• xxl nutrition banner

REVIEW: BoxBites gezonde tussendoortjes

Laatste update op 8 december 2019

BoxBites ervaringenVaak weten we prima wat we als ontbijt, lunch en avondeten moeten eten. Maar dat zijn meestal niet de enige momenten waarop we iets eten op een dag, we nemen vaak ook een aantal tussendoortjes. Een lekker maar gezond tussendoortje verzinnen is vaak een stuk lastiger. Rijstwafels met kipfilet of pindakaas of een handje noten gaan op den duur bij de meesten van ons vervelen. We willen wel eens iets anders proberen. Helaas zijn veel snacks wél lekker, maar niet gezond! In aanvulling op de maaltijdboxen die steeds populairder worden kwam ik de BoxBites gezonde tussendoortjes tegen. Dit is een soort maaltijdbox, maar dan gevuld met lekkere en verantwoorden snacks. Voor velen kan dit een welkome aanvulling zijn op hun gezonde voedingsschema. Ik was benieuwd naar deze snacks van Box Bites en heb de proef op de som genomen. In deze review deel ik mijn ervaring met BoxBites met jullie en kijk ik in hoeverre deze ’tussendoortjesbox’ aansluit bij de behoefte van een sporter!

Ik heb de Box Bites tussendoortjes beoordeeld op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Voordat we verder gaan met mijn BoxBites review zal ik jullie eerst wat meer uitleggen over dit innovatieve concept.

Wat is BoxBites?

BoxBites is een concept dat zich richt op het toegankelijk maken van gezonde tussendoortjes voor iedereen. Via Boxbites.nl kun je snel en eenvoudig een doos met snacks bestellen. De Box Bites snack dozen bestaan uit 18 gezonde tussendoortjes, omdat er 57 verschillende soorten snacks bij BoxBites verkrijgbaar zijn verschilt de samenstelling van iedere box. Je zult dus niet snel tweemaal exact dezelfde doos ontvangen. Alle tussendoortjes die gebruikt worden door Box Bites zijn geschikt voor vegetariërs en 100% natuurlijk. Ze bevatten dus geen toegevoegde (onnodige) stoffen en bevatten enkel natuurlijke suikers.

Makkelijk in gebruik

Het grote voordeel van de BoxBites tussendoortjes is dat het zo enorm makkelijk is. De doos past door de brievenbus, dus je hoeft niet thuis te blijven om je pakketje aan te nemen. Een doos van Box Bites bevat 18 natuurlijke snacks die allemaal verpakt zijn als handige portie. De meeste tussendoortjes zijn repen of zakjes, bestaande uit gedroogd fruit en een mix van verschillende verse noten. Je kunt deze snacks overal mee naar toe nemen en daardoor kunnen ze gebruikt worden als snelle hap. Minpuntje is wel dat sommige tussendoortjes wel erg klein zijn qua portie. Deze zijn duidelijk niet voldoende om als volwaardig tussendoortje te dienen. Wel kun je bijvoorbeeld de snacks op basis van gedroogd fruit door je Franse magere kwark of yoghurt mengen om deze van meer smaak te voorzien.

Handige optie is dat je zelf kunt bepalen hoe vaak je een BoxBite doos ontvang. Je kunt je abonneren op deze gezonde tussendoortjes, maar je kunt ook gewoon een losse doos bestellen. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 • Eenmalig een losse box
 • Elke twee weken een box ontvangen
 • Elke vier weken een box ontvangen

BoxBites review

Wat betaal je voor een BoxBites doos?

Net als bij mijn andere supplementen reviews kijk ik ook hier kritisch naar de prijs. Wat betaal je voor deze doos met verantwoorde tussendoortjes en is dit een eerlijke prijs?

Zoals je hierboven kunt zien betaal je voor een eenmalige bestelling €39,- voor 18 gezonde tussendoortjes. Omgerekend is dat €2,17 per snack. Ga je voor de goedkopere optie van elke twee weken een BoxBites doos, dan kost dat je €28,- (omgerekend €1,56 per tussendoortje). Voor mij is de prijs wat aan de hogere kant. Wanneer je zelf gewend bent om als tussendoortje een bakje kwark met wat noten te nemen dan ben je goedkoper uit. Wel vind ik dat je voor deze prijs een hoop krijgt. Zo speelt het gebruiksgemak natuurlijk ook een rol. Je hoeft de deur niet uit en ontvangt een verscheidenheid aan gezonde tussendoortjes. Hier hoef je zelf dus helemaal geen moeite voor te doen. Kijkend naar de prijs per tussendoortje vind ik dat dit voor sommige producten prima is, maar voor anderen weer aan de dure kant. €1,56 voor een gezonde reep gemaakt van noten en fruit is een prijs die je hier in de winkel waarschijnlijk ook voor moet betalen. Aan de andere kant is €1,56 voor een klein zakje met stukjes gedroogde appel natuurlijk wel teveel. Al met al ben ik van mening dat je naar het geheel moet kijken en dan is de prijs wat mij betreft prima.

Zijn de tussendoortjes van Box Bites lekker?

Niet geheel onbelangrijk is de smaak natuurlijk. Zijn deze gezonde tussendoortjes echt zo lekker? Of valt dit ‘vies’ tegen? Als eerst is het belangrijk om te weten dat smaken nu eenmaal verschillen. Zelf gebruik ik eigenlijk nooit van dit soort snacks, een handje noten of rijstwafels met kipfilet doen het voor mij ook prima. Toch ben ik positief verrast door de smaken van de verschillende BoxBites tussendoortjes. Er zaten een paar snacks tussen die ik echt heel lekker vond. Dit waren wel voornamelijk de repen die bestonden uit dadels, noten en rozijnen. Natuurlijk zaten er ook een paar snacks bij die ik niet lekker vond en bij sommige repen vond ik de dadelsmaak wel erg overheersend. Maar al met al is mijn ervaring met deze tussendoortjes op smaakgebied beter dan ik van te voren had verwacht.

Mooi pluspunt is dat wanneer je een bepaald tussendoortje niet lust, je dit door kunt geven aan Box Bites! Zij zorgen er dan voor dat jij desbetreffend product niet meer ontvangt in je volgende doos.

Hieronder zie je een aantal van de BoxBites gezonde tussendoortjes die ik lekker vond, met de daarbij behorende voedingswaarden. Zo maken we gelijk een bruggetje naar het volgende onderdeel van mijn Box Bites review!

boxbites tussendoortjes

 1. Mani Sweet Cocktail Nuts – lekkere mix van noten en gedroogd fruit. Lekker om los te eten, maar je kunt het ook door je kwark of yoghurt mengen.
  Per zakje (50 gram) = 238 kcal, 6,5 gram eiwit, 19 gram koolhydraten (17,8 gram suikers), 14 gram vet (1,6 gram verzadigd vet) en 4,25 gram vezels.
 2. Nakd Cocoa Delight Bar – Reep met cacao, noten en dadels. De smaak van dadel is wat overheersend dus daar moest ik eerst even aan wennen.
  Per reep (35 gram) = 135 kcal, 3,3 gram eiwit, 17,3 gram koolhydraten (15,9 gram suikers), 5,3 gram vet (1,1 gram verzadigd) en 2,4 gram vezels.
 3. JustNuts Organic Nut, Seed and Fruit Bar – eerste hap is even wennen, maar daarna is hij erg goed te eten.
  Per reep (30 gram) = 154 kcal, 4,1 gram eiwit, 13,8 gram koolhydraten (9,2 gram suikers), 8,7 gram vet (2 gram verzadigd) en 2,1 gram vezels.
 4. Brazil Nut Fruit & Nut Bar – Lekkere reep met noten en fruit, amandelen en rozijnen. Heel erg lekker, mijn favoriete BoxBites tussendoortje.
  Per reep (36 gram) = 150 kcal, 4 gram eiwit, 14 gram koolhydraten (9 gram suikers), 10 gram vet (2 verzadigd) en 2 gram vezels.

