• xxl nutrition banner

Headshot review – Dedicated Nutrition

Headshot

€4,90
6.8

Gebruiksgemak

4.0/10

Prijs

8.5/10

Smaak

7.5/10

Samenstelling

7.0/10

Voordelen

 • Erg goedkoop
 • Zeer makkelijk mee te nemen
 • Flinke dosis cafeïne

Nadelen

 • Dosering niet handig
 • Ietwat zure smaak

Bijgewerkt op 12 mei 2020 door Marvin

Als je soms weinig energie hebt en toch wilt trainen, kan een energie opwekkend product handig zijn. Dedicated Nutrition heeft hier een shotje voor op de markt gebracht genaamd ‘Headshot’. Dit shotje zou moeten zorgen voor een extreme energie toename. Persoonlijk heb ik nog wel eens behoefte aan een energieboost, daarom heb ik dit shotje in de Headshot review van Dedicated Nutrition getest.

In de supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl delen Marvin en ik onze mening over verschillende supplementen met je. In deze Headshot review beschrijf ik mijn ervaringen met dit shotje. Geeft het echt zo’n lekkere stimulans? Of merk je er eigenlijk maar weinig van? Ook Marvin heeft Headshot geprobeerd en zal in een reactie op mijn review zijn ervaring delen!

Zoals elk energie stimulerend supplement is ook Headshot op de volgende punten beoordeeld:

 • Gebruiksgemak
 • Smaak
 • Prijs
 • Samenstelling

Bij poedervormige pre workout boosters testen we ook nog op oplosbaarheid, maar omdat Headshot in vloeibare vorm komt, is dit onderdeel niet van toepassing. Om deze reden hebben wij het supplement op de gebruiksvriendelijkheid getest.

Dedicated Nutrition Headshot

Voordat we het product gaan testen, kijken we naar wat Dedicated Nutrition zelf over haar product zegt. Op de site zeggen zij het volgende:

‘HEADSHOT™ will provide an extreme rush of energy and focus for whatever your sport, work or life throws at you. Take a HEADSHOT™ and take your performance to the next level. HEADSHOT™ works in mere seconds and will continue to work for several hours. Unlike any other energy shot or drink, HEADSHOT™ will not give you the dreaded crash. HEADSHOT™ will provide a nice clean shot of energy that will last for hours, without giving you a drained and fatigued feeling afterwards.

headshot dedicated nutrition

Is Headshot gebruiksvriendelijk?

Het 1e punt in mijn Headshot review is het gebruiksgemak van het product. Zoals op de foto te zien is, zit Headshot in een relatief klein flesje. Hierdoor kan je het flesje gemakkelijk overal mee naar toe nemen, in tegenstelling tot de meeste pre workouts aangezien deze bijna altijd in potjes zitten.

Toch vind ik dit supplement verder niet erg makkelijk in het gebruik. Er staat namelijk nergens beschreven wat de geadviseerde tijd van consumptie voor een training is. Een cafeïne pil neem je bijvoorbeeld ruim een uur voor de training maar een bij pre workout booster wordt vaak een kwartier tot een half uur geadviseerd. Ook zitten er 4 servings in 1 shotje, maar hoeveel je dan precies moet nemen, moet je zelf inschatten.

Dat betekent dat je op de gok ¼ van het flesje moet drinken. Dit zorgde er voor dat ik bij de 1e inname gelijk bijna de helft van het flesje leeg dronk i.p.v. een kwart. Op dit punt scoort Headshot van Dedicated voor mij erg laag.

De smaak van Dedicated Headshot

Het volgende onderdeel van mijn Headshot review gaat over de smaak. Headshot is verkrijgbaar in 2 verschillende smaken: Cherry Bomb Flavour en Lemon Shock Flavour. Zonder specifieke voorkeur hebben we gekozen voor de smaak Lemon Shock. Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, is het shotje vrij zuur. Ook is het drankje net iets dikker dan water, dit zorgt er voor dat je niet gelijk het hele flesje in één keer achterover kan slaan. Ondanks de relatief zure smaak van Headshot vond ik de smaak niet direct tegenvallen.

Wat kost dit Dedicated Nutrition supplement?

headshot reviewNatuurlijk is de prijs van een supplement ook een belangrijke factor. In mijn Headshot review kijk ik naar de prijs die je voor dit cafeïne shotje betaalt en vergelijk ik deze met de prijzen van andere energy shots.

Op de site van Dedicated Nutrition was helaas geen prijs van het product te vinden, daarom nemen wij de prijs die Body & Fitshop rekent voor het product (hier hebben wij de Headshots ook gekocht). Per 12 shots betaal je bij B&F €4,90, aangezien Headshot momenteel in de aanbieding is. Dat betekent dat je per flesje €4,90/12 = €0,41 betaalt. Elke shotje bevat 4 ‘servings’, dat betekent dat je per dosering ongeveer €0,10 betaalt. Dit is een erg scherpe prijs aangezien je voor een pwo booster als snel tussen de €0,50 en €1,00 per dosering betaald. Als het aan de prijs ligt, scoort Headshot behoorlijk hoog. De normale prijs voor Headshot is €24,90 voor 12 ampullen.

Prijzen vergelijken

Om een goed beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik deze met andere energieboosters in vloeibare vorm. Zo kunnen we snel zien of Headshot goedkoop of duur is in vergelijking met concurrenten. In de tabel hieronder zie je dat Headshot van Dedicated het goedkoopst is per dosering in vergelijking met anderen. Zelfs als we de normale prijs aanhouden is een flesje Headshot ruim voordeliger dan vergelijkbare energy shots.

headshot prijzen vergelijken

De werking van Headshot

Het laatste punt van mijn Headshot review is de werking. Dit punt is voor de meeste personen erg verschillend, de ene persoon is gevoelig voor energie stimulerende supplementen en de ander totaal niet. Vaak ben ik niet erg gevoelig voor pre workout boosters of cafeïne pillen, maar dit shotje voelde ik wel redelijk. Ik heb het Headshot shotje 10 minuten voor de training genomen, en ik voelde een lichtelijke energie toename. Daarnaast kon ik de volledige 1,5 uur lekker doortrainen. Dedicated Nutrition’s Headshot bevat de volgende stoffen:

 • N-Acetyl-L-Tyrosine
 • Choline Bitartrate
 • Beta Alanine
 • Agmatine Sulfate
 • Caffeine Anhydrous

Wel moet je erg oppassen met de hoeveelheid cafeïne van dit flesje. Een heel flesje bevat namelijk 300 mg cafeïne (1 dosering = 75 mg), dat is ongeveer de maximale hoeveelheid die een persoon op een dag binnen mag krijgen, wat gelijk staat aan 5 tot 6 koppen koffie.

Een mooi voordeel is dat het shotje 0 calorieën bevat. Als je voor een dag al op je totale calorieën zit dat je binnen mag/wilt krijgen, kun je alsnog dit shotje nemen. Ook kan je Headshot gebruiken wanneer je aan Intermittent Fasting doet. Neem een shotje in de ochtend om je lichaam van energie te voorzien.

Headshot review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Headshot review afsluiten met een korte conclusie van mijn ervaring. Ondanks de aanwezige energie toename, vind ik het gebruiksgemak bij de product net iets zwaarder wegen. Het feit dat je niet precies weet hoeveel je moet drinken om de juiste dosering binnen te krijgen, maakt het voor mij een lastig te gebruiken product. Hierdoor geef ik toch liever de voorkeur aan het gebruik van een duidelijke pre workout booster in poedervorm.

De smaak van dit product is nog redelijk goed te doen, tenzij je absoluut niet van zuur houdt. De prijs van Headshot is wel een enorm pluspunt, maar 10 cent per dosering in de aanbieding. Ook het feit dat je Headshot erg makkelijk overal mee naar toe kan nemen is positief. Toch ben ik zelf geen groot fan van deze energy booster van Dedicated Nutrition.

Zoek jij een makkelijk energieshotje voor onderweg, waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel je neemt (een kleine slok of het halve flesje bijvoorbeeld)? Dan is Headshot misschien wel wat voor jou. Vind jij het makkelijker om je pre workout shake thuis te drinken voor je naar de sportschool gaat? Dan kan je net als ik beter trouw blijven aan de poedervarianten.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Lennard
Latest posts by Lennard Voogd (see all)

Deel jouw ervaring met Headshot hieronder

Heb jij deze energy shots van Dedicated Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review in een reactie achter en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
wat is de beste pre workout?

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Lennard Voogd

Lennard schrijft reviews en artikelen over voeding, fitness oefeningen, supplementen en gezondheid voor Voeding-en-fitness.nl. Zelf is Lennard een fanatieke sporter en dan ook erg veel bezig met de bijbehorende juiste voeding. Door te schrijven hoopt Lennard verworven kennis, ervaring en informatie te kunnen delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Lees hier meer over Lennard!

3 reacties:

 1. Gebruiksgemak

  4.5

  Prijs

  8.5

  Smaak

  4

  Samenstelling

  8

  Net als Lennard heb ik de Headshot van Dedicated ook geprobeerd. Minpunten voor mij zijn het gebruiks(on)gemak en de smaak. Op het etiket staat 1/4 flesje als dosering, maar je moet op goed gevoel een slokje nemen zonder dat je weet of dit te veel of te weinig is. De smaak is voor mij echt te zuur. Om de smaak wat zachter te maken zou je het shotje eventueel kunnen mixen in een glas water.

  De prijs daarentegen is wel erg goed, zelfs als Headshot niet in de aanbieding is. Daarnaast bevat deze energyshot een goede stoot energie. Ik neem Headshot vlak voor mijn workout, of in de middag wanneer ik merk dat ik wat vermoeid raak van het werken. De werking is snel en effectief.

 2. Gebruiksgemak

  5

  Prijs

  8

  Smaak

  8

  Samenstelling

  3

  Ik heb de headshots ook aangeschaft. De smaak cherry bomb bevalt me wel. Het smaakt naar kersen snoep, behoorlijk zoet.

  Inname van 1/4 flesje vind ik veel te weinig. Een half flesje, drink ik 30 minuten voor het sporten leeg, ik gebruik wel een maatbekertje want om te schatten of je 30ml hebt gedronken is moeilijk.

  Ik merk niet veel verschil. Het geeft voor mij geen toegevoegde waarde . Aangezien ik aardig wat koffie op een dag drink kan ik wat ongevoelig zijn geworden door de hoge concentratie caffeïne. Ik merk dan ook geen rush.

  Derhalve koop ik het niet meer en neem liever een pre workout met bcaa’s.

  • Bedankt voor je review Peter.

   De Cherry Bomb moet ik zelf ook nog eens proberen. En wat je zegt vind ik aardig kloppen, 1/4 flesje is voor mij ook wat te weinig. Een halve merk ik wel wat meer van. Zeker als je veel koffie drinkt, dan heeft zo’n cafeïne shot weinig meerwaarde. Zelf drink ik helemaal geen koffie, dus ben ik wat gevoeliger voor dit soort supplementen.

   In jouw geval is een pre workout met bcaa’s en andere aminozuren inderdaad een betere optie dan enkel zo’n energy shotje als Headshot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 5 =