• xxl nutrition banner

100% Isolate Whey Protein review – Muscle Concepts

100% Isolate Whey Protein

€34,90
8

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

5.0/10

Smaak

8.5/10

Voedingswaarden

9.5/10

Voordelen

 • Zuivere Whey Isolaat
 • Lost goed op in water
 • Hoog eiwitgehalte
 • 6 gram BCAA's

Nadelen

 • Duurdere eiwitshake
 • Niet geschikt voor vegans

Bijgewerkt op 20 augustus 2022 door Marvin

Vind jij het handig om een eiwitshake te gebruiken om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen? Dan ben je vast op zoek naar de beste eiwitshakes van dit moment. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik verschillende merken en soorten. Dit keer is het de beurt aan de isolaat wei van Muscle Concepts. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? In de 100% Isolate Whey Protein review hieronder lees je alle voordelen en nadelen van deze eiwitshake!

Ik heb de 100% Isolate Whey Protein getest op de volgende punten;

Muscle Concepts 100% Isolate Whey Protein

Voordat we verder gaan met mijn 100% Isolate Whey Protein review kijken we even naar wat Muscle Concepts zelf zegt over hun isolaat eiwitpoeder.

“Muscle Concepts staat garant voor zuiverheid en hoge kwaliteit. 100% Isolate Whey Protein “special edition” is uniek in zijn soort. De toevoeging van echte “gevriesdroogde aardbeien” maakt deze eiwitshake uniek, gezond en bijzonder lekker! 100% Isolate Whey Protein bevat enkel 100% pure superieure wei isolaat zonder andere wei soorten en zonder overbodige (schadelijke) stoffen voor het lichaam. 100% Isolate Whey Protein = Geproduceerd met 100% liefde voor Sport & Gezondheid!

 • 26,4 gram eiwitten
 • 13 gram essentiële aminozuren
 • Met echte “gevriesdroogde aardbeien”
 • Geen vet
 • 6 gram BCAA’s
 • Slechts 1,1 gram koolhydraten
 • Vrij van Aspartaam
 • Vrij van Sucralose”

Gebruiksgemak 100% Isolate Whey Protein

Het eerste onderdeel van mijn 100% Isolate Whey Protein gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder in water en melk, maar ook naar de informatie op het etiket. Zowel over het gebruik als de gebruikte ingrediënten.

De 100% Isolate Whey Protein is verkrijgbaar in een pot met 1000 gram eiwitpoeder. Het eerste wat mij opviel was de strakke en professionele uitstraling van het label op de pot. Je krijgt inderdaad direct het idee dat je eiwitten van hoge kwaliteit hebt gekocht. Op het etiket vind je meer informatie over het gebruik en de aanbevolen dosering. Verder zie je hier direct de voedingswaarden, samenstelling en ingredienten.

Meng 1 maatschep (30 gram eiwitpoeder) met 200 – 300 ml water in een shakebeker en jouw eiwitshake is klaar om te drinken. Omdat het wei isolaat betreft, is het poeder makkelijk op te lossen en heb je dus wat minder water nodig. Er blijven geen klontjes achter in je shake, dit maakt het drinken wel zo prettig. Muscle Concepts adviseert om dagelijks 1 100% Isolate Whey Protein shake te nemen als aanvulling op je dagelijkse eetpatroon. In geval van topsport of zeer actieve trainingen kun je dit opvoeren naar 2 shakes per dag.

Isolate Whey Protein prijs

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs betaalt voor jouw voedingssupplementen. Daarom kijk ik in mijn 100% Isolate Whey Protein review kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met andere merken isolaat eiwitpoeder.

Je kun de 100% Isolate Whey Protein kopen in een pot van 1000 gram, hier betaal je €39,90 voor bij Muscle Concepts. Dit is de prijs wanneer je de eiwitshake in de smaak aardbei koopt, zoals ik heb gedaan. Neem je de Isolate Whey Protein Puur (zonder smaak) in een zak van 4 kilogram? Dan betaal je hier €100,90 voor. Voor mijn review ga ik uit van de aardbei variant.

Uit 1 pot haal je 33 eiwitshakes, wat neerkomt op een prijs van €1,20 per Isolate Whey Protein shake. Mijn eerste idee bij deze prijs is dat de isolaat eiwitpoeder van Muscle Concepts duurder is dan andere merken. Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik deze hieronder vergeleken met andere merken.

Hieronder zie je de prijzen van Whey Isolate XP van Body & Fit, Real Isolate van Body & Gymshop, Pure Whey Protein Isolate van Power Supplements en Whey Isolaat van XXL Nutrition. Voor een eerlijke prijsvergelijking heb ik de kosten per shake van 30 gram poeder berekend. Zoals je in de tabel kunt zien ligt de prijs van 100% Isolate Whey Protein een stukje hoger dan die van de andere isolaat eiwitshakes. De isolaat shakes van Body & Gymshop en Power Supplements zijn het goedkoopst.

Let op; deze vergelijking is puur gebaseerd op prijs en houdt dus geen rekening met kwaliteit van de ingrediënten en geleverde voedingswaarden. Prijsupdate augustus 2022.

EiwitshakePrijsHoeveelheidShakesPer shake
100% Isolate Whey Protein€39,901000 gram33 shakes€1,20
Whey Isolate XP€82,592000 gram66 shakes€1,25
Real Isolate€57,902000 gram66 shakes€0,87
Pure Whey Protein Isolate€34,901000 gram33 shakes€1,06
Whey Isolaat€38,951000 gram33 shakes€1,18

Hoe smaakt deze eiwitshake van Muscle Concepts?

Vast onderdeel in mijn eiwitshake reviews is de smaaktest. Smaak is natuurlijk subjectief, maar ik hoop dat mijn ervaring met de smaak jou kan helpen bij het vinden van de lekkerste eiwitshakes.

Bij Muscle Concepts heb je de keus uit drie verschillende varianten van de 100% Isolate Whey Protein. Als je van fruitsmaakjes houdt kun je kiezen uit Aardbei en Perzik. Geef je niks om de smaak en zoek je een isolaat eiwitpoeder van de meest zuivere kwaliteit? Dan is de 100% Isolate Whey Protein Puur voor jou de beste koop. Hier zijn geen smaakstoffen aan toegevoegd waardoor je het hoogste eiwitpercentage haalt. Voor mijn review heb ik de aardbeismaak getest.

De smaak van Muscle Concepts 100% Isolate Whey Protein bevalt me zeer goed. Omdat een isolaat eiwitpoeder verder gefilterd is en minder suiker en vet bevat, is de smaak vaak minder vol en lekker. Veel isolaat eiwitshakes smaken daarom wat ‘flauw’. Muscle Concepts is er in geslaagd om een echt lekkere isolaat proteïne shake te maken. Zowel in melk als in water is deze eiwitshake erg goed van smaak. Het proeft naar aardbei en je hebt geen last van een chemische nasmaak. Ook is deze eiwitshake niet te ‘nep’ zoet.

Omdat er gebruik is gemaak van echte gevriesdroogde aardbeien komt de smaak van aardbei goed naar voren. Bovendien heeft de 100% Isolate Whey Protein een lekkere textuur. Hierdoor krijg je, vooral als je het poeder mengt in (amandel)melk, een lekker romige eiwitshake.

Voedingswaarden Isolate Whey Protein

Het belangrijkste punt in mijn 100% Isolate Whey Protein review gaat natuurlijk over de samenstelling. Hierin werp ik een kritische blik op de ingrediënten, voedingswaarden en samenstelling per shake.

Per 30 gram eiwitpoeder levert de 100% Isolate Whey Protein:

 • Energie = 108,5 kcal
 • Eiwitten = 26,4 gram
 • Koolhydraten = 1,1 gram (waarvan 1 gram suikers)
 • Vetten = 0,1 gram
 • Vezels = 0,2 gram

De isolaat eiwitshake van Muscle Concepts bevat dus een zeer hoog eiwitpercentage (88%) en bevat zeer weinig vetten en koolhydraten. Dit komt door het filteringsproces van de wei eiwitten. Het eiwitpoeder wordt verder gezuiverd, waardoor er minder vet en suiker inzit. Hierdoor is 100% Isolate Whey Protein zuiverder en heeft het meer eiwit dan een wei concentraat eiwitpoeder. Dit maakt isolaat eiwitshakes perfect voor sporters die zo min mogelijk vetten en suikers binnen willen krijgen.

100% isolate whey protein review

Op de productpagina van 100% Isolate Whey Protein kun je ook het aminozuurprofiel bekijken. Hieruit kan ik concluderen dat Muscle Concepts een hoge kwaliteit levert en er geen sprake is van amino spiking. Dit is het toevoegen van minder waardevolle aminozuren om zo het eiwitgehalte kunstmatig te verhogen. Met 3046,7 mg leucine, 1850,4 mg isoleucine en 1705,8 mg levert een shake ook nog eens een goede dosis BCAA. In totaal bevat 1 shake (30 gram poeder) 26,4 gram eiwit, 13 gram essentiële aminozuren en 6,6 gram BCAA’s.

