• xxl nutrition banner

Kwaliteit verbeterde Whey Perfection

Aminozuuranalyse verbeterde Whey Perfection

kwaliteit van whey perfectionMerk: Body & Fitshop
Datum test: 9 juni 2015
Product: Whey Perfection

Komen de resultaten overeen met label? JA
Onafhankelijke test? NEE
(Onderzoek laten uitvoeren door Body en Fitshop zelf)

Kwaliteit verbeterde Whey Perfection: GOED

Kwaliteit verbeterde Whey Perfection

Eind vorig jaar was er veel gedoe rondom de kwaliteit van Whey Perfection. Er bleek minder eiwit in te zitten dan aangegeven op het label en bovendien was er sprake van Amino Spiking. Ook zaten er veel meer suikers in dan op het etiket was aangegeven. Al met al maakte Body en Fitshop geen goede beurt! Sinds deze ‘eiwitgate’ heeft Body & Fitshop er hard aan gewerkt om de kwaliteit te verhogen en de nieuwe Whey Perfection zou weer van een goed niveau moeten zijn.

Omdat wij op Voeding-en-fitness.nl veel waarde hechten aan de kwaliteit van eiwitshakes hebben wij even kritisch gekeken naar de verbeterde Whey Perfection en het labonderzoek dat naar de nieuwe batch is gedaan.

Is de kwaliteit verbeterd?

Dat is natuurlijk de grote vraag! We zijn natuurlijk allemaal benieuwd naar de kwaliteit van de verbeterde Whey Perfection. Hieronder zie je de uitkomsten van een aminozuuranalyse uitgevoerd door Eurofins op 09/06/2015.

  • Eiwitgehalte: 76 gram (78,1 aangegeven op het etiket).
  • Koolhydraten: 6,8 gram (6,1 aangegeven op het etiket).
  • Vet: 6,3 gram (5,6 aangegeven op het etiket).

Zoals je ziet komen de resultaten van het onderzoek nagenoeg overeen met de waardes zoals aangegeven op het label. De kleine verschillen worden vaak veroorzaakt door de smaak van de eiwitshake. Voor deze testen is de smaak banaan gebruikt. Eiwitpoeders met een smaakje bevatten vaak iets minder eiwit en wat meer koolhydraten omdat de smaak moet worden toegevoegd.

Wat gunstig is om te zien is dat er geen sprake is van Amino Spiking. Er zijn namelijk geen aminozuren, zoals Glycine, toegevoegd om de eiwitwaarde kunstmatig te verhogen.

Wil je het gehele onderzoeksrapport naar de kwaliteit van verbeterde Whey Perfection bekijken? Download het PDF-bestand hieronder!

268125589-Whey-Perfection-Banana-labtest-juni-2015

Ook kun je de uitkomsten van het vorige onderzoek bekijken, waarin ook de resultaten op koolhydraat- en vetwaarden zijn te vinden! Dit staat onderaan de ingrediëntenpagina.

http://www.bodyenfitshop.nl/eiwittenwhey/whey-proteine/body-fit-sportsnutrition/whey-perfection/#ingredienten

Verbeterde Whey Perfection kopen

Whey Perfection is gemaakt van een blend van wei-eiwitisolaat, concentraat en hydrolysaat voor het bieden van 22 gram eiwit per portie. 

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Eén reactie:

  1. Ik gebruik deze whey shake eigenlijk al jaren nu en ben erg tevreden met de resultaten. Zeker een aanrader dus. Met de service van Body en fit is natuurlijk ook niks mis mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 3 =