

Inspiratie nodig voor een gezonde maaltijd? Op Voeding-en-fitness.nl vind je elke week een nieuw lekker en gezond recept. Het eerste Recept van de Week is Lees blog

Gezonde maaltijd: Zalm met kappertjes in mousserende wijn
Gezonde maaltijd zalm met kappertjes in cava!

Vis is goed voor je! Vis bevat namelijk gezonde vetten en de broodnodige eiwitten. Bovendien is een goed bereid stukje vis erg lekker! Ben jij Lees blog

Gezonde aardbeiensmoothie
Gezonde aardbeiensmoothie recept op voeding-en-fitness.nl!

Zin in een lekker tussendoortje, maar geen idee wat je nu weer moet eten? Probeer eens deze gezonde aardbeiensmoothie met magere melk en magere yoghurt. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − zeven =