• xxl nutrition banner

10 vragen aan: Kingsley Ehizibue

Bijgewerkt op 10 december 2019 door Marvin

kingsley ehizibue pec zwolleIn onze nieuwe rubriek: ’10 vragen aan:…’ interviewen/bevragen wij (semi-)topsporters naar hun visie en mening over bijvoorbeeld voeding, supplementen gebruik en rust met betrekking tot de topsport. Topsporters moet goed in vorm zijn en blijven, maar hoe doen zij dit en hoe worden zij geholpen? Op deze vragen proberen wij antwoord te geven in deze nieuwe rubriek. Voeding-en-fitness.nl wil jullie hiermee inzicht verschaffen in het leven van topsporters en laten zien op welke manier deze sporters omgaan met hun gezondheid.

Onze eerste topsporter in de rubriek ’10 vragen aan:…’ is Kingsley Ehizibue. Kingsley is een enthousiaste, vrolijke en zeer positieve jongen en ook nog eens een groot voetbaltalent.

Wie is Kingsley Ehizibue?

Kingsley Ehizibue is een rechtsbenige voetballer die momenteel uitkomt voor PEC Zwolle. Kingsley is 20 jaar en studeert Sportmanagement aan de CALO, Windesheim te Zwolle (Inderdaad, de opleiding die Marvin en Lennard ook doen / hebben gedaan). Sinds dat Kingsley 5 jaar is doet hij aan voetbal. Hij speelt zowel op de rechtsbuiten- als de rechtsback positie.

Op 29 oktober 2014 maakte Kingsley Ehizibue zijn debuut bij het 1e elftal van PEC Zwolle in de bekerwedstrijd tegen HHC Harderberg. In juni 2015 tekende Ehizibue zijn eerst profcontract bij PEC Zwolle, dit contract loopt tot juni 2017.

Sinds zijn profcontract heeft Kingsley in 7 wedstrijden (221 minuten) gespeeld in de Eredivisie. In deze 7 wedstrijd heeft Kingsley Ehizibue met 2 assists een bijdrage kunnen leveren aan het spel.

Een profvoetballer moet naast goed kunnen voetballen ook fysiek en mentaal fit zijn. Zo is het voor een profvoetballer belangrijk dat hij veel traint, goed op zijn voeding let maar ook voldoende rust neemt. In deze rubriek stellen wij 10 vragen aan Kingsley Ehizibue over hoe zijn voeding- en beweegpatroon er uit ziet.

Voeding en krachttraining voor Kingsley

Vraag 1: Als professioneel voetballer is fysieke fitheid erg belangrijk. Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jou uit?

“Een gemiddelde week ziet er voor mij als volgt uit:

  • Maandag: wedstrijd (Jong Pec Zwolle)
  • Dinsdag: 08:45-13:00 training (inclusief krachttraining en lunch)
  • Woensdag: Facultatieve krachttraining
  • Donderdag: 08:45-13:00 training (inclusief krachttraining en lunch)
  • Vrijdag: 08:45-13:00 training (inclusief krachttraining en lunch)
  • Zaterdag: 08:45-13:00 training (inclusief krachttraining en lunch)
  • Zondag: wedstrijd”

Vraag 2: Wat is het doel van de krachttrainingen die je doet en op welke manier train je dan? (wat zijn je favoriete oefeningen?)

“Het doel van mijn krachttraining is om sterker, sneller en fit te zijn en mij ook zo te voelen. Het liefst train ik explosief, dit doe ik vooral met veel herhalingen en niet zo zwaar gewicht. Explosiviteit zorgt er voor dat ik snel en wendbaar ben op het veld. Een goed fysiek is belangrijk tijdens duels.”

Vraag 3: Als je veel sport, moet je ook voldoende rust nemen. Op welke manier zorg jij dat je lichaam voldoende rust krijgt?

“Als ik de tijd krijg om rust te nemen, dan benut ik deze tijd optimaal. Rust is zeer belangrijk voor het herstel.” (Lees hier meer over het belang van rust)

Vraag 4: Is voeding voor een topvoetballer erg belangrijk? Hoe ziet jouw voedingspatroon er ongeveer uit?

“Voeding is erg belangrijk, hier haal je al je benodigde voedingsstoffen uit. Daarbij moet ik natuurlijk goed in vorm blijven. Als je gezond eet ga je je ook eerder fit voelen. Ik zorg er vooral voor dat ik voldoende groenten en fruit binnenkrijg en dat ik niet te veel snoep.”

Kingsley Ehizibue

Vraag 5: Word je als topvoetballer begeleid door PEC Zwolle op voedingsgebied? Krijg je bijvoorbeeld advies van een Voedingsadviseur en heb je een op maat gemaakt schema?

“Ik word begeleid door een voedingsadviseur. Ik heb om de 2 weken een gesprek met de voedingsadviseur van PEC Zwolle. Zij geeft mij een op maat gemaakt voedingsschema dat ik kan volgen. Dit maakt het voor mij wat gemakkelijker om op mijn voeding te letten.

Vraag 6: Gebruik je als toevoeging op je dagelijkse voeding ook voedingssupplementen om optimaal te kunnen presteren?

“Ik gebruik elke dag vitaminepillen. Wanneer ik een zware training heb gehad gebruik ik ook een proteïne shake om goed te kunnen herstellen.”

Vraag 7: Wat is jouw motivatie om je 100% in te zetten voor het voetbal en alles wat daar bij hoort?

“Ik probeer me elke dag 100% te geven voor voetbal omdat het mijn passie en mijn leven is.”

Vraag 8: Heb je nog verdere ambities in het voetbal? Wat zou jij nog graag willen bereiken als voetballer?

“Ik heb geen specifieke ambities, ik probeer gewoon elke dag het beste uit mezelf te halen.”

Vraag 9: Welke sporter heeft voor jou een voorbeeldfunctie en waarom?

“David Alaba (spelend bij Bayern München) is een voorbeeld voor mij. Dit komt vooral door zijn geloof in God. Hij straalt het binnen en buiten het veld uit en dat vind ik een mooie persoonlijkheid.

Vraag 10: Stel dat je niet meer zou mogen / kunnen voetballen, wat zou jij dan in het dagelijks leven (willen) doen?

“Dan zou ik mensen graag helpen en begeleiden die niet kunnen sporten door persoonlijke omstandigheden.”


Namens Voeding en Fitness willen wij Kingsley Ehizibue enorm bedanken voor zijn tijd en moeite. Wij wensen Kingsley het beste in zijn verdere carrière als profvoetballer.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Lennard
Latest posts by Lennard Voogd (see all)

Bron foto’s: Peczwolle.nl & Voetbalprimeur.nl

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Krachtige borstspieren? Push-ups bouwen net zoveel kracht op als bankdrukken
Push-ups met elastiek

De borstspieren, één van de meest populaire spiergroepen onder de vele krachtsporters die Nederland rijk is. Monday chestday is een algemeen bekend begrip in de Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Bruin worden: 11 tips om rekening mee te houden
11 tips over veilig zonnen

Teveel zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid. Naast het bekende verbranden ligt er een groter gevaar op de loer,namelijk huidkanker. Uiteraard krijg je niet Lees blog

Lennard Voogd

Lennard schrijft reviews en artikelen over voeding, fitness oefeningen, supplementen en gezondheid voor Voeding-en-fitness.nl. Zelf is Lennard werkzaam als Personal Trainer bij Fitention in Harderwijk. Hier begeleid hij sporters bij hun trainingen en zorgt hij ervoor dat zij hun sportdoelen behalen. Door te schrijven hoopt Lennard verworven kennis, ervaring en informatie te kunnen delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Lees hier meer over Lennard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *