• xxl nutrition banner

Kwaliteit van Micellar Casein eiwitshakes

kwaliteit van micellar casein eiwitshakesOp Voeding-en-fitness.nl publiceren we regelmatig de uitkomsten van labtesten naar de kwaliteit van eiwitshakes. Deze onderzoeken laten ons zien welke merken en producten ons bieden wat ze beloven. Zo kunnen we zien of de verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en suikers overeenkomt met wat gemeld wordt op het etiket. Ook is het mogelijk om te achterhalen of er sprake is van Amino Spiking.

Amino Spiking houdt in dat er kunstmatig minder waardevolle aminozuren aan een eiwitsupplement worden toegevoegd om zo alsnog een hoger eiwitgehalte te halen. Onlangs is door Supplementlabtest.com de kwaliteit van Micellar Casein eiwitshakes getest.

Dit soort eiwitpoeders bevatten caseine, wat een langzame afgifte van aminozuren heeft. Deze zijn dus ideaal om te nemen vlak voor je slaap, net als bijvoorbeeld een bak Franse magere kwark. Hieronder zie je de uitkomst van een onderzoek naar de kwaliteit van Micellar Casein Perfection van Body en Fitshop en Night Protein van XXL Nutrition.

Stikstofanalyse Night Protein – XXL Nutrition

night protein xxl nutritionMerk: XXL Nutrition
Datum test: 21 december 2015
Product: Night Protein

Komen de resultaten overeen met label? JA
Onafhankelijke test? JA
(Onderzoek zelf aangevraagd door Supplementlabtest.com)

Kwaliteit van Night Protein – XXL Nutrition: GOED

Kwaliteit van Night Protein

Het onderzoek naar de kwaliteit van Micellar Casein eiwitshakes is begonnen met een stikstofanalyse van XXL Nutrition’s Night Protein. Een stikstofanalyse wordt gebruikt om het eiwitpercentage vast te stellen. In dit geval bevat Night Protein 87,2% eiwit. Op het label wordt 88% aangegeven, uit de test komt dus een afwijking van 0,9% naar voren.

Om Amino Spiking uit te sluiten en te bepalen hoe waardevol de aminozuursamenstelling in Night Protein is een aanvullende aminozuuranalyse nodig. Ook komt uit deze test naar voren dat er 1,7 gram koolhydraten (waarvan 1,6 gram suiker) in deze micellar caseïne shake zit. Dit is een stuk lager dan wat op het etiket staat.

Daar geeeft XXL namelijk aan dat er 2,9 gram koolhydraat (waarvan 2,2 gram suiker) in hun supplement zit. Al met al dus een prima resultaat voor Night Protein van XXL Nutrition! Bekijk hier de Voeding-en-fitness.nl review van Night Protein.

  • 87,2% eiwit
  • 1,7 gram koolhydraat
  • 1,6 gram suiker

kwaliteit van Night ProteinStikstofanalyse Micellar Casein Perfection

kwaliteit van micellar casein perfectionMerk: Body en Fitshop
Datum test: 21 december 2015
Product: Micellar Casein Perfection

Komen de resultaten overeen met label? NEE
Onafhankelijke test? JA
(Onderzoek zelf aangevraagd door Supplementlabtest.com)

Kwaliteit van Micellar Casein Perfection – Body en Fit: SLECHT

Kwaliteit van Micellar Casein Perfection

Het volgende labonderzoek naar de kwaliteit van micellar casein eiwitshakes betreft de Micellar Casein Perfection van Body en Fitshop. Uit de stikstofanalyse komt een eiwitpercentage van 72,7%, terwijl op het label 78,3% wordt aangegeven. Dit betekent een negatieve afwijking van 7,2%. De grens voor een aanvaardbare afwijking ligt op 7%, hier komt Body & Fit dus net boven.

Om te bepalen of de aminozuursamenstelling in orde is, en er dus geen sprake is van Amino Spiking, is een aminozuuranalyse nodig ter aanvulling. Wel komt uit deze test naar voren dat deze caseïne eiwitshake van Body en Fitshop 11,1 gram koolhydraat (waarvan 7,7 gram suiker) bevat. Dit is lichtelijk hoger dan de aangegeven 10,1 gram koolhydraat en 7,3 gram suiker op het etiket.

De Micellar Casein Perfection scoort dus een kleine onvoldoende. De afwijkingen zijn niet heel groot, maar vallen wel  net buiten de marge van aanvaardbaarheid.

  • 72,7% eiwit
  • 11,1 gram koolhydraat
  • 7,7 gram suiker

stikstofanalyse micellar casein perfection

Kwaliteit van Micellar Casein eiwitshakes?

Uit deze onderzoeken komt naar voren dat er een groot verschil bestaat tussen de kwaliteit van micellar casein eiwitshakes. Night Protein van XXL Nutrition scoort heel goed. Slechts een kleine afwijking in eiwitpercentage en lagere waardes voor koolhydraten en suikers. De Micellar Casein Perfection van Body en Fitshop scoort minder goed. Een grotere afwijking in eiwitpercentage en ook hogere waardes voor koolhydraten en suikers. Hoewel die laatste afwijkingen slechts erg klein zijn.

Houdt Voeding-en-fitness.nl in de gaten voor meer onderzoeken naar de kwaliteit van eiwitshakes en andere supplementen.

Ben jij op zoek naar de beste supplementen voor fitness en krachttraining? Wij adviseren je! Bekijk eens de volgende pagina’s:

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Reacties zijn gesloten.