• xxl nutrition banner

10 vragen aan: Souroush Moosavi

Bijgewerkt op 6 september 2021 door Marvin

souroush moosaviIn onze nieuwe rubriek: ’10 vragen aan:…’ interviewen/bevragen wij (semi-)topsporters naar hun visie en mening over onderwerpen als gezonde voeding, supplementen gebruik en rust m.b.t. de topsport. Topsporters moeten goed in vorm zijn en blijven, maar hoe doen zij dit en hoe worden zij geholpen? Op deze vragen proberen wij antwoord te geven in deze nieuwe rubriek. Zo bieden we jou meer inzicht in het leven van een atleet die topprestaties moet leveren.

Eerder hebben wij Kingsley Ehizibue (Speler PEC Zwolle) en Kiran Badloe (Professioneel windsurfer) onze vragen mogen stellen. Dit keer is het de beurt aan Souroush Moosavi, Myprotein ambassadeur en Bodylegends Atleet, Nederlands kampioen MAP 2015 en winnaar van zowel Iron Man 2014 en de Grand Prix 2014. Een topper onder de Nederlandse bodybuilders dus!

Wie is Souroush Moosavi?

Souroush is 28 jaar, Personal Trainer en momenteel woonachtig op Curaçao.  In 2014 is Souroush voor het eerst op het podium gaan staan en is hij meteen in de prijzen gevallen. Momenteel heeft hij de volgende prijzen mogen ontvangen: 2e plek op de Enercup, 1e plek Iron Man, 1e plek Grand Prix, 1e Prijs Nederlands Kampioenschap, top 15 Arnold Classic in Madrid en top 10 Ben Weider Diamond Cup.

Gewicht: 83.5 KG // Vetpercentage: 9.8% // Lengte: 174 cm.

Een kijkje in het leven van een fitness atleet

Vraag 1: Wanneer en waarom ben jij begonnen met fitness en wat was jouw doel?

“Ik ben 9 jaar geleden met m’n zus mee naar de sportschool ( Healthclub Tesqua ) gegaan omdat ik toen nog studeerde en ’s avonds redelijk wat tijd over had. Op dat moment had ik een schema van mijn sportschool gekregen ( 15 min kracht + 30 min cardio, dit terwijl ik 3 x per week voetbalde ! ). Ik ging toen zelf maar op wat apparaten zitten. Op een gegeven moment zag ik wat spiertjes tevoorschijn komen en toen begon het allemaal. Ik ging dedicated 4 x per week naar de sportschool waar ik op een gegeven door Richard aangesproken werd.

Richard, 59 jaar, was sportinstructeur in het leger, maar kwam altijd naar de sportschool omdat die daar zonder lastig gevallen te worden kon trainen en wat een lichaam had hij zeg! Het viel Richard op dat ik gedreven was en hij wilde mij graag helpen en toen begon het! Hij leerde me veel over het trainen en mijn spieren en dat heeft mij enorm geholpen. Hij leerde mij niet alleen hoe ik de oefening correct moest uitvoeren, maar ook waarom ik de oefening zo moest uitvoeren en wat de beweging met en voor mijn spieren doet. Zijn passie heb ik zeker over genomen en die probeer ik ook aan anderen over te geven.

Na gestopt te zijn bij Healthclub Tesqua door het beginnen van een nieuwe studie en een nieuwe relatie is het sporten op een laag pitje beland. Nadat ik klaar was met mijn studie en mijn relatie toen ook over was ben ik naar Harderwijk verhuisd en that’s where it all started 2 years a go. Breakups make bodybuilders!

Toen ik op mezelf ging wonen moest ik voor mezelf koken en had ik meer tijd over. Waar was ik toen elke avond te vinden? Juist, de sportschool! Naar mate ik mijn ritme terug kreeg en 5 x per week naar de sportschool ging begon ik me ook meer en meer in voeding te verdiepen. En nu snap ik waarom er overal op het internet staat: Abs are made in the kitchen!

Vraag 2: Wanneer besloot je om mee te doen aan je eerste fitness wedstrijd? 

“Medio 2014 vroeg een vriend van mij of ik het niet leuk vond om een keer mee te doen met een wedstrijd? Hij vond dat ik een mooie physique en uitstraling had en hij dacht wel dat ik kans zou maken om in de prijzen te vallen. Na mijn eerste wedstrijd was ik helemaal verliefd ! Het traject er naar toe is wel zwaar, maar het moment op het podium is het onbetaalbaar!”

Vraag 3: Hoe voelde het toen je voor het eerst op het podium ging staan?

“Ik was erg nerveus! 12 weken lang heb ik lopen zwoegen en mijn eten gewogen, veel cardio gedaan, nog harder getraind en dit is het moment ! En zo ben ik er dus ook mee omgegaan. Ik dacht bij mezelf: Souroush this is it, hier heb je al die moeite gedaan en this is your time to shine!!!! Dat was mijn peptalk :)”

Vraag 4: Je bent nu een Myprotein ambassadeur, hoe werd je benaderd door Myprotein?

“Ik raakte een keer in gesprek met iemand van Myprotein en die ging me een aantal vragen stellen over wat mijn ambities zijn in de fitness en hoe ik dit dacht te gaan bereiken. Vervolgens zei hij dat ze in Nederland ook hun naam wilde vestigen en wellicht dat we dit samen konden gaan doen. Natuurlijk voelde ik me vereerd en had ik weken lang ( stiekem nog steeds ) een lach van oor tot oor.”

Je bent ook een Bodylegends atleet, hoe ben je door hen benaderd?

Bodylegends stuurde mij een berichtje via instagram om te vragen of ze mij mochten benaderen met betrekking tot het sponsoren. Na een aantal goede gesprekken met de founder van Bodylegends waarin we hun ambitie besproken hebben en ook een aantal ontwerpen doorgenomen hebben wist ik het! Dit is een brand waar ik wel aan verbonden zou willen zijn, ik ben namelijk een persoon die niet iets gaat promoten waar die zelf niet achter staat.

De mooie ontwerpen die je binnen en buiten de sportschool kan dragen en vooral het unieke ontwerp. Geen kant en klare tanktops die bedrukt worden! Ik voelde me super vereerd dat ze mij gekozen hadden, want er zijn natuurlijk zoveel atleten die actief zijn op social media, maar ze hebben onder andere voor mij gekozen.

Vraag 5: Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jou uit?

“Ik train eigenlijk geen vaste dagen, aangezien ik geen rustdagen inplan. Maar een gemiddeld trainingsweek ziet er zo uit:

 • Maandag: Rug / Biceps
 • Dinsdag: Borst / Triceps
 • Woensdag: Benen
 • Donderdag: Schouders / Armen
 • Vrijdag: Crossfit
 • Zaterdag: HIIT (High Intensity Interval Training)”

Wat is dan jouw favoriete spiergroep en daarbij je favoriete oefening?

“Mijn favoriete spiergroep: Benen en mijn favoriete oefening: Squats!”

Vraag 6: Als je veel sport, moet je ook voldoende rust nemen. Op welke manier zorg jij dat je lichaam voldoende rust krijgt en wat zijn dan jouw favoriete bezigheden?

“Soms rust ik na 2 dagen en soms rust ik na 10 dagen, dit is afhankelijk van hoe ik me voel (heb ik goed geslapen de laatste dagen, hoe zit het mijn prep, hoe ziet met mijn werkdruk en sociale druk). Als ik rust zorg ik altijd voor voldoende slaap en weinig plannen op mijn agenda. Ik begin dan vaak met een lekkere bak koffie en wat heerlijke pannenkoeken. Daarna vind ik het heerlijk om lekker mijn Playstation 4 aan te zetten en te chillen. Gamen is voor mij net als sporten, Headset on = world off! Daarnaast vind ik het ook altijd heerlijk om langs mijn neefjes en nichtjes te gaan en quality time met ze door te brengen, die liefde van de kinderen hebben een echte “zen” werking op mij.”

Vraag 7: Hoe ziet jouw voedingsschema er globaal uit? En wat voor supplementen gebruik je daarbij?

 • souroush moosavi fitnessOntbijt: Smoothie met vers fruit, whey en havermout of Baked oats met whey of Havermout pancakes!
 • Tussendoor: Appel met noten en een protein bar
 • Lunch: Rijst met kip/vis/vlees en veggies.
 • Tussendoor: kip/vis/vlees en veggies
 • Pre workout: Magere kwark met gedroogd fruit en een bcaa.
 • Post Workout shake: Whey + bcaa + glutamine
 • Post Workout meal: Rijst met kip/vis/vlees en veggies.
 • Voor het slapen gaan: Zalm, eieren met kalkoen bacon of Caseïne whey en wat noten.

Supplementen:

 • Multivitamines
 • Omega 3
 • CLA
 • ZMA
 • BCAA
 • Glutamine
 • Impact Whey

Heb je wel eens een cheatday?

“Ik heb elke week 1 cheatday. Ga ik dan altijd los ? Nee hoor, ik eet vaak dan extra belegde protein pancakes en vaak eet ik dan ‘s middags lekker pasta en snoep ik 1 a 2 eiwitrepen op zo een dag en in de avond eet ik lekker of sushi of burgers met een toetje. Dus het is meer een refeed / cheatday. Voorheen heb ik vaak heftige cheatdays gemaakt, maar ik ben mentaal veel sterker geworden en ik weet nu dat als ik alles mag eten dit niet per se hoeft!”

Vraag 8: Welke sporter heeft voor jou een voorbeeldfunctie en waarom?

“Raar of niet dit is geen fitness atleet maar een voetballer en dat is Cristiano Ronaldo. Zijn drijfveer om zichzelf constant te verbeteren en de passie voor zijn sport is bewonderenswaardig.”

Vraag 9: Heb je nog verdere ambities in de fitness? Zijn er nog competities waar je aan mee wilt doen?

“Momenteel heb ik geen competities op de planning. Ik ben me nu aan het focussen op mijn werk als personal trainer en ben mij aan het settelen op Curaçao. Ik kom zeker terug in de wedstrijdwereld, want ik wil een top 5 plaats halen in het buitenland!”

Vraag 10: Stel dat je niet meer zou mogen / kunnen sporten, wat zou jij dan in het dagelijks leven (willen) doen?

“Ik denk dat ik dan ga proberen om mijn gaming skills te gaan trainen en een streamer ga worden. Gamen zit in mijn bloed (een beetje een nerd ik weet het haha) dus ik denk dat ik me dan daarop ga richten.”

Bonus vraag: Heb je nog tips voor mensen die ook ooit op het podium willen staan?

“Onderschat de voorbereidingen niet en weet dat de laatste weken zwaar zijn. Elk pondje gaat door het mondje, dus als je stiekem cheat dan is dat alleen maar nadelig voor jezelf en niet voor je coach. Hou je sterk in de voorbereiding en denk altijd bij jezelf: Als het niet moeilijk was dan deed iedereen het!

souroush moosavi interview


Namens Voeding-en-fitness.nl bedanken wij Souroush Moosavi voor zijn tijd en moeite. Wij wensen je nog veel succes op Curaçao als Personal Trainer en met het behalen van die top 5 notering in het buitenland!

Volg Souroush Moosavi op Instagram: @souroush

En like zijn atleten-pagina op Facebook: Souroush Moosavi IFBB Athlete

Volg Lennard
Latest posts by Lennard Voogd (see all)
Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Krachtige borstspieren? Push-ups bouwen net zoveel kracht op als bankdrukken
Push-ups met elastiek

De borstspieren, één van de meest populaire spiergroepen onder de vele krachtsporters die Nederland rijk is. Monday chestday is een algemeen bekend begrip in de Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Lennard Voogd

Lennard schrijft reviews en artikelen over voeding, fitness oefeningen, supplementen en gezondheid voor Voeding-en-fitness.nl. Zelf is Lennard werkzaam als Personal Trainer bij Fitention in Harderwijk. Hier begeleid hij sporters bij hun trainingen en zorgt hij ervoor dat zij hun sportdoelen behalen. Door te schrijven hoopt Lennard verworven kennis, ervaring en informatie te kunnen delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Lees hier meer over Lennard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *