• xxl nutrition banner

10 vragen aan: Nick de Zeeuw

Bijgewerkt op 8 april 2024 door Marvin

nick de zeeuw personal trainerHet is al weer een tijd geleden sinds onze laatste ’10 vragen aan…’. Goede reden voor een leuk interview met personal trainer Nick de Zeeuw, die je misschien ook wel kent van Dutch Fitness Community. In deze rubriek stellen wij vragen over voeding, fitness en supplementen aan (semi) topsporters. Dit omdat wij, en jullie waarschijnlijk ook, het leuk vinden om te lezen welke rol deze spelen in het leven van bekende atleten.

Zo hebben wij eerder Team Distance Runner Kim Hittinger, PEC Zwolle speler Kingsley Ehizibue, windsurfer Kiran Badloe en fitnessatleten Souroush Moosavi en Bjorn Schreuder onze vragen voorgelegd. Benieuwd naar de antwoorden van Nick de Zeeuw? Lees dan snel verder!

Wie is Nick de Zeeuw?

Regelmatig zien we transformatie foto’s voorbij komen van mensen die door Nick de Zeeuw zijn getraind. Die transformaties zijn op zijn zachtst gezegd respectabel te noemen. 10 vragen over wat de personal training van Nick in Rotterdam zo’n succes maakt.

“Ik ben dus Nick de Zeeuw. Misschien kunnen jullie mij al als de oprichter van Dutch Fitness Community. In één woord zou ik mezelf een sportfreak noemen. Ik loop sinds mijn 12e in de sportschool rond (als ze me hadden toegelaten was ik nog jonger geweest). Krachttraining gebruik ik eigenlijk altijd ter ondersteuning van mijn MMA en grappling (vechtsporten). Ik heb zo’n beetje alle fouten gemaakt die je op sportief gebied kunt maken, van overtraining tot dramatische trainingsprogramma’s. Inmiddels gaat er gelukkig wél een hoop goed.”

Interview met Nick de Zeeuw

Benieuwd naar de visie van Nick? Wij hebben hem 10 vragen over voeding en fitness gesteld.

Vraag 1: Wanneer en waarom ben jij begonnen met fitness en wat was jouw doel?

“Anders dan veel fitness bloggers ben ik zelf geen bodybuilder. Het zo snel effectief mogelijk opbouwen van spiermassa vind ik een heel interessant proces waar ik me veel in heb verdiept. Maar voor mij is fitness/krachttraining altijd een manier geweest om beter te worden in vechtsport.

Natuurlijk wilde ik graag een sixpack en gespierdere armen maar als je dat eenmaal hebt wil je meer.”

Vraag 2: Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jou uit?

“Vroeger hield ik obsessief vast aan vaste trainingsdagen. Inmiddels weet ik wel beter, maar een gemiddelde trainingsweek ziet er voor mij ongeveer zou uit:

  • Maandag: braziliaans Jiu jitsu
  • Dinsdagochtend: lowerbody
  • Dinsdagavond: grappling
  • Woensdag: braziliaans jiu jitsu of mma
  • Donderdag: braziliaans jiu jitsu
  • Vrijdag: Lowerbody
  • Zaterdag: Upperbody

Nogmaals. Dit verschilt per week enorm. Als ik iets heb geleerd afgelopen jaren dan is dat wel dat je goed naar je lichaam moet luisteren. Als ik me goed voel train ik meer, als ik moe ben train ik minder. Uiteraard hangt het er ook vanaf hoe zwaar de trainingen zelf zijn.”

Vraag 3: Wat is dan jouw favoriete spiergroep om te trainen?

“In dat opzicht blijf ik dan weer een echte bro. Mijn armen en borst vind ik het leukst om trainen.”

Vraag 4: Welke oefeningen doe jij dan het liefst voor je borst en armen?

“Ik probeer vaak te variëren in fitness oefeningen en het aantal herhalingen dat ik maak. Toch doe ik het liefst de Bench Press of Cable Flyes. Voor mijn triceps vind ik verzwaarde dips erg lekker en de Barbell Curl doe ik graag voor mijn biceps.” 

Vraag 5: Als je veel sport, moet je ook voldoende rust nemen. Op welke manier zorg jij dat je lichaam voldoende rust krijgt en wat zijn dan jouw favoriete bezigheden?

“Ik ben alles behalve een monnik. Naar mijn mening moet je kunnen genieten van het leven. Soms met wat meer mate dan anderen, maar des te meer kun je ontspannen als je jezelf de tijd gunt. Ik vind het heerlijk om lekker te gaan eten met mijn vriendin of een avondje te stappen met vrienden.”

