• xxl nutrition korting

Superpump 3.0 review – Gaspari Nutrition

Superpump 3.0

€29,90
6.9

Oplosbaarheid

6.2/10

Smaak

7.1/10

Prijs

7.5/10

Werking / effect

6.8/10

Voordelen

 • Prima prijs
 • Goede pomp die lang aanhield

Nadelen

 • Oplosbaarheid niet top, er blijven klontjes achter
 • Merkte bijna geen toename van energie

Laatste update op 2 april 2020

Veel krachtsporters maken gebruik van een pre-workout booster voor hun training. Een dergelijk supplement heeft als doel om meer energie te geven, de kracht te stimuleren en het spieruithoudingsvermogen te verbeteren. De markt voor deze Pre workouts is groot, er zijn zoveel verschillende varianten verkrijgbaar dat het soms lastig is om een pre workout te vinden die het best werkt. Bovendien worden ook nog eens bestaande formules verbeterd en nieuwe varianten uitgebracht. Zo geldt dit ook voor Superpump 3.0 van Gaspari Nutrition. Is deze verbeterde versie van Superpump Max ook echt een verbetering? Ik heb hem getest en mijn ervaring lees je in de Superpump 3.0 review!

Om jullie te helpen bij het vinden van de beste pre-workout boosters heb ik de proef op de som genomen. Ik heb Superpump 3.0 getest op de volgende aspecten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

Gaspari Superpump 3.0

Voordat we verder gaan met deze Superpump 3.0 review wil ik even kijken naar de beloftes van de producent, Gaspari Nutrition.

“Superpump 3.0 , de evolutie van een pre-workout legende!

Superpump 3.0 bevat een “mind blowing” lijst aan werkzame stoffen. Superpump 3.0 bevat een uitgekiende combinatie van klassieke en traditionele pre-workout ingrediënten samen met de nieuwste vooruitstrevende stoffen in een heftige pre-workout formule!

Voordelen Superpump 3.0

 • 36 servings per verpakking
 • 4 gram BCAA per scoop!
 • Hoge dosering Beta Alanine
 • Hoge dosering “PUMP” Arginine Silicate
 • Hoge dosering Agmatine Sulfate”

Superpump 3.0 reviewGaspari belooft dus een intense ervaring, explosieve kracht en een sneller herstel en meer pomp. De pre workout booster Superpump 3.0 heeft dus heel wat waar te maken!

De oplosbaarheid van Superpump 3.0

In deze Superpump 3.0 review is de oplosbaarheid het eerste waar we naar kijken. 1 dosering is een maatschepje van 11 gram en dit heb ik opgelost in water. Helaas loste het niet helemaal perfect op. Er bleef wat achter op de bodem van mijn shakebeker. Zodoende moest ik dit nog een keer wegspoelen met water om het alsnog te kunnen drinken. Natuurlijk is dit niet heel erg, maar er zijn pre workouts die direct oplossen en dus makkelijker in het gebruik zijn.

Hoe zit het met de prijs?

Ik heb Superpump 3.0 voor €29,90 gekocht bij Body & Fitshop. Uit een potje Superpump haal je 36 doseringen. Omgerekend komt dit neer op ongeveer 83 cent per training. Uiteraard geldt dit alleen wanneer je ook echt 1 scoop per training neemt. Vaak nemen mensen anderhalf of 2 schepjes van een supplement, hierdoor haal je dus minder trainingen uit een pot.

Kijkend naar de prijs is mijn mening dat dit wel in orde is. Superpump 3.0 is wat goedkoper dan een booster als No Xplode, maar duurder dan bijvoorbeeld Ulift Pre Workout. Let wel op dat je uit een potje Superpump 36 trainingen kunt halen, waar andere pre-workout boosters vaak komen in potten waaruit 30 doseringen worden gehaald.

Smaakervaring van Superpump 3.0

In mijn Superpump 3.0 review is de smaak een belangrijk onderdeel. Mijn ervaring leert dat een supplement goed te drinken moet zijn, zeker voor je training. Ik vind het belangrijk dat de smaak natuurlijk is en er geen chemische nasmaak aan zit. Natuurlijk heeft iedereen een verschillende smaak, wat ik lekker vind kan jij misschien wel smerig vinden!

Superpump 3.0 is verkrijgbaar in de smaken Fruit Punch, Lemon Ice, Strawberry Kiwi Blast en Watermelon Madness. Klinkt goed toch? Zelf heb ik Fruint Punch geprobeerd en mijn ervaring is matig enthousiast. Afgezien van de matige oplosbaarheid is de smaak prima. Het drinkt lekker weg. In eerste instantie vond ik het dan ook zeer lekker. Nadat ik mijn beker met Superpump leeg had kreeg ik toch een nasmaak in mijn mond die ik niet heel prettig vond. Daarmee scoorde Superpump 3.0 toch een paar minpuntjes! Maar al met al kun je dit prima drinken.

De werking / het effect van Superpump

superpump 3.0 labelHet belangrijkste aspect bij het kiezen van de beste supplementen is natuurlijk de werking ervan. Jij wilt toch gewoon ervaren wat de producent jou belooft? Daarom kijken we in de Superpump 3.0 review kritisch naar het effect van deze pre workout booster.

Volgens Gaspari Nutrition moet Superpump 3.0 zorgen voor een toename van kracht, spieruithoudingsvermogen, goede pump en energie. Maar in hoeverre heb ik dat ervaren? Persoonlijk merkte ik het meest van een langaanhoudende pump. Tijdens het trainen kon ik langer doorgaan en waren mijn spieren voller. Deze pomp hield langer aan dan bij andere pre workouts. Ondanks de 200 mg cafeïne in Superpump merkte ik vrij weinig van een toegenomen energie. Waar ik bij andere pre workout boosters stond te stuiteren in de sportschool, was ik nu niet echt vooruit te branden.

En hoe zit het met de kracht? Ik ondervond geen duidelijke krachttoename, maar wel een verbeterd uithoudingsvermogen. Ik kon meer reps met hetzelfde gewicht maken, voordat mijn spieren begonnen te verzuren. Maar helaas kon ik geen kilo’s extra pakken… nog even doortrainen dus!

Superpump 3.0 review conclusie

Nu zijn we aangekomen bij de conclusie van deze Superpump 3.0 review. Is dit een aanrader? Of kan je beter nog even verder kijken voor een goede pre-workout booster? Mijn ervaring met Superpump 3.0 is dat het een redelijke pre workout is. Er zijn betere op de markt en er zijn ook zat pre workouts die slechter scoren.

Vooral wanneer je opzoek bent naar een supplement dat zorgt voor een langdurige en hevige pump (waar je overigens ook een N.O. supplement voor kunt gebruiken) en je spieruithoudingsvermogen stimuleert dan is Superpump 3.0 zeker het proberen waard. Wil jij echt een goede focus en energieboost ervaren? Dan kun je beter een andere pre workout booster kiezen. Benieuwd naar mijn ervaring met andere supplementen? Bekijk dan eens de supplementen reviews!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Marvin
Volg Marvin
Laatste berichten van Marvin (alles zien)

Deel jouw ervaring met Superpump 3.0 van Gaspari Nutrition hieronder!

Meer handige fitness tips
All Vegan Protein review – Primal Health
all vegan protein review

Als veganist heb je een hogere eiwitbehoefte dan sporters die wel dierlijke producten eten. Dit heeft te maken met het feit dat plantaardige voedingsmiddelen minder Lees blog

BCAA Bodyguard review – Muscle Concepts
bcaa bodyguard review

BCAA's worden ook wel Branched Chain Amino Acids genoemd en vallen onder de essentiële aminozuren. Een BCAA supplement bevat leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren Lees blog

Pure Marine Collagen review
pure marine collagen plent

Een nieuwe hype op gezondheidsgebied is het gebruik van collageen supplementen. Collageen houdt je huid stevig en elastisch. Bovendien draagt het bij aan gezonde pezen, Lees blog

De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Oplosbaarheid

  7

  Smaak

  4.8

  Prijs

  7.1

  Werking / effect

  8.2

  Superpump 3.0 is voor mij echt een krachtige preworkout. Krijg er energie van en goede pump. De smaak Watermelon is helaas wel smerig. Erg chemisch…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 3 =