• website van het jaar 2020

Games spelen tijdens het fitnessen?

games spelen tijdens fitnessenNiet iedereen vindt fitnessen even leuk. Waar de één met plezier naar de sportschool gaat, voelt het voor de ander als een helse verplichting. Gelukkig kun je jouw workout een stuk leuker maken door tussendoor een spelletje te spelen. Uiteraard is games spelen tijdens het fitnessen niet geschikt bij iedere (complexe) oefeningen. Maar bij simpele krachtoefeningen en cardio kun je de tijd verdrijven door jouw favo game te spelen. Een spelletje spelen en op het zelfde moment afvallen? Natuurlijk is dat mogelijk maar let wel op de volgende dingen voor je begint met spelen.

  • Kan je het spelletje stoppen op elk moment?
  • Is het veilig om te spelen tijdens het trainen?

Spelletje spelen op je mobiel

Wil je spelletjes spelen en tegelijkertijd trainen? We hebben enkele spellen geselecteerd die je kunt spelen tijdens het trainen. Je kunt veel games gewoon spelen vanaf je mobiele telefoon. Als je in de sportschool bent is het wel raadzaam om rekening te houden met je omgeving. Let uiteraard ook op de huisregels van de gym. In sommige sportscholen is het niet toegestaan om je telefoon te gebruiken in de fitnessruimte.

Klassiek spel

Het eerste spel dat we bespreken is Flappy Bird. Dit was een zeer populaire game een tijd terug. Je kunt dit spelen maar je moet soms wel even je aandacht erbij houden om verder te komen. Uiteraard kun je ook andere mobiele games, zoals Subway Surfer of Wordfeud, spelen tijdens je training. Doe dit tijdens je rustperiode of wanneer je op de hometrainer zit om cardio te doen.

Online spel

En een simpel online maffia spel Bendes.nl dat je tegen ander spelers speelt maar ook alleen kunt spelen. Je kun dit spel op elk moment neerleggen, je high-score gaat niet verloren. Er zijn talloze andere online spellen te vinden in de app store.

Wii spellen

Als laatst willen we je nog kennis laten maken met Wii Just Dance. Daar kun je ook perfect mee afvallen. Just Dance is een erg populair spel. Je kunt er letterlijk honderden kcal mee verbranden en het is leuk om te spelen in de huiskamer. Zumba Fitness is een andere game die misschien bij je in de smaak zal vallen. En uiteraard mogen we Wii Fit niet vergeten. Met dit spelletje kun je allerlei fitness oefeningen doen, eenvoudig in je eigen woon- of slaapkamer. Zo kun je thuis games spelen tijdens het fitnessen en aan je fitheid werken op een leuke manier.

wii fit spelen

Oefeningen met een spelletje

Deze 3 oefeningen kun je thuis of in de sportschool doen.

Squat: Iedereen kent deze oefening wel. Je traint met deze oefening veel verschillende spieren. Dit maakt het een effectieve oefening. O.a. de quadriceps, onderrugspieren en de hamstrings train je hiermee.

  1. Houd je armen voor je. (eventueel met iPhone)
  2. Doe alsof je gaat zitten op een stoel die er niet staat.
  3. Blijft gehurkt staan wanneer je bovenbenen horizontaal of iets daaronder zijn.
  4. Zorg ervoor dat je rug recht blijft tijdens het doen van deze oefening.

Lees hier meer over de Squat uitvoering!

Schaar oefening: Zoek een vrije plek uit op de grond. Leg je rug plat op de grond neer. Leg beide armen neer langs je lichaam. Til je benen van de grond en nu zul je je buikspieren aanspannen.
Je kunt nu je linkerbeen laten zakken totdat hij bijna de grond raakt. Nu gaat je rechterbeen naar beneden en komt je linkerbeen weer omhoog. Je kunt ondertussen een game spelen. Herhaal dit minimaal 15 keer.

Fietsen: Voor deze oefening ga je op de hometrainer zitten. Je stelt de machine in en je kunt beginnen met gamen! Probeer dit natuurlijk niet uit op een echte fiets ;). Door een spelletje te spelen tijdens je cardio workout lijkt de tijd sneller te gaan. Als je een hometrainer thuis hebt kun je deze ook voor de televisie zetten. Dan kun je deze eventueel aansluiten op een Xbox of Playstation.

Games spelen tijdens fitness?

Als het goed is kun je nu beginnen met trainen en ondertussen kun je rustig gamen of tv kijken. Let er wel op dat je de oefeningen goed uitvoert. Of je nu op de Wii bezig bent, maffiaspel speelt of Flappy Bird doet, doe de fitness oefening goed! We raden je aan om de oefeningen eerst te doen zonder afleiding. Op deze manier leer je eerst de oefening goed uit te voeren.

TOP 5 BESTE POST WORKOUTS
Zoek je het beste Post Workout van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste post workout shakes voor je geselecteerd. De perfecte supplementen voor spieropbouw na een zware training. Check snel de Beste Koop & Getest!

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.