• xxl nutrition banner

Foodspring Whey Protein review

Whey Protein

€29,99
6.8

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs

3.5/10

Smaak

8.0/10

Voedingswaarden

8.5/10

Voordelen

 • Mix van wei concentraat en wei isolaat
 • Gemaakt van weidemelk
 • 80% eiwitgehalte
 • Goed aminozuurprofiel

Nadelen

 • Stuk duurder dan andere shakes
 • Niet geschikt bij lactose-intolerantie

Bijgewerkt op 28 april 2021 door Marvin

Ben jij al bekend met de voedingssupplementen van Foodspring? Foodspring is een Duits merk, opgericht in 2013. Hun doel is om sportvoeding naar een hoger niveau te brengen. Dit doen zij door hoogwaardige supplementen te ontwikkelen in hun laboratorium in Berlijn. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de eiwitshakes getest. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? Lees de complete Foodspring Whey Protein review hieronder en ontdek mijn oