• xxl nutrition banner

Shatter SX-7 review – Muscletech

Shatter SX-7

€14,90
7.2

Oplosbaarheid

8.3/10

Prijs

6.0/10

Smaak

7.0/10

Werking

7.3/10

Voordelen

 • Goede energieboost
 • Minder verzuring in spieren tijdens trainen

Nadelen

 • Slecht slapen na gebruik 's avonds
 • Duurder dan andere pre workouts

Bijgewerkt op 27 januari 2022 door Marvin

Kan jij je soms moeilijk opladen voor een zware workout? Zit je eigenlijk wel lekker op de bank na een lange dag op je werk of op school? In dat geval kan een pre-workout booster je helpen. Deze supplementen bieden je meer energie en dragen er daardoor aan bij dat jij een stuk meer zin krijgt om te knallen in de sportschool. De keus is reus als het aankomt op pre workouts. dus ik snap dat het lastig is voor je om te kiezen. Op Voeding-en-fitness.nl vind je natuurlijk de Top 5 beste pre-workout boosters. Maar daarnaast testen we ook regelmatig pre workout supplementen van bekende (en minder bekende) merken voor je. Dit keer heb ik Shatter van Muscletech voor je getest. Mijn persoonlijke ervaring lees je in deze Shatter SX-7 review!

De Shatter pre workout booster heb ik beoordeeld op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

Shatter SX-7 – MuscleTech

Voordat we verder gaan met mijn Shatter SX-7 review kijken we naar wat Muscletech zelf zegt over hun pre-workout booster.

“New #SHATTER™ SX-7™  is a creatine-free pre-workout formulated with super-extreme and cutting-edge, premium ingredients that delivers a powerful and unparalleled workout experience. It is unlike anything you’ve ever tried! The unique, clean formula was designed to help you shatter your personal records and workout plateaus.

Kenmerken #Shatter™ SX-7™ pre-workout:

 • De enige pre-workout met Peak ATP
 • Extreem hardcore!
 • Doorbreek nu al je persoonlijke records
 • Klinisch geteste samenstelling en ingrediënten
 • Verkrijgbaar in 5 smaken

shatter pre workout

De oplosbaarheid van Shatter SX-7

Het eerste punt van mijn Shatter SX-7 review is de oplosbaarheid. Mengt het poeder makkelijk met water? Of blijven er klontjes over of blijft er residu achter op de binnenkant van je shakebeker? Hoewel dit niet het belangrijke aspect is bij een pre workout supplement vind ik het wel belangrijk om hier in mijn pre workout reviews aandacht aan te besteden.

Muscletech adviseert om 2 scoops (12 gram poeder in totaal) te mengen met 450ml water. Dit is een prima richtlijn, want het poeder mengt gemakkelijk met water. Even flink schudden en alles is opgelost. Dit maakt het drinken van Shatter Pre Workout wel zo makkelijk en voorkomt dat je jezelf verslikt in die hardnekkige klontjes.

Wat kost deze pre workout van Muscletech?

Het volgende onderdeel van mijn Shatter SX-7 review is de prijs. Wat betaal je voor een potje van Muscletech’s nieuwe pre-workout booster? En is dit goedkoop of duur in vergelijking met andere boost supplementen? We blijven natuurlijk Nederlanders en houden van zoveel mogelijk geld besparen!

Shatter is te koop bij verschillende webshops en de prijzen liggen tussen de €15,- en €20,-. Wanneer je deze prijs ziet lijkt het spotgoedkoop. Echter, per training gebruik je (volgens het label) al 2 doseringen. Dit betekent dat 1 potje Shatter SX-7 goed is voor 15 workouts. Zelfs als we uitgaan van de laagste online prijs, in dit geval €14,90 bij Body en Fitshop komt dit neer op één euro voor een training. Om een goed oordeel te kunnen geven vergelijk ik de prijs van Shatter SX-7 met C4 van Cellucor, Assault van Musclepharm en Gold Standard Pre Workout van Optimum Nutrition.

pre workout prijzen

Zoals je kunt zien is Shatter een stuk duurder dan andere Amerikaanse pre-workout boosters. Uiteraard is deze prijsvergelijking gebaseerd op het aantal scoops aangegeven op het etiket.

Smaakt Shatter lekker?

Shatter SX-7 reviewEen ander belangrijk punt is de smaak. Je wilt natuurlijk niet bijna over je nek gaan door de pre workout booster die je voor je training drinkt. In deze Shatter SX-7 review kijk ik dan ook kritisch naar de smaak en deel ik mijn ervaring met je. De Shatter Pre Workout is verkrijgbaar in de smaken Fruit Punch, Pink Lemonade, Orange, Strawberry en Watermelon. Genoeg keus dus!

Zelf heb ik gekozen voor de aardbeien smaak, omdat ik die vaak het lekkerst vind. Hoewel ik de aardbei niet heel erg goed proef, is Shatter wel prima te drinken. De nasmaak is een beetje bitter, dat vind ik jammer, maar dit is by far niet te smerigste pre workout die ik heb gedronken. Ook zeker niet de lekkerste, maar in dit geval dus een gemiddelde score voor Shatter van Musclepharm.

Welk effect merkte ik van Shatter SX 7?

Het belangrijkste aspect van een bepaald supplement is natuurlijk de werking. Daarom kijk ik in alle supplementen reviews kritisch naar het effect van het product. Krijg je waar voor je geld en doet het product wat je er van mag verwachten? Dat is natuurlijk waar deze Shatter SX-7 review om draait!

Van een pre workout verwacht je meer energie voor een (kracht)training, minder snelle verzuring van je spieren en een toename van kracht. Zelf vind ik vooral de extra energie die je er van krijgt erg waardevol. Na een werkdag krijg ik hierdoor meer zin om te trainen en ga ik met meer plezier naar de sportschool toe. Ik heb 2 scoops zo’n 30 – 45 minuten voor mijn workout genomen en al snel voelde ik de tintelingen opkomen. Tijdens mijn training kon ik langer doorgaan en merkte ik dat mijn spieren goed vol werden gepompt. De energietoename was lichtelijk aanwezig, maar was een stukje minder dan ik had verwacht. Mijn trainingen op Shatter SX-7 verliepen eigenlijk allemaal lekker en over de werking ben ik dan zeer tevreden.

Helaas zit er, voor mij, wel een groot nadeel aan deze pre-workout booster. Wanneer ik Shatter in de avond nam (rond 18.30 – 19.00) had ik problemen met in slaap vallen. Ik had gewoon nog zoveel energie en, hoewel ik graag wilde, ik viel gewoon niet in slaap. Deze ‘bijwerking’ is voor mij wel een zwaar minpunt, omdat ik over het algemeen in de avonden train.

xxl nutrition advies

Shatter SX-7 review: mijn conclusie

Als laatst wil ik mijn Shatter SX-7 afsluiten met een korte conclusie. Zou ik Shatter Pre Workout van Muscletech aanraden? Of is mijn ervaring dusdanig slecht dat ik zou zeggen “laat maar links liggen”?

Voor mij heeft Shatter een aantal voordelen. Zo lost het poeder gemakkelijk op in de aanbevolen hoeveelheid water en zijn er redelijk wat verschillende smaken verkrijgbaar, hierdoor is de kans groot dat ook jij een smaak vindt die je lekker vindt. Belangrijkste effecten voor mij waren de goede spierpomp en de toename in energie. Wat ik wel erg jammer vond is dat ik na het gebruiken van Shatter SX-7 in de avond een stuk slechter sliep. Een goede nachtrust is erg belangrijk voor het herstel, rust en fitness gaat namelijk hand-in-hand. Een ander nadeel is de hogere prijs. Er zijn zat goede pwo supplementen die goedkoper zijn.

Over het geheel gezien ben ik gematigd tevreden. Ik zou Shatter SX-7 zeker aanraden wanneer je in de ochtend of middag traint. Train je over het algemeen ’s avonds? Dan kun je misschien beter een andere pre-workout proberen.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Shatter SX-7 hieronder

Heb jij deze pre workout van Muscletech al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om waardevolle kennis en mijn ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jullie graag bij het bereiken van (sportieve) doelen. Daarnaast bied ik online personal training en voedingsadvies op maat aan. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + drie =