• xxl nutrition banner

Der Hammer review – XXL Nutrition

Der Hammer

€29,95
7.5

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

6.8/10

Smaak

6.0/10

Werking

9.0/10

Voordelen

 • Sterke energieboost
 • 350 mg cafeïne per dosering
 • Hoog gedoseerd
 • Geen crash na training

Nadelen

 • Alleen voor gevorderde sporters
 • Smaak is wat zuur

Bijgewerkt op 6 december 2023 door Marvin

De werking van een pre workout booster verschilt per persoon. Iemand kan bijvoorbeeld erg goed trainen op C4 van Cellucor, terwijl een ander niks merkt van dit supplement. Om de pre workout te vinden die perfect bij je past is het belangrijk om diverse merken en producten te proberen. Wat zoek jij in een pre workout supplement? Zelf wil ik graag een goede energieboost, zodat ik langer intensief kan blijven trainen. Focus en een spierpomp vind ik minder belangrijk, maar een pre-workout die alles biedt is natuurlijk mooi meegenomen.

Voor de pre workout reviews op Voeding-en-fitness.nl heb ik dit keer Der Hammer! van XXL Nutrition getest. In deze Der Hammer review lees je mijn persoonlijke ervaring met deze pre workout.

Der Hammer! heb ik getest op de volgende factoren:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

XXL Nutrition Der Hammer

Voordat we verder gaan met mijn Der Hammer review kijken we naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun nieuwste pre workout booster.

“‘Der Hammer’ van XXL Nutrition doet zijn naam eer aan. Wanneer men in Duits iets fantastisch vindt, spreekt men van “Das ist der Hammer”. De nieuwe pre-workout is daadwerkelijk zo goed, dat het de naam Der Hammer mag dragen! Op dit moment is er geen effectieve formule te vinden die zo goed op elkaar afgestemd is.

Ingrediënten zoals Citruline, Creatine, Beta-Alanine, Taurine, Glycerol, Tyrosoni en nog veel meer zijn in de juiste doseringen verdeeld zodat ze synergetisch met elkaar werken. Synergetisch? Jazeker, ze versterken elkaars werking! Take a scoop of ‘Der Hammer’ and become the God of Thunder!

 • Zeer sterke pre workout
 • Alle werkzame stoffen zijn in een hoge dosering aanwezig
 • Geen kleine doseringen! Maar liefst 25 gram booster per dosering
 • 30 dosering per verpakking
 • Frisse Citrus – Ananas smaak
 • Door de hoge dosering alleen geschikt voor gevorderde sporters”

der hammer pre workout

Gebruiksgemak Der Hammer!

Het eerste onderdeel van mijn Der Hammer review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik, net zoals bij mijn andere pre workout reviews, naar onder andere de oplosbaarheid, de dosering en duidelijkheid van het label.

Der Hammer! van XXL Nutrition komt in een pot van 750 gram. Hieruit haal je 30 doseringen van 25 gram (= 2 maatscheppen). Het etiket is strak en duidelijk vormgegeven, met een stoere uitstraling die goed past bij een heftige per workout booster. Bovendien vind je op het label de exacte samenstelling van Der Hammer pre workout en de gebruiksaanwijzing in het Nederlands, Engels en Duits.

XXL Nutrition geeft als gebruiksadvies 2 scoops (25 gram poeder) te mixen met 200 – 300 ml water. Drink dit 30 minuten voor de training voor het gewenste effect. Omdat Der Hammer! een hoge dosering stimulanten bevat is het verstandig om nooit meer dan 2 scheppen per dag te nemen. Het poeder lost gemakkelijk op in de aanbevolen hoeveelheid water. Gelukkig zonder klonten of residu aan je shakebeker. Dit maakt het drinken van je pre workout shake wel zo prettig.

Wat kost deze pre workout booster?

Wij Nederlanders zijn natuurlijk altijd prijsbewust. Voeding-en-fitness.nl begrijpt goed dat jij op zoek bent naar supplementen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Daarom kijk ik in deze Der Hammer review kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met de prijzen van andere merken.

XXL Nutrition’s Der Hammer is te bestellen voor €29,95. De pot met 750 gram pre workout is voldoende voor 30 trainingen. Omgerekend betaal je dus €0,99 per pre workout shake. Mijn eerste idee is dat dit iets duurder is dan andere pre workouts. Maar wanneer de werking erg goed is, ben ik natuurlijk bereid om meer te betalen. Kwaliteit boven kwantiteit uiteraard! Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik Der Hammer vergeleken met andere pre workout boosters.