Vraag 6: Hoe ziet jouw voedingsschema er globaal uit? En wat voor supplementen gebruik je daarbij?

“Goede vraag. Ik eet al jaren niet meer volgens een vast voedingsschema. Ik heb een aantal simpele dagelijkse  richtlijnen  waar ik mij aan houd zoals:

  • 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht
  • 200 gram groenten
  • 2 stuks fruit

Verder is balans voor ´gewone mens´ de sleutel. Het is helemaal niet erg als je eens een dag wat meer calorieën binnenkrijgt. Die kun je de dagen er na prima compenseren. Dat is ook een van de ´geheimen´ van mijn coaching. Ik ga op zoek naar een manier van eten die past binnen de huidige lifestyle van de persoon. In plaats van hem te dwingen op een manier te eten die hij misschien helemaal niet prettig vindt. En dat werkt.”

Vraag 7: Heb je wel eens een cheatday?

“Ik denk niet in cheatdagen. Als ik trek heb in wat lekkers neem ik dat. Maar met mate. Natuurlijk geen hele zakken chips en niet ieder weekend 10 bier. Te veel mensen ‘gaan weer beginnen’ met hun voedingsschema. Dat staat dan ongeveer gelijk aan ‘ik schrap al het lekkers uit mijn voeding’. Dat houden ze maximaal een aantal maanden vol om vervolgens al het behaalde resultaat er weer keihard bij te vreten. Die fout heb ik gemaakt. Nu doe ik het dus anders.

Bovendien ben ik van mening dat als jij stipt iedere zaterdag om 7 uur een kapsalon eet en dat jouw enige ‘ongezonde’ maaltijd van de week is, al het andere voedsel minder gaat smaken. Het is juist de kunst om ervoor de zorgen dat je die overige 6 dagen ook lekker kunt eten. Anders houd je het toch niet vol.”

personal training nick de zeeuw(Personal Training in Rotterdam van Nick de Zeeuw)

Vraag 8: Heb je nog verdere ambities in de sportwereld?

“Ik heb het al redelijk druk. Ik beheer natuurlijk Dutch Fitness Community, ik geef personal training in Ridderkerk en ik train en begeleid wedstrijdvechters. Dit zijn eigenlijk de categorieën waarin ik mij wil blijven ontwikkelen, door veel te lezen en te leren van anderen.”

Vraag 9: Heb je nog tips voor een succesvolle transformatie?

“Wat ik bij heel veel mensen mis is een goed progressie model. Als je net begint met trainen wordt je snel sterker. Daar hoef je niet heel veel voor te doen. Daarna bereik je een plateau en wordt het lastiger. Een lineair progressie model of werken binnen een bepaalde rep range (bijvoorbeeld 8-12 herhalingen) kan dan al wonderen doen.”

Vraag 10: Hoe kunnen mensen meer info vinden over jouw personal trainingen?

Alle informatie over mijn personal trainingen in Ridderkerk kun je hier vinden!


Bij deze willen wij Nick de Zeeuw bedanken voor zijn tijd en duidelijke antwoorden. We wensen je veel succes met al je bezigheden!

Persoonlijk voedingsschema op maat
Hulp nodig bij afvallen of spiermassa opbouwen? De door mij op maat gemaakte voedingsschema's helpen jou bij het bereiken van jouw doelen. Bulken of cutten? Een eetplan op maat van Voeding-en-fitness.nl zorgt ervoor dat jij resultaat boekt!
Volg Marvin
Meer handige fitness tips
10 vragen aan: Kim Hittinger
kim hittinger

‘In onze rubriek: ’10 vragen aan:…’ interviewen/bevragen wij (semi-)topsporters naar hun visie en mening over onder anderen voeding, supplementen gebruik en rust m.b.t. de topsport. Topsporters Lees blog

10 vragen aan: Bjorn Schreuder
bjorn schreuder

In voorgaande edities van onze rubriek: ’10 vragen aan:…’ interviewden wij (semi-)topsporters naar hun visie en mening over belangrijke onderwerpen als voeding, supplementen gebruik en rust Lees blog

10 vragen aan: Souroush Moosavi
souroush moosavi

In onze nieuwe rubriek: '10 vragen aan:…' interviewen/bevragen wij (semi-)topsporters naar hun visie en mening over onderwerpen als gezonde voeding, supplementen gebruik en rust m.b.t. de Lees blog

10 vragen aan: Kingsley Ehizibue
10 vragen aan Kingsley Ehizibue

In onze nieuwe rubriek: ’10 vragen aan:…’ interviewen/bevragen wij (semi-)topsporters naar hun visie en mening over bijvoorbeeld voeding, supplementen gebruik en rust met betrekking tot de Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *