• xxl nutrition banner

REVIEW: The Myth creatine – Gryphon Nutrition

The Myth

€34,95
7.1

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

4.0/10

Smaak

7.5/10

Samenstelling

8.8/10

Voordelen

 • Luxe creatine blend
 • Verbetert uithoudingsvermogen
 • Meer explosieve kracht

Nadelen

 • Duurder dan andere creatine blends

Bijgewerkt op 8 februari 2021 door Marvin

Veel sporters gebruiken creatine om hun prestaties te verbeteren. Creatine supplementen helpen bij het vergroten van de explosieve kracht en verbeteren van het spieruithoudingsvermogen. Er zijn veel soorten creatine verkrijgbaar, maar creatine monohydraat is het meest populaire en meest werkzame type. Tegenwoordig zijn er veel creatine blends te kopen. Dit zijn supplementen die naast creatine nog andere stoffen bevatten om de werking van de creatines te ondersteunen. The Myth creatine van Gryphon Nutrition is zo’n luxe creatine blend. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik dit product getest. Mijn persoonlijke ervaring lees je in de The Myth creatine review hieronder!

The Myth van GRPHN heb ik getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

The Myth creatine blend

Voordat we verder gaan met mijn review van The Myth creatine kijken we naar wat Gryphon Nutrition zelf zegt over hun creatine supplement.

“Train harder, langer, zwaarder en groei sneller. Krijg een verslavende pomp terwijl je met zwaardere gewichten sport dan je bent gewend. Probeer The Myth eens en je zal niet terug willen gaan.

Dit product helpt bij:
Energie – ⭐⭐
Uithoudingsvermogen – ⭐⭐⭐⭐
Pomp – ⭐⭐⭐⭐⭐
Kracht – ⭐⭐⭐⭐⭐
Spiergroei – ⭐⭐⭐⭐⭐

Afvallen – ⭐
Herstel – ⭐”

Gebruiksgemak van The Myth

Het eerste onderdeel van mijn review van The Myth creatine gaat over het gebruiksgemak. Is de informatie op het label duidelijk? En is de dagelijkse dosering eenvoudig te nemen?

The Myth van Gryphon Nutrition is verkrijgbaar in een pot van 1400 gram. Een dosering van deze creatine blend bestaat uit 50 gram poeder, wat betekent dat je 28 doseringen uit een pot haalt. Klein nadeel is dat de opening van de pot een stuk kleiner is dan de breedte van de pot. Hierdoor wordt het lastiger scoopen naarmate hij leeg raakt, zonder poeder aan je hand en mouw te krijgen. Volgens de gebruiksaanwijzing op het etiket meng je 50 gram poeder (één maatschep) met 200 – 300 ml water. Even schudden en je creatine shake is klaar om te drinken.

Het poeder zelf lost goed op, waardoor je geen klontjes overhoudt. Dat drinkt wel zo prettig! Verder vind je op het label een overzicht van alle ingrediënten en de bijbehorende hoeveelheden. The Myth creatine van Gryphon Nutrition kun je in principe op ieder moment van de dag nemen. Je kunt bijvoorbeeld onderstaande suggesties volgen:

 • Neem een ​​portie 30 minuten voor de training
 • Neem een portie net na de training
 • Neem een ​​halve portie voor en een halve portie na de training
 • Neem de portie op een bepaald moment van de dag

Wat kost deze creatine blend?

De prijs is natuurlijk ook een belangrijk punt bij het kopen van supplementen. In mijn The Myth creatine review kijk ik kritisch naar de prijs. Ook zal ik deze vergelijken met de prijzen van andere luxe creatine blends. Zo vind jij namelijk eenvoudig de creatines met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Je kunt The Myth bestellen bij de webshop van Gryphon Nutrition voor €49,95. Voor deze prijs krijg je 1400 gram en dit is voldoende voor 28 doseringen (1 dosering is 50 gram). Omgerekend betaal je dus €1,78 per dosering van The Myth. Mijn eerste gedachte hierbij is dat dit nogal duur is. Maar dit komt vooral omdat ik voornamelijk pure creatine monohydraat supplementen heb getest en géén blends. Monohydraat is een stuk voordeliger.

Dus om een goed beeld van de kosten te krijgen heb ik in de tabel hieronder de prijzen vergeleken. Je ziet de prijzen van Cell-Tech van MuscleTech, Full Force van Body & Fitshop, Mega Grow van XXL Nutrition en 6th Gear Creatine Complex van Stacker2. Zoals je kunt zien ligt de prijs van The Myth een stuk hoger dan de prijzen van andere creatine blends. Let op: deze vergelijking is enkel gebaseerd op de kosten en zegt dus niks over het mogelijke verschil in kwaliteit tussen merken. 

creatine blend prijzen

10% korting bij Gryphon Nutrition

Wil jij The Myth creatine graag eens proberen, maar vind je deze toch iets te duur? Ik heb een leuke kortingscode voor je weten te regelen bij Gryphon Nutrition. Gebruik de code VF10 tijdens het afrekenen en ontvang 10% korting op ALLES in de webshop!

