• xxl nutrition banner

REVIEW: Jimmy Joy Twennybar

Twennybar

€2,00
8.1

Prijs

7.3/10

Smaak

8.0/10

Voedingswaarden

9.0/10

Voordelen

 • Twee lekkere smaken
 • Rijk aan eiwitten, koolhydraten en vetten
 • Bevat 27 vitaminen en mineralen

Nadelen

 • Niet goedkoper bij groot inkopen
 • Houd rekening met het aantal kcal

Bijgewerkt op 11 februari 2021 door Marvin

Ben jij al bekend met het merk Joylent? Joylent is in 2014 opgezet door Joey van Koningsbruggen en levert maaltijdvervangers in zo’n 84 landen. De Joylent maaltijdshakes bevatten alle voedingsstoffen en vitaminen & mineralen die je nodig hebt. Het doel van Joylent is jou meer tijd en vrijheid bieden om leuke dingen te doen en minder tijd nodig te hebben voor het bereiden van een gezonde maaltijd. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik het assortiment aan supplementen van Joylent mogen testen. De komende periode zal ik verschillende reviews schrijven, om mijn persoonlijk ervaring met jullie te delen. We beginnen deze reeks met mijn review van de Joylent Twennybar. De Jimmy Joy Twennybar bevat, zoals de naam al verraad, 20% van je dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen (uitgaande van 2000 kcal). Deze maaltijdreep kan je zien als een soort eiwitreep, ideaal om mee te nemen! In deze Twennybar review geef ik je mijn mening!

Update september 2019: Joylent is van naam veranderd en gaat verder als Jimmy Joy!

De Jimmy Joy Twennybar heb ik getest op de volgende punten:

 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Jimmy Joy Twennybars

Voordat we verder gaan met mijn Jimmy Joy Twennybar review kijken we even naar wat Joylent zelf schrijft over hun energiereep.

“All the good of joylent now packed in a couple cubic centimeters. One twennybar contains 20% (twenny ;)) of the recommended daily intake. Throw some in your backpack, a couple in your purse or the glove compartment of you car and never worry about food again. Because these guys come fully prepared, no need for adding water or any shaking. (having a drink with these is nice though)”

joylent twennybar review

Wat kost deze maaltijdreep van Jimmy Joy?

Het eerste onderdeel van mijn Jimmy Joy Twennybar review focust zich op de prijs. Het gebruik van supplementen kan behoorlijk wat geld kosten, vandaar dat we altijd op zoek zijn naar de producten met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

De Twennybar van Joylent kun je per 5, 25 of 50 repen bestellen. De prijs per reep blijft iedere keer hetzelfde, namelijk €2,-. Waar je regelmatig ziet dat je een voordeligere prijs krijgt bij een grotere bestelling geldt dit helaas niet voor deze Jimmy Joy maaltijdreep, dat is jammer. De prijs van 2 euro per Twennybar lijkt mij op het eerste gezicht iets hoger dan de gemiddelde eiwitreep, maar deze reep biedt je meer dan enkel eiwitten. Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik de Jimmy Joy Twennybar vergeleken met andere maaltijdrepen. In de tabel hieronder zie je de prijzen van verschillende maaltijdrepen, zoals de Protein & Oats Bar van Body en Fitshop. De Twennybar is in vergelijking het duurst, maar hierbij moet ik wel de kanttekening plaatsen dat deze reep meer calorieën en voedingsstoffen bevat dan de andere bars.

joylent twennybar prijzen

Jimmy Joy Twennybar smaken

Een ander belangrijk punt bij het vergelijken van eiwitrepen en maaltijdrepen is de smaak. Wanneer je dagelijks (of meerdere keer per week) een supplement als tussendoortje gebruikt, dan moet deze natuurlijk wel lekker smaken! Net zoals bij al mijn andere eiwitreep reviews kijk ik in deze review ook kritisch naar de smaak van Jimmy Joy Twennybars.

De Jimmy Joy Twennybar is verkrijgbaar in twee verschillende smaken, namelijk banana en chocolate. De keus is, op dit moment, nog niet heel groot dus met enkel banaan en chocolade. Ik geloof dat er in de nabije toekomst echter nieuwe smaken zullen komen. Uiteraard heb ik voor deze review beide smaken geprobeerd en beiden smaakten me goed. De Jimmy Joy Twennybar is een stevige reep, maar wel goed te eten. Dus totaal niet taai of plakkerig zoals sommige eiwitrepen wel eens zijn. De textuur is goed en de haver zorgt voor een goede bite. De repen vullen wel behoorlijk, wat natuurlijk ideaal is als je een lange reis voor de boeg hebt. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de chocolade smaak. Die zou ik elke dag wel kunnen eten!

Hoe gezond is deze Twennybar?

joylent twenny barWanneer je ‘normale voeding’ wilt vervangen door een supplement als de Jimmy Joy Twennybar is het belangrijk om te weten of deze maaltijdvervanger nu echt een gezonde keuze is. Het laatste punt van deze review is, net zoals bij alle andere supplementen reviews, mijn blik op de ingrediënten en voedingswaarden. Is deze Twennybar gezond of ongezond?

De Twennybar bevat, zoals de naam al een  beetje verklapt, 20% van je dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen (berekend op een gemiddelde behoefte van 2000 kcal per dag). Deze maaltijdreep bevat dus naast eiwitten, koolhydraten en vetten ook een hoop vitaminen en mineralen. De stevige eiwitreep biedt je de volgende macro’s:

 • Calorieën: 387 kcal
 • Eiwitten: 21 gram
 • Koolhydraten: 46 gram (waarvan 13 gram suiker)
 • Vetten: 14 gram (waarvan 7,6 gram verzadigd)

Daarnaast bevat een Jimmy Joy Twennybar nog eens 6,6 gram voedingsvezels en 1,2 gram natrium. Ook aan de micro-nutriënten is gedacht. De Twennybar bevat ongeveer 20% van de ADH van alle vitaminen en mineralen. De maaltijdvervangers van Jimmy Joy zijn ontwikkeld om op een snelle en gemakkelijke manier 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Bovendien zijn ze compleet veilig te gebruiken. Mensen met een allergie of intolerantie, zoals gluten-intolerantie, dienen wel voorzichtig te zijn. De Twennybar bevat namelijk melk, haver, gerst en soja en kan bovendien ook sporen van noten, ei en pinda’s bevatten.

In mijn ogen zijn deze maaltijdvervangers een zeer goede keus wanneer je op een snelle en makkelijke manier een maaltijd wilt nuttigen. Doordat deze repen alle benodigde voedingsstoffen bevat zou je er zelfs voor kunnen kiezen om enkel Twennybars te nemen gedurende de dag. Uiteraard raad ik dit niemand aan, puur omdat je een gezonde relatie met voeding belangrijk is en een echte maaltijd ook gewoon lekker is natuurlijk! Ter aanvulling van je dagelijkse eetpatroon is dit echter een zeer geschikte optie, zeker wanneer je even geen tijd of zin hebt om een complete maaltijd klaar te maken.

Jimmy Joy Twennybar review: mijn conclusie

Mijn Jimmy Joy Twennybar review eindig ik met een korte conclusie. In dit artikel heb je mijn persoonlijke ervaring met de maaltijd reep van Jimmy Joy kunnen lezen. Sterke punten van deze Twennybar zijn naar mijn mening de zeer goede samenstelling (rijk aan alle benodigde macro nutriënten en micro nutriënten) en het gemak van deze reep. Helaas heeft kopen in bulk nog geen voordeel, de prijs blijft namelijk hetzelfde. Hopelijk komen er in de toekomst meer verschillende smaken, want de kans is natuurlijk aanwezig dat banaan en chocolade na een tijdje gaan vervelen. Dit doet echter niets af aan het feit dat ik de smaak en textuur van deze eiwitreep erg lekker vind. Ik zou de Jimmy Joy Twennybar zeker vaker gebruiken en raad hem aan iedereen aan die een goede maaltijdreep zoekt voor onderweg als tussendoortje. Het blijft echter een supplement en zal voor mij nooit andere voeding compleet vervangen.

Top 5 beste eiwitrepen
Een eiwitreep is een lekker en makkelijk tussendoortje boordevol proteïnen. Maar wat is nu eigenlijk de beste keus als het aankomt op protein bars? Wij hebben de Top 5 beste eiwitrepen speciaal voor jou samengesteld. Zo vind je snel de beste eiwitreep!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Jimmy Joy Twennybar hieronder!

Heb jij deze maaltijdreep van Jimmy Joy al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =