• vegan protein bar

XXL Nutrition gekozen tot beste supplementen webshop!

Laatste update op

supplementen webshop awards 2016Vorige maand hebben jullie kunnen stemmen op de Supplementen Webshop Awards van Voeding-en-fitness.nl. Wij vinden het belangrijk dat jullie als consument de beste webshops weten te vinden. Zo waren we benieuwd naar wat nu eigenlijk de populairste webwinkel voor voedingssupplementen is, wat hun sterke punten en minder sterke punten zijn in jullie ogen. Aan de hand van alle stemmen kunnen we concluderen dat XXL Nutrition gekozen is tot beste supplementen webshop van Nederland. Hieronder delen we alle belangrijke uitkomsten met jullie!

Beste supplementen webshop Nederland

Iedereen heeft kunnen stemmen op zijn of haar favoriete webwinkel voor supplementen. Er waren een aantal grote webshops genomineerd, zoals XXL Nutrition, Body & Fitshop en Myprotein. Maar ook kleinere shops als Body en Gymshop, Sportfood en Power Supplements deden mee aan deze verkiezing. Welke winkel heeft de meeste stemmen gekregen in deze online wedstrijd?

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat XXL Nutrition door de Nederlandse consumenten wordt gezien als de beste supplementen webshop. Met maar liefst 32% van alle stemmen scoort XXL een duidelijke meerderheid. Op een tweede plaats is Body en Fitshop geëindigd met 24% van de stemmen en Bulk Powders is derde geworden met 11% van het totaal aantal stemmen. Om een reëel beeld te krijgen hebben we ook gekeken naar de minder bekende webwinkels. In deze categorie is Muscle Food de winnaar met 10% van de totale stemmen. Op gepaste afstand gevolgd door Body en Gymshop en Bnutrition.nl met 5% van de stemmers.

Complete uitslag

 1. XXL Nutrition = 32,3%
 2. Body & Fitshop = 24%
 3. Bulk Powders = 11%
 4. Myprotein = 9,4%
 5. Muscle Food = 9,2%
 6. Body en Gymshop = 4,9%
 7. Bnutrition = 4,8%
 8. Bodylab = 2,3%
 9. Bodystore = 0,5%
 10. Power Supplements = 0,4%
 11. Sportfood = 0,2%

beste supplementen webshop

Kwaliteit supplementen belangrijk voor consument

Natuurlijk vonden wij het ook belangrijk om te weten waarom mensen bij een bepaalde webshop bestellen. Alle stemmers hebben aangegeven wat voor hun de belangrijkste reden is om een bestelling te plaatsen. Veruit de meesten gaven aan dat zij gaan voor kwaliteit. De kwaliteit van supplementen is voor 53,8% van de consumenten het allerbelangrijkst. Dit is beduidend belangrijker dan een lage prijs, een ruim assortiment of goede service. Voeding-en-fitness.nl vindt het mooi om te zien dat jullie kritisch naar de kwaliteit kijken. Dat is in onze ogen namelijk ook het belangrijkste bij het kiezen van voedingssupplementen.

 • Kwaliteit van de supplementen: 53,8%
 • Goede service: 17,1%
 • Ruime productkeuze: 15,5%
 • Lage prijzen: 13,6%

Sterke punten en verbeterpunten

We hebben al gezien dat de kwaliteit van voedingssupplementen belangrijk is bij de keuze voor een bepaalde webwinkel. Maar wat zijn nu de sterkste punten van de webwinkel waar jullie altijd kopen? En wat kan er nog verbeterd worden? We hebben veel verschillende antwoorden ontvangen, maar voor zowel de pluspunten als de negatieve punten kwamen deze drie het meest naar voren.

Pluspunten

 1. Hoge kwaliteit van huismerk supplementen
 2. Snelle levering
 3. Ruim aanbod producten en merken

Minpunten

 1. Website niet overzichtelijk (vaak op mobiel)
 2. Te weinig producten voor vrouwen
 3. Prijzen iets te hoog

Waar koop jij jouw supplementen?

Ons onderzoek heeft uitgewezen dat XXL Nutrition de meest gewaardeerde webshop van de Benelux is. Heb jij niet gestemd? Dan zijn we natuurlijk alsnog benieuwd naar jouw mening. Bij welke supplementen webwinkel koop jij online supplementen? En waarom kies je voor die winkel? Laat het ons weten in een reactie!

Volg Marvin

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Ron Andriessen

  Geweldig hoe Muscle-Food.nl in relatief korte tijd op de vijfde plek terecht komt en zelfs bij de nieuwkomers met 10% als beste uit de bus komt. Ik ken beide oprichters die er heel veel energie in stoppen maar niet onbelangrijk, er zich ook in verdiepen. Chapeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + achttien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.