The Myth creatine smaak

Hoewel de smaak misschien niet het meest belangrijk is, kijk ik in mijn review van The Myth creatine wel naar de smaken. In welke smaken is dit product verkrijgbaar? En is de creatine shake lekker weg te drinken?

Normale creatines, zoals creatine monohydraat zijn smaakloos. In deze reviews heeft het dus weinig zin om dieper in te gaan op de smaak. Creatine blends bevatten meerdere ingrediënten en vaak wordt hier een smaakje aan toegevoegd. Bij The Myth is dit echter NIET het geval, dit product bevat namelijk geen kleur- of smaakstoffen. Je hebt dus niet de keus uit verschillende fruitsmaakjes, maar toch is deze creatine blend goed te drinken. Er zit een licht friszure smaak aan, maar gemixt met water is dit niet storend.

Samenstelling van Gryphon Nutrition The Myth

the myth creatine reviewIn mijn creatine reviews vind ik het belangrijk om te kijken naar de samenstelling van het product. Je wilt immers zeker weten dat je de beste creatine koopt. Vooral bij een creatine blend, met meerdere ingrediënten is het verstandig om goed te kijken naar de stoffen en hun doseringen. Hieronder lees je meer over de samenstelling van The Myth creatine blend.

The Myth is een creatine blend met verschillende werkzame stoffen, namelijk creatine monohydraat, beta alanine, taurine, citrulline en arginine. Daarnaast bevat het diverse vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, kalium, calcium, magnesium, bioperine en vitamine D3. Per dosering van 50 gram The Myth krijg je de volgende hoeveelheden binnen:

 • Creatine monohydraat = 5 gram
 • Beta alanine = 3 gram
 • Taurine = 3 gram
 • Citrulline = 3 gram
 • Arginine = 2 gram

Creatine helpt bij betere sportprestaties door het vergroten van de explosieve kracht en het verminderen van verzuring in je spieren. Je kunt dus meer herhalingen maken en wordt sterker. Beta alanine is een aminozuur dat het spieruithoudingsvermogen kan verbeteren. Taurine heeft een oppeppende werking en wordt daarom vaak gebruikt voor een energieboost in pre workouts en energiedrankjes.

Citrulline is een aminozuur dat vermoeidheid tegengaat en tijdens het trainen zorgt voor een grotere spierpomp (vollere spieren). Arginine versnelt het herstel, stimuleert de vetverbranding en verbetert de doorbloeding. The Myth van Gryphon Nutrition bevat dus meer dan alleen creatine. Het is een compleet supplement met diverse nuttige stoffen voor een knallende training.

Mijn ervaring met The Myth creatine blend

De afgelopen maand heb ik The Myth dagelijks gebruikt. Op trainingsdagen nam ik een dosering direct na mijn krachttraining. Op rustdagen nam ik een dosering in de ochtend. Welke effecten heb ik ervaren? Tijdens mijn workouts voelde ik me sterker en merkte ik ook dat ik vooruit ging in kracht. Gewichten waar ik eerder moeite mee had, gingen nu makkelijker. Ook de spierpomp was duidelijk aanwezig. Een echte toename in energie merkte ik niet, maar daar gebruik ik meestal een pre workout voor. Kleine tip: om geld te besparen kun je op rustdagen 5 gram creatine monohydraat nemen in plaats van The Myth.

The Myth creatine review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn The Myth creatine review eindigen met een kort conclusie. Zoals in al mijn supplementen reviews voor Voeding-en-fitness.nl heb je mijn persoonlijke ervaring met de creatine blend van Gryphon Nutrition kunnen lezen. Voor mij heeft deze creatine blend een aantal goede punten, maar ook een paar nadelen. De samenstelling van The Myth is erg goed, het bevat creatine, beta alanine, taurine, citrulline en arginine als meest belangrijke werkzame stoffen. Positief vind ik dat GRPHN geen kleur- en smaakstoffen heeft gebruikt bij de productie van deze creatine blend.

Helaas is The Myth een stukje duurder dan andere creatine supplementen. Dit kan voor veel mensen toch de reden zijn om het niet te proberen. Om geld te besparen kun je op rustdagen kiezen om 5 gram creatine monohydraat te nemen, zodat je enkel op trainingsdagen The Myth creatine nodig hebt. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker onze kortingscode gebruiken om 10% korting te krijgen op je bestelling! :)

 • 10% korting met de code VF10
Top 5 beste creatines
Creatine supplementen verbeteren het uithoudingsvermogen, herstel en de maximale kracht tijdens het fitnessen. Benieuwd naar de Top 5 beste creatines van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft ze voor je op een rij gezet!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met The Myth creatine hieronder!

Heb jij deze creatine blend van Gryphon Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
wat is de beste pre workout?

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + dertien =