De voedingswaarden van deze healthy snacks

Bij gezonde tussendoortjes is het natuurlijk extra belangrijk om naar de voedingswaarden te kijken. Hierboven kun je al de verdeling tussen macronutriënten vinden van de 4 BoxBites die ik het lekkerst vond (van de box die ik heb geprobeerd). Ik kan voor elk van de 18 healthy tussendoortjes van Box Bites wel de voedingswaarde delen, maar dat wordt wel een heel lange lijst. Belangrijk is om te weten dat deze tussendoortjes bestaan uit natuurlijke producten zonder toegevoegde ingrediënten. Over het algemeen zijn de tussendoortjes van Box Bites gemaakt van noten, zaden en/of fruit. Dit zorgt ervoor dat de verschillende snacks rijk zijn aan eiwitten, gezonde vetten en belangrijke vitaminen en mineralen. De aanwezigheid van fruit en (vaak) dadels als zoetmaker zijn de tussendoortjes echter ook rijk aan suiker. Hoewel dit 100% natuurlijke suikers zijn, is het wel verstandig om hier goed op te letten. Door de aanwezigheid van deze suikers zijn de tussendoortjes misschien minder geschikt wanneer je een koolhydraat-arm voedingspatroon volgt.

Grote voordeel is dat deze gezonde tussendoortjes enkel natuurlijke ingrediënten bevatten en je dus precies weet wat je binnenkrijgt. Dit zorgt ervoor dat je een hoop goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Minpuntje voor mij is dat eigenlijk ieder tussendoortje (fruit)suikers bevat. Wanneer je een low carb eetpatroon volgt zorgt één reep met (bijvoorbeeld) 17,3 gram koolhydraten al voor een flink aandeel carbs.

BoxBites review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn BoxBites review afsluiten met mijn persoonlijke conclusie. Zoals jullie in dit artikel hebben kunnen lezen ben ik te spreken over de waarde van een concept als Box Bites. Belangrijkste voordelen zijn het gemak van online bestellen, de variatie aan gezonde tussendoortjes en de natuurlijke ingrediënten van alle snacks. Nadelen zijn in mijn ogen de hogere prijs en het feit dat bijna alle BoxBites tussendoortjes veel suiker bevatten.

boxbites logoBen jij iemand die op zoek is naar een makkelijke manier om te variëren in tussendoortjes? En hecht jij waarde aan de ingrediënten van de voedingsmiddelen die je neemt? Dan zijn de Box Bites gezonde tussendoortjes zeker het proberen waard. Ik vond bijna alle tussendoortjes lekker en het fijne is dat je weet dat ieder tussendoortje vrij is van toevoegingen en enkel bestaat uit een paar natuurlijke bestanddelen. Red jij het echter prima met elke dag rijstwafels, kwark en noten? Dan zijn de BoxBites tussendoortjes misschien niets voor jou. In dat geval is de prijs van €39,- voor een losse box misschien wat te duur voor je en ben jij goedkoper uit met de eerder genoemde producten uit de supermarkt.

Leuk detail is het persoonlijke, handgeschreven kaartje dat je krijgt bij je BoxBites bestelling. Erg leuk en attent!

Volg Marvin

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Kipsensatie recept
Kipsensatie, het eerste recept van de week is een uitermate gezonde maaltijd!

Inspiratie nodig voor een gezonde maaltijd? Op Voeding-en-fitness.nl vind je elke week een nieuw lekker en gezond recept. Het eerste Recept van de Week is Lees blog

Gezonde maaltijd: Zalm met kappertjes in mousserende wijn
Gezonde maaltijd zalm met kappertjes in cava!

Vis is goed voor je! Vis bevat namelijk gezonde vetten en de broodnodige eiwitten. Bovendien is een goed bereid stukje vis erg lekker! Ben jij Lees blog

Gezonde aardbeiensmoothie
Gezonde aardbeiensmoothie recept op voeding-en-fitness.nl!

Zin in een lekker tussendoortje, maar geen idee wat je nu weer moet eten? Probeer eens deze gezonde aardbeiensmoothie met magere melk en magere yoghurt. Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

2 reacties:

 1. Leuk artikel, kunnen jullie niet eens iets op de site plaatsen ala een soort top 5 of 10 met goede tussendoortjes om mee te nemen? En dan niet de mueslirepen van de supermarkt die vol suiker zitten, maar goede tussendoortjes, die wel gemakkelijk te koop zijn. Kwark, fruit, noten e.d. om maar wat op te noemen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 13 =