Sporten hoeft niet alleen in de sportschool

Laatste update op 29 april 2019

SUP als sport

Jullie lezen vaak berichten over hoe je het beste presteert in de sportschool. Hoe heerlijk is het echter om buiten een goede workout te doen? Op het water, midden in de natuur met de frisse wind in je gezicht. Is dit iets wat je aanspreekt, verdiep je dan eens in SUP. SUP is een afkorting van Stand up Paddling en is nog niet heel bekend in Nederland. Het wint echter ontzettend snel aan populariteit en dit jaar zal je steeds meer mensen hiermee zien!

Wat is SUP?

Stand up Paddling is een multidisciplinaire sport waarbij je op een soort surfboard over het water manoeuvreert. SUP is echter perfect in te zetten als full-body workout. Door juist gebruik van je peddel, maakt het je core een stuk sterker. Ook je armen en schouders krijgen het nodige te verduren en zullen dus flink op de proef worden gesteld! Wil je iets aan cardio doen? Ook dan is het zeer geschikt. Je kunt het niveau zelf opbouwen: van rustig dobberen op het water tot een intensieve tocht. Ga je echt voor snelheid dan zul je zien dat je ‘s avonds zeker voldaan op de bank ligt! Je traint namelijk vrijwel al je spieren vanwege je houding.

Het lekkere aan Stand up Paddling is dat je heerlijk op het water bezig bent, je kun genieten van de buitenlucht en de natuur. Dit alles voelt niet als een workout en al helemaal niet in de zomer!

Beginnen met SUP

Ben je overtuigd en wil je beginnen met de sport? Zoek dan een SUP board uit die goed bij je past. Ben je van plan recreatief op het water te dobberen, of wil je voor snelheid en uitdaging gaan? Laat je goed informeren voordat je een board koopt. Ben je van plan de SUP voor Yoga te gebruiken? Kies dan voor een stabiel board. Denk ook goed na of je een opblaasbaar board wilt of niet. Vaak kiest men voor een opblaasbare SUP omdat deze qua kwaliteit niet onder doen en wel gemakkelijk te vervoeren zijn!

Happy Supping!

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.