• xxl nutrition banner

Maximum Pre Workout review – Body & Fitshop

Maximum Pre Workout

€26,90
7.2

Gebruiksgemak

8.2/10

Prijs

5.3/10

Smaak

6.3/10

Werking

8.8/10

Voordelen

 • Sterk gedoseerde pre workout
 • 3 gram CreaPure creatine
 • 300 mg cafeïne
 • Pomp, kracht en energie

Nadelen

 • Smaak is niet heel lekker
 • 20 doseringen per pot

Bijgewerkt op 18 november 2022 door Marvin

De meesten van ons hebben een druk bestaan. We moeten verschillende ballen in de lucht zien te houden. Een drukke baan of studie, huishouden, kinderen opvoeden, sociaal leven en daarnaast willen we ook graag sporten. Begrijpelijk dat je na een lange dag geen energie of motivatie hebt om te trainen. Gelukkig kan een goede pre workout booster uitkomst bieden. Zo’n pre workout supplement geeft je een energieboost en zorgt ervoor dat je gemotiveerd naar de gym gaat. Maar welk merk is nu echt aan te raden?

Om het kaf van het koren te scheiden test ik verschillende producten voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl. Dit keer lees je in de Maximum Pre Workout review mijn persoonlijke ervaring met de pre-workout van Body en Fitshop!

Maximum Pre Workout heb ik getest op de volgende punten:

Maximum Pre Workout van Body & Fitshop

Voordat we verder gaan met mijn Maximum Pre Workout review kijken we even naar wat Body & Fit zelf zegt over hun pre workout supplement.

“Welcome to the next level! Maximum Pre-Workout is onze absolute #1 pre-workout met maximaal gedoseerde ingrediënten. Je neemt een dosering, even mixen met 300 ml water. Je wacht 15 minuten en dan is het zover KABOOM! Ben jij klaar voor de beste training van je leven? Al je vrienden zullen letterlijk alarm slaan! Wat jij hebt willen zij ook en wel meteen!

Maximum Pre-workout voordelen

 • #1 pre-workout, de meest volle pre-workout ooit
 • Knallen voor atleten en krachtsporters
 • Ongeëvenaard in samenstelling en dosering
 • Ga voor het allerbeste
 • Keiharde pre-workout met de sterkste ingrediënten
 • Onverslaanbaar op elk front”

maximum pre workout booster

Gebruiksgemak Maximum Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn Maximum Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Is de gebruiksaanwijzing duidelijk? Hoe lost het poeder op met water en welke dosering moet je nemen?

Maximum Pre Workout van Body & Fitshop is verkrijgbaar in een pot van 530 gram. Per dosering neem je twee maatscheppen (in totaal 26,5 gram poeder). Dit betekent dat je 20 trainingen uit één pot haalt. De dosering op zichzelf is eenvoudig; je neemt twee maatschepjes met 250 ml water en drinkt dit voor je training. Persoonlijk neem ik mijn pre workout booster zo’n 15 tot 30 minuten voor het sporten. Het poeder lost redelijk goed op in water.

Het is wel belangrijk om goed te blijven schudden (of roeren met een lepel), anders blijft er een laagje op de bodem van je shakebeker achter. Op het label vind je uitgebreide informatie over alle ingrediënten van dit pre workout supplement. Ook staan de voedingswaarden en complete samenstelling van de blend duidelijk vermeld op het etiket.

Wat kost deze pre workout van Body & Fit?

Bij het vergelijken van pre workout boosters kijken we natuurlijk ook naar de prijs. Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat je de beste supplementen voor de laagste prijs vindt. Daarom kijk ik in mijn Maximum Pre Workout review kritisch naar de kosten van dit supplement.

Maximum Pre Workout is te bestellen bij Body en Fitshop voor €24,90. Zoals hierboven al genoemd haal je 20 doseringen uit één pot. Omgerekend kost het gebruik van Maximum Pre Workout je dus €1,24 per training. Dit lijkt mij op het eerste gezicht duurder dan andere pre workouts van Body & Fit die ik in het verleden heb getest.

Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met andere sterke pre workout boosters van bekende merken. In de prijstabel hieronder zie je de prijzen van Der Hammer van XXL Nutrition, Massive Pump van Bodystore en C4 van Cellucor. Zoals je kunt zien ligt de prijs van Maximum Pre Workout per dosering hoger dan die van andere merken.

Let op: deze vergelijking is enkel op basis van prijs en zegt dus niks over de exacte samenstelling van het supplement en de kwaliteit.

pre workout prijzen

Maximum Pre Workout smaken

De smaak is wellicht niet de doorslaggevende factor bij jouw zoektocht naar een geschikte pre workout. Toch is het wel fijn wanneer zo’n pre-workout shake verkrijgbaar is in lekkere smaken. In mijn Maximum Pre Workout review deel ik mijn persoonlijke smaak ervaring met je.

