• vegan protein body & fit

100 eiwitrijke recepten

Laatste update op 17 maart 2022

fitchef 100 eiwitrijke receptenProbeer jij gezond te eten ter ondersteuning van het afvallen of opbouwen van spiermassa? Maar heb jij totaal geen inspiratie meer om lekkere en verantwoorde maaltijden op tafel te zetten? Het boek FitChef! van Drogespieren.nl is de ideale basis voor een gezond voedingspatroon. In dit receptenboek vind je namelijk 100 eiwitrijke recepten. Erg veel inspiratie voor jouw gezonde eetpatroon dus! Mijn persoonlijke ervaring en lievelingsrecepten lees je hier op Voeding-en-fitness.nl!

Het is nu ook mogelijk om je aan te sluiten bij het FitChef platform. Hier krijg je een voedingsschema op maat inclusief elke week een nieuw menu. Bekijk hier mijn FitChef Weekmenu ervaringen!

FitChef!

De reden dat ik dit boek heb geprobeerd is omdat ik het vorige boek van deze auteur zeer informatief vond en het bovendien lekker geschreven was. Het vorige boek, Vet Verliezen 1.0, ging over een speciale manier van eten, namelijk Intermittent Fasting.

Toen ik zag dat er een nieuw E-book verscheen was ik gelijk geïnteresseerd. Mijn verwachtingen waren natuurlijk hoog. Benieuwd naar mijn ervaring met FitChef? Lees dan snel verder!


100 eiwitrijke recepten

Waarschijnlijk weet je wel dat je lichaam een grote diversiteit aan gezonde voedingstoffen nodig heeft om er op je allerbest uit te zien. Je kunt sporten totdat je spreekwoordelijk een ons weegt, maar zonder deze bouwstoffen ga je nooit dat lichaam krijgen waar je al jaren van droomt.

Je lichaam heeft voldoende eiwitten nodig, maar ook de goede koolhydraten en de juiste vetten mogen niet ontbreken. Daar komt dan ook nog eens bij dat je al deze voedingsstoffen in de juiste verhouding hoort te eten voor het beste resultaat. De kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet! 

Wat mij erg aanspreekt is dat FitChef! in begrijpelijke taal is geschreven en de lezer voorziet van de benodigde informatie. Er wordt aandacht gegeven aan de basistheorie omtrent vet verliezen en spiermassa aankomen. Hierdoor laat de auteur zien meer te willen doen dan enkel wat recepten delen.

De 100 eiwitrijke recepten die je vindt in FitChef zijn onderverdeeld in verschillende eetmomenten. Zo biedt dit e-book gezonde recepten voor:

 • Het ontbijt (20 recepten)
 • De lunch (20 recepten)
 • Het diner (20 recepten)
 • Snacks (15 recepten)
 • Smoothies (15 recepten)
 • Soepen (10 recepten)

Deze recepten vol eiwitten zijn daarnaast weer onderverdeeld in maaltijden met weinig koolhydraten en maaltijden die hoger zijn aan koolhydraten. Als gebruiker heb je dus voldoende keuzemogelijkheden en kun je afwisselen tussen veel verschillende recepten.

De voordelen van dit receptenboek

FitChef! van Drogespieren.nl heeft, in mijn ogen, de volgende belangrijke voordelen.
niet goed geld terug

 • 100 eiwitrijke recepten
 • Goede indeling van recepten voor verschillende eetmomenten
 • Onderscheid tussen koolhydraat-arm en koolhydraat-rijk
 • Makkelijke en lekkere maaltijden
 • Tijdelijk slechts €27,- (in plaats van €49,-)
 • 100% niet goed, geld terug garantie

De nadelen van dit receptenboek

Hoewel ik zeer tevreden ben over dit e-book vol gezonde recepten zijn er een aantal nadelen.

 • Niet geschikt voor vegetariërs of veganisten vanwege de dierlijke eiwitten
 • Geen gratis receptenboek
 • Foto’s van de gerechten ontbreken helaas

Mijn favoriete recepten

Uiteraard heb ik nog niet alle 100 eiwitrijke recepten geprobeerd, maar tot nu toe zijn dit mijn 3 favorieten!

 1. Ontbijtpizza (pizza duh!) met eieren, tomaat, broccoli, paprika, kaas en courgette.
 2. Zoete aardappel met pittige kip – because I love sambal!
 3. Tropische smoothie met ananas, kiwi, frambozen, lijnzaad en kokosrasp.

Benieuwd geworden naar deze 100 eiwitrijke recepten? Profiteer van de tijdelijke korting en bestel snel!

FitChef! recepten boek

FitChef nu ook hardcopy te koop!

Sinds december 2016 is het FitChef receptenboek ook hardcopy te bestellen. Jij ontvang jouw eigen exemplaar van dit uitgebreide kookboek (nu met 105 eiwitrijke recepten) gratis thuisgestuurd. Nu met nog meer recepten, voedingsadviezen en prachtige illustraties!

Bekijk de FitChef hardcopy uitgave!

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Muscle Meals review & ervaring
muscle meals review

Wil jij de beste resultaten behalen in de sportschool? Dan is niet alleen je training belangrijk. De juiste voeding speelt een zeer grote rol, zowel Lees blog

Wat is een sapkuur en kun je er mee afvallen?
wat is een sapkuur

Sapdiëten zijn steeds populairder geworden als zogenaamde 'quick fix'-routines, die een groot gewichtsverlies in een relatief korte tijd beloven. En soms ook andere gezondheidsvoordelen claimen, Lees blog

De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Is Brinta of havermout gezonder?
brinta of havermout gezonder

Havermout of Brinta als ontbijt? Dit is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt door sporters. Want is Brinta nu hetzelfde als havermout of zijn Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 2 =