Voor de productie van 100% Isolate Whey Protein is 100% wei isolaat eiwit gebruikt. Voor de smaak is aardbeienpoeder toegevoegd en een klein beetje stevia. Er is gekozen voor johannesbroodpitmeel als verdikkingsmiddel, dit wordt gebruikt als natuurlijk verdikkingsmiddel in babyvoeding. Het is intensief getest en veilig bevonden.

Let wel op; wei is een melkproduct en daarom niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie of sporters die een vegan eetpatroon volgen.

Isolaat eiwitshakes vergelijken

Om de kwaliteit van 100% Isolate Whey Protein verder te kunnen beoordelen heb ik de voedingswaarden per 100 gram vergeleken met dezelfde merken als bij de prijsvergelijking. Zoals je kunt zien in de tabel scoort Muscle Concepts zeer goed op het aandeel vetten per 100 gram eiwitpoeder en behoren ze ook qua koolhydraten bij de beste keus. De isolaat eiwitshakes van Power Supplements en XXL Nutrition hebben een iets hoger eiwitpercentage.

MerkEnergieEiwitCarbsSuikerVet
100% Isolate
Whey Protein
361,6 kcal88 gr.3,5 gr.3,4 gr.0,4 gr.
Whey Isolate
XP
362 kcal88,3 gr.1,4 gr.0,6 gr.0,3 gr.
Real
Isolate
405 kcal88 gr.6,9 gr.0 gr.2,8 gr.
Pure Whey
Protein Isolate
380 kcal90 gr.4,0 gr.1,5 gr.1,7 gr.
Whey
Isolaat
365,9 kcal90 gr.4,0 gr.2,5 gr.0,3 gr.

100% Isolate Whey Protein review conclusie

Tot slot wil ik mijn 100% Isolate Whey Protein review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb ik mijn ervaringen gedeeld om jullie te helpen. Voor mij heeft de isolaat eiwitshake van Muscle Concepts een aantal voordelen, maar ook nadelen. Bij een isolaat eiwitshake vind ik het belangrijk dat de samenstelling van hoge kwaliteit is. En Muscle Concepts voldoet aan deze eis met een eiwitpercentage van 88% en zeer weinig vetten. Mooi voordeel is dat de smaak ook erg lekker is voor een wei isolaat. Natuurlijk zijn er wei concentraat eiwitshakes die romiger en voller smaken, maar deze bevatten dan ook meer vet en suiker.

Helaas is 100% Isolate Whey Protein duurder dan andere merken isolaat eiwitpoeder. Dit zorgt er voor dat de gemiddelde score in mijn review iets lager uitvalt. Ben jij op zoek naar de hoogste kwaliteit eiwitpoeders? Dan is de 100% Isolate van Muscle Concepts zeker het proberen waard. Ik denk dat je de smaak namelijk ook wel lekker zal vinden. Heb jij toch minder geld over voor een eiwitsupplement? Dan kun je beter voor een goedkoper merk isolaat eiwitpoeder gaan.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met 100% Isolate Whey Protein hieronder!

Heb jij deze isolaat eiwitshake van Muscle Concepts al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Real Isolate review – Body & Gym Shop
real isolate review body gymshop

Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes te koop. Zo kun je kiezen voor plantaardige shakes op basis van bijvoorbeeld erwt- en rijsteiwit. De meest populaire Lees blog

Pure Whey Protein Isolate review – Power Supplements
pure whey protein isolate review

Welke eiwitshake gebruik jij het liefst? Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik verschillende merken en soorten eiwitten. De meeste sporters gebruiken een whey Lees blog

Whey Isolate XP review – Body en Fitshop
whey isolate xp

Wanneer je op zoek bent naar een goede eiwitshake voor jouw fitness doelstellingen heb je de keus uit veel verschillende soorten en merken. Zoals je Lees blog

Whey Isolaat Advanced review – Body en Fitshop
Whey isolate advanced review

Eiwitshakes kunnen bestaan uit verschillende bronnen van eiwit. Zo kennen we Whey concentraat, Whey isolaat en Whey hydrolisaat. De meest pure vorm van eiwitten vind Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *