• xxl nutrition banner

REVIEW: Mr. Eiwit BCAA Intraworkout Formule

BCAA Intraworkout

€23,00
7.3

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

4.5/10

Smaak

7.3/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • Citrulline Malaat voor pomp
 • BCAA's in 4:1:1 verhouding
 • Extra vitaminen en mineralen

Nadelen

 • Duurder dan andere BCAA's
 • Maar 1 smaak verkrijgbaar

Laatste update op 23 juli 2020

Tijdens een zware training is het belangrijk om voldoende te drinken. Zo vul je het vochtverlies door het zweten weer aan. Je kunt er voor kiezen om je bidon te vullen met water, maar tegenwoordig zijn er ook intraworkout formules te koop. Dit zijn fitness supplementen die je tijdens het trainen kunt drinken en vaak bevatten deze verschillende stoffen om je prestaties te verbeteren. Een voorbeeld hier van is de Mr. Eiwit BCAA Intraworkout Formule. Dit supplement bevat BCAA’s (essentiële aminozuren) en is daarnaast aangevuld met andere aminozuren en vitamines en mineralen. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring met dit voedingssupplement? In de Mr. Eiwit BCAA review op Voeding-en-fitness.nl lees je mijn oordeel. Bovendien heb ik een leuke kortingscode voor je weten te strikken!

De BCAA Intraworkout van Mister Eiwit heb ik beoordeeld op deze punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Mr. Eiwit BCAA Intraworkout Formule

Voordat we verder gaan met mijn review kijken we even naar wat Mr. Eiwit zelf zegt over hun BCAA supplement.

“De BCAA’s in de optimale 4:1:1 verhouding, voorzien jou van een dosis essentiële aminozuren welke je lichaam zelf niet aan kan maken. Verder is Glutamine een belangrijke bouwsteen voor de aanmaak van nieuwe eiwitten.

Voordelen BCAA Intraworkout Formula

 • Direct opneembaar
 • Voor Crossfitters, Fitnessers, Bootcampers en iedere sport waarbij spierschade optreedt
 • 8,5 gr BCAA’s per serving
 • Optimale 4:1:1 verhouding (Leucine, Isoleucine, Valine)
 • Héérlijke frisse smaak”

BCAA Intraworkout Formule

Gebruiksgemak Mr. Eiwit BCAA

Het eerste onderdeel van mijn Mr. Eiwit BCAA review gaat over het gebruiksgemak. Hoe neem je de doseringen en is de gebruiksaanwijzing duidelijk?

De BCAA Intraworkout Formule van Mr. Eiwit komt in een handig potje met een inhoud van 300 gram (20 doseringen). Omdat de opening van de pot even breed is als de rest van de verpakking is het scheppen van het poeder makkelijk. Volgens de gebruiksaanwijzing op het etiket mix je twee maatscheppen (15 gram) met 350 ml water. Even schudden en je sportdrankje is klaar voor gebruik. Je kunt er voor kiezen om BCAA Intraworkout gedurende je training te drinken, maar eigenlijk is dit geschikt voor ieder moment van de dag als BCAA supplement.

Het aminozuur poeder lost eenvoudig op in water, waardoor je geen last hebt van klontjes. Zelf heb ik er voor gekozen om de BCAA’s van Mister Eiwit te drinken tijdens mijn krachttrainingen. Ik mixte twee maatschepjes in mijn bidon en had zo de hele workout een sportdrank tot mijn beschikking. Het label is overzichtelijk en toont je alle ingrediënten en hoeveelheden. Ook wordt toegelicht hoe BCAA Intraworkout Formule werkt in het lichaam.

Wat kost dit intraworkout supplement?

Natuurlijk is de prijs ook een belangrijk onderdeel van mijn Mr. Eiwit BCAA review. Voeding-en-fitness.nl vindt het namelijk belangrijk om jou altijd te helpen bij het vinden van de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor voedingssupplementen.

BCAA Intraworkout Formule van Mister Eiwit is te koop voor €23,00. Voor dit bedrag krijg je 300 gram poeder, wat gelijkstaat aan 20 doseringen / trainingen. Omgerekend kost dit je dus €1,15 per workout. Mijn eerste gevoel bij deze prijs is dat BCAA Intraworkout aan de dure kant is. Persoonlijk zou ik eerder geneigd zijn om voor een goedkoper alternatief te gaan.

Om een eerlijk beeld van de kosten te krijgen heb ik Mister Eiwit BCAA vergeleken met andere BCAA supplementen. In de prijstabel hieronder zie je de prijzen van Time 4 Nutrition Intra Workout, #1 All You Need van XXL Nutrition en BCAA Amino van Body & Fitshop.

Intra Workout prijzen

Voor een eerlijke vergelijking heb ik de prijzen voor alle merken berekend op een dosering van 15 gram poeder. Zoals je kunt zien is Mr. Eiwit BCAA duurder dan andere soortgelijke supplementen.

intra workout prijzen

Gelukkig heb ik een leuke kortingscode voor je weten te regelen. Met deze code bespaar je namelijk 10% op je hele bestelling bij Mr. Eiwit. Je leest het goed, niet alleen op BCAA Intraworkout Formule maar ook op al je andere supplementen. Pak jouw voordeel met de code voedingenfit10 en profiteer!

Mister Eiwit BCAA Intraworkout smaak

Wanneer je een supplement drinkt tijdens het trainen wil je natuurlijk wel dat deze lekker smaakt. In mijn Mr. Eiwit BCAA review kijk ik naar de smaak en deel ik mijn persoonlijke ervaring met je.

Dit BCAA supplement van Mister Eiwit is te kopen in één smaak, namelijk Lemon. Helaas zijn er geen andere smaken verkrijgbaar en heb je dus niets te kiezen. Als je geen fan bent van een citroen smaak is er geen alternatief bij Mr. Eiwit. Voor een intraworkout drankje is een frisse smaak naar mijn mening wel lekker. Tijdens een zware training heeft zo’n frisse citroen smaak een betere toevoeging dan enkel water.

Omdat het poeder gemakkelijk oplost in water heb je geen last van klontjes tijdens het drinken. Als je de smaak iets te sterk / zuur vindt wanneer je het poeder mengt met 350 milliliter water kun je er voor kiezen om meer water te nemen. Zelf heb ik een bidon van 500 ml en de smaak is door het extra water iets milder, wat ik persoonlijk erg prettig vind.

Samenstelling Mr. Eiwit BCAA formule

mr. eiwit bcaa reviewHet belangrijkste onderdeel van al mijn BCAA reviews gaat over de samenstelling. We gaan altijd voor de hoogste kwaliteit, daarom kijk ik in de review van Mr. Eiwit BCAA naar de ingrediënten en dosering van alle stoffen.

BCAA Intraworkout bevat de branched chain amino acids L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Daarnaast is dit supplement aangevuld met andere aminozuren zoals L-citrulline malaat en L-glutamine. Ook bevat Mr. Eiwit BCAA magnesium, kalium, natrium en calcium. Per dosering krijg je 8,5 gram BCAA’s binnen in de 4:1:1 verdeling. Omdat je lichaam meer leucine nodig heeft is de ratio 4:1:1 een goede keus. Per 15 gram levert dit product de volgende ingrediënten.

 • L-Leucine: 5040 mg
 • L-Isoleucine: 1260 mg
 • L-Valine: 1260 mg
 • L-Citrulline Malaat: 1500,5 mg
 • L-Glutamine: 1000 mg

Voor BCAA gebruik wordt aangeraden 5 – 10 gram BCAA’s per dag tot je te nemen, waarbij de hoeveelheid Leucine het grootst is. BCAA Intraworkout Formule bevat een goede dosis aminozuren en draagt zodoende bij aan het behoud en herstel van spiermassa. Citrulline Malaat zorgt voor een spierpomp tijdens je krachttraining, daarom is het beste moment om BCAA Intraworkout van Mister Eiwit te drinken gedurende het sporten. De BCAA’s en Glutamine zorgen voor een buffer tegen spierafbraak en ondersteunen de spieropbouw.

Citrulline Malaat verhoogt de bloedvatcapaciteit en verbetert het spieruithoudingsvermogen. Daarnaast zorgen de elektrolyten er voor dat je vochthuishouding op peil blijft tijdens je training. De toegevoegde B-vitaminen ondersteunen de werking van de aminozuren. De toegevoegde bioperine draagt bij aan een verbeterde opname van alle stoffen.

Mr. Eiwit BCAA review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Mr. Eiwit BCAA review eindigen met een korte conclusie. Net als bij mijn andere supplementen reviews heb ik mijn persoonlijke ervaring met dit fitness supplement gedeeld. Wat zijn voor mij de sterke punten en zwakke punten? En zou ik dit product aanraden?

De prijs van BCAA Intraworkout Formule is aan de hoge kant. Voor kwaliteit is iedereen bereid om meer te betalen, maar de kosten per dag zijn voor mij persoonlijk iets te gortig. Helaas is er ook maar één smaak verkrijgbaar. Wellicht dat Mister Eiwit in de toekomst meerdere (nieuwe) smaken op de markt brengt. Hoewel de prijs hoger ligt, vind ik de samenstelling van dit BCAA supplement erg sterk. De dosering BCAA’s is goed en de ratio 4:1:1 zorgt voor voldoende leucine. Daarnaast zorgen de toegevoegde aminozuren, vitaminen en mineralen er voor dat dit méér is dan een BCAA drankje.

Het is een goede sportdrank die je hydrateert tijdens het sporten en het herstel van spierweefsel bevorderd. Ben jij op zoek naar een Intra-workout supplement van goede kwaliteit? Dan is Mr. Eiwit BCAA zeker het proberen waard. Zoek je een goedkoper sportdrankje? Dan zijn er andere BCAA supplementen die voordeliger zijn.

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Mr. Eiwit BCAA Intraworkout Formule!

Heb jij dit BCAA supplement van Mister Eiwit al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − zes =