In de tabel hieronder zie je de kosten van Crazy Pre Workout van Body & Fitshop, Kill It van Rich Piana, Assault van Musclepharm en N.O. Xplode 3.0 van BSN. Zoals je kunt zien is de prijs van Der Hammer vergelijkbaar met die van Kill It. Beiden behoren tot de duurdere pre workouts. De andere merken zijn goedkoper, maar de exacte samenstelling en dosering kan onderling enorm verschillen.

pre workout prijzen

Der Hammer pre workout smaak

In mijn Der Hammer review deel ik ook mijn eigen ervaring met de smaak. Smaken verschillen per persoon natuurlijk, maar wellicht dat je iets aan mijn smaakervaring hebt.

Deze pre workout van XXL Nutrition is verkrijgbaar in één smaak, namelijk Citrus – Ananas. Helaas heb je dus niet de keus uit verschillende smaken. Citrus – Ananas is een frisse fruitsmaak, met een wat zure nasmaak. De zure smaak wordt veroorzaakt door L-Citrulline DL Malata, wat een N.O. booster is. In Der Hammer zit 6000 mg Citrulline per shake, wat een hoge dosering is.

Van te voren was ik gewaarschuwd voor de smaak, dat deze niet zo lekker zal zijn als menig andere pre workouts. Daarom had ik me ingesteld op iets smerigs, maar dat viel me reuze mee. Het klopt inderdaad dat Der Hammer zurig smaakt, maar hij is nog prima te drinken. Het is zéker niet de lekkerste pre workout booster die ik ook gebruikt heb, maar duidelijk ook niet de minst lekkere.

Werking Der Hammer XXL Nutrition

Het belangrijkste onderdeel van mijn Der Hammer review gaat natuurlijk over de werking. Welk effect heb ik gemerkt tijdens mijn trainingen met deze pre-workout-booster? En is dit een sterk gedoseerd supplement?

Per dosering van 25 gram krijg je de volgende stoffen binnen:

 • L-Citrulline DL Malaat = 6000 mg
 • Creatine monohydraat = 3500 mg
 • Beta Alanine = 3000 mg
 • Taurine = 2500 mg
 • Glycerol Monostearate =  2000 mg
 • Guarana extract = 2000 mg
 • N-Acetyl L-Tyrosine = 1500 mg
 • Betaine HCL = 1000 mg
 • L-Arginine HCL = 1000 mg
 • Acetyl L-Carnitine = 1000 mg
 • Caffeine Anhydrous = 150 mg
 • Vitamine B12 = 2,5 mcg

der hammer reviewXXL Nutrition’s Der Hammer is sterk gedoseerd en bevat de belangrijkste stoffen voor een goede boost. Citruline, Arginine HCL en Glycerol zorgen voor een goede pomp tijdens het trainen. Creatine en Taurine vergroten je explosieve kracht en stellen de verzuring uit waardoor je langer kunt trainen. De Cafeine en Guarana zorgen voor een energietoename, ideaal wanneer je weinig fut hebt om te trainen maar toch naar de sportschool wilt.

Wat merkte ik van Der Hammer?

Tijdens de periode dat ik Der Hammer heb gebruikt nam ik 2 maatscheppen (= 25 gram) ongeveer 30 minuten voor mijn training. Snel hierna begon ik de tintelingen te voelen van de Beta Alanine en op de fiets naar BasicFit begon ik sneller te trappen en voelde ik mijn energie toenemen.

Gedurende mijn workout kreeg ik inderdaad een lekkere pomp in mijn spieren en merkte ik dat ik langer door kon gaan. Ik was minder snel vermoeid en voelde mij de hele training sterk en fit. Het enige minpuntje dat ik heb ervaren is dat ik af en toe een dipje had na het sporten. Dit wordt ook wel een crash genoemd; je voelt je moe en leeg na het trainen, meer dan normaal.

Der Hammer review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Der Hammer review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring met de pre workout van XXL Nutrition kunnen lezen. Voor mij heeft deze pre workout booster als grootste voordeel dat hij krachtig gedoseerd is. Hierdoor weet je zeker dat dit supplement een merkbaar effect heeft. Zelf heb ik heerlijk getraind op XXL’s Der Hammer, waarbij ik veel kracht had en lang door kon gaan zonder vermoeid te raken. De pomp is natuurlijk ook een leuk effect!

Helaas is de smaak niet heel lekker, maar voor mij toch nog iets beter dan ik van te voren had verwacht. Omdat Der Hammer hoge doseringen van alle ingrediënten bevat ligt de prijs wat hoger dan van andere pre-workouts. Ben jij dus op zoek naar een goedkoop pre workout supplement? Dan zijn er andere merken om te proberen. Kies jij liever voor kwaliteit en betaal je daar graag wat meer voor? Dan is Der Hammer zeker een pre workout die je eens moet proberen!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Der Hammer hieronder!

Heb jij deze pre workout booster van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
wat is de beste pre workout?

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − vijf =