Bij Body en Fitshop kun je Maximum Pre Workout bestellen in twee smaken, namelijk Fruit Punch en en Raspberry. Zelf heb ik er voor gekozen om de Fruit Punch smaak te testen. Over de Raspberry variant kan ik (nog) niks zeggen. Ik ben van plan deze over een tijdje ook te gaan proberen. De Fruit Punch smaak is niet mijn favoriete smaak, ben ik achter gekomen.

Het is niet de smerigste pre workout die ik ooit heb gedronken, maar Maximum Pre Workout behoort ook zeker niet tot de lekkerste. Ik vond de smaak wat zuur en een beetje chemisch proeven, wat mij een beetje deed denken aan de Ripped! Pre Workout. Vooral wanneer ik de 250 ml water zoals op het etiket gebruikte. Door wat meer water te gebruiken (bijvoorbeeld 400 milliliter) wordt de smaak wat zachter en is hij prima te drinken.

Werking Maximum Pre Workout booster

maximum pre workout reviewHet belangrijkste van een goede pre workout is natuurlijk de werking. Daarom kijk in in deze Maximum Pre Workout review kritisch naar de samenstelling en deel ik mijn eigen ervaring. Net zoals in mijn andere pre workout reviews.

Maximum Pre Workout van Body & Fit zou een sterk gedoseerde pre workout booster moeten zijn. Dit supplement zou moeten werken op de vlakken focus, energie, pomp, kracht en uithoudingsvermogen. Belangrijke ingrediënten van Maximum Pre Workout zijn onder andere creatine, beta-alanine, cafeïne, BCAA en Arginine.

 • 4 gram L-Citrulline & Citrulline Malaat
 • 3 gram BCAA 2:1:1
 • 3 gram Creapure® Creatine
 • 2 gram Beta Alanine
 • 2 gram Arginine AKG
 • 300 mg Cafeïne anhydrous

L-Citrulline draagt bij aan het verbeteren van het spieruithoudingsvermogen en het verminderen van spierpijn. De BCAA’s L-leucine, L-isoleucine en L-valine zijn betrokken bij de eiwitsynthese en helpen bij het herstellen en opbouwen van spiermassa. Creatine zorgt voor een toename van maximale (explosieve) kracht en vermindert de verzuring. Beta Alanine gaat de productie van melkzuur tegen en zou kunnen bijdragen aan betere sportprestaties. Arginine is een aminozuur dat veel wordt gebruikt om een betere spierpomp tijdens het trainen te krijgen. Cafeïne is het belangrijkste ingrediënt dat zorgt voor een energieboost.

Mijn ervaring met Maximum Pre Workout

Maar wat heb ik nu precies ervaren van de werking van Maximum Pre Workout? Ongeveer 15 minuten na inname van deze pre workout booster merkte ik een toename van energie en voelde ik wat tintelingen (van de beta alanine). Dit zorgde ervoor dat ik meer zin had om te trainen, vooral wanneer ik vermoeid was na een lange werkdag. Tijdens het trainen merkte ik dat ik veel langer door kon gaan zonder kracht te verliezen. Een training van anderhalf uur was geen enkel probleem.

In combinatie met een voedingsschema voor krachtopbouw voelde ik mij sterk en krachtig tijdens het trainen. De spierpomp was aanwezig, maar niet zo heftig als bij sommige andere pre workouts. Ook voelde ik niet heel veel verschil qua focus. Maar al met al heb ik erg lekker getraind op Maximum Pre Workout van Body en Fitshop.

Maximum Pre Workout review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Maximum Pre Workout review eindigen met een korte conclusie. Net zoals in mijn andere supplementen reviews heb ik dit supplement beoordeeld op aspecten als gebruiksgemak, prijs, smaak en werking. Voor mij heeft deze pre workout booster van Body & Fitshop een aantal sterke punten, maar ook een paar mindere punten. Wat mij vooral aanspreekt is de kracht van de werking van Maximum Pre Workout. Dit is een complete pre workout die alle belangrijke stoffen bevat om jouw fitness prestaties te verbeteren.

De werking van een pre workout verschilt per persoon, ieder lichaam is immers anders. Persoonlijk heb ik vooral een goede energieboost, meer kracht en verbeterd uithoudingsvermogen ervaren. Helaas is de smaak niet geweldig en ligt de prijs wat hoger dan we van Body & Fit gewend zijn. Vanwege de sterke dosering vind ik Maximum Pre Workout zijn hogere prijs echter wel waard.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Maximum Pre Workout hieronder!

Heb jij deze pre workout van Body & Fitshop al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
wat is de beste pre workout?

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =