• xxl nutrition banner

Tenniskleding dames: 5 redenen om de juiste match te zoeken

Bijgewerkt op 10 december 2022 door Marvin

Of je nu superfit bent of van plan bent om dat te worden: goede sportspullen maken het aangenamer om die loodzware trainingen af te werken. Dat is bij elke sport zo: voetbal, fietsen, hardlopen, zwemmen, maar natuurlijk ook bij tennis. In dit artikel geven we je 5 redenen om jou ervan te overtuigen dat het soort tenniskleding voor dames dat je draagt wel degelijk een verschil maakt op jouw performance.

tenniskleding voor dames

Benieuwd waarom jij je tennisoutfit goed moet uitkiezen? Op Voeding-en-fitness.nl lees je 5 redenen.

1. Geschikte kleding vermindert de kans op blessures

Met het dragen van de juiste tenniskleding voor dames verminder je de kans op blessures. Met name de juiste tennisschoen is hierbij van belang. Deze moet comfortabel zijn en perfect passen. Een veelvoorkomende blessure is bijvoorbeeld de tennis-teen, die vaak ontstaat bij de langste teen (grote teen of bij sommige mensen de 2e teen).

Deze sportblessure wordt veroorzaakt door het korte starte en stoppen op de tennisbaan. Er komt meer druk op je tenen te staan, waardoor de teennagel pijnlijk kan worden en er bloed onder komt. Boosdoener? Te kleine schoenen of een verkeerde pasvorm. Meestal gaat een tennisteen over binnen twee weken. Blijven de klachten langer? Dan is het verstandig om langs de huisarts te gaan.

2. Goede tenniskleding voor dames verbetert je prestaties

Voor elke wedstrijd een andere outfit? Idealiter wel! Bij elke wedstrijd heb je namelijk te maken met andere omstandigheden: de temperatuur, de wind, de zon en het soort baan waarop je speelt. Elk van deze factoren kan je spel beïnvloeden, dus zorg dat je op elke situatie bent voorbereid. De juiste tenniskleding voor dames kan daardoor je spel maken of breken.

Bij warm weer is het bijvoorbeeld belangrijk om kleding te dragen die ‘ademt’. Onder andere speciale stofcombinaties van polyester beschikken over deze eigenschap.

3. De juiste kleding geeft een boost aan je zelfvertrouwen

Het is wetenschappelijk bewezen dat de kleding die je draagt je beter helpt presteren als je daarin gelooft. Maar het is ook zo dat als jouw kleding perfect past, jij jezelf daarin lekker voelt. En hierdoor speel je nog lekkerder. Of het nu gaat om dat nieuwe hemdje, rokje of jurkje: het voelt goed aan en ziet er goed uit. Hierdoor krijgt je zelfvertrouwen een boost, waardoor je prestaties er ook op vooruit gaan.

4. Perfect passende tenniskleding vergroot je bewegingsvrijheid

Zonet hebben we kort de stof van de kleding benoemd en hoe het soort stof beter geschikt is bij warm weer. Het soort stof van jouw tenniskleding heeft eveneens invloed op het gewicht en de bewegingsvrijheid. Een rok bijvoorbeeld moet goed aansluiten op je heupen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er elastische stoffen in verwerkt.

Daarnaast is het gewicht van de kleding belangrijk. Hoe lichter, hoe beter – uiteraard wanneer de temperatuur geen rol speelt. Ook niet onbelangrijk: of je veel zweet of niet. Je wilt namelijk niet dat de kleding een stuk zwaarder wordt door al dat vocht en daardoor aan je lichaam blijft kleven.

5. Compressiekleding kan je herstel bevorderen

Als aanvulling op tenniskleding voor dames kan je nog kijken naar compressiekleding. Deze draag je weliswaar niet tijdens het sporten, maar kunnen er wel voor zorgen dat je de volgende dag weer fris op de training verschijnt. Deze kleding versterkt de bloedcirculatie waardoor je spieren van extra zuurstof worden voorzien wat uiteindelijk het herstel bevorderd. Reis je veel voor je wedstrijden? Dan is compressiekleding juist aan te raden voor tijdens de lange reisdagen.

Ga jij (online) shoppen voor nieuwe tenniskleding? Gebruik dan deze 5 tips om de beste outfit samen te stellen voor jouw prestaties.

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Krachtige borstspieren? Push-ups bouwen net zoveel kracht op als bankdrukken
Push-ups met elastiek

De borstspieren, één van de meest populaire spiergroepen onder de vele krachtsporters die Nederland rijk is. Monday chestday is een algemeen bekend begrip in de Lees blog

Preacher Curl isolatieoefening voor je biceps
preacher curl uitvoering

Een hele goede oefening voor grote spierballen is de Preacher Curl. De Preacher Curl isoleert je biceps en helpt bij de zoektocht naar massieve armen! Lees blog

8 redenen waarom krachttraining voor vrouwen belangrijk is!
Krachttraining voor vrouwen

Rondkijkend in mijn eigen sportschool zie ik slechts een handjevol vrouwen die fanatiek aan krachttraining doen. De meeste ‘huisvrouwen’ werken een matig intensieve training af Lees blog

Swiss Ball Crunch uitvoering & tips
thuis fitness met swiss ball

De buikspieren, iedereen wil ze graag laten zien. Helaas kunnen maar weinigen zeggen dat ze een goed getrainde sixpack hebben! Hoe krijg jij nu dat Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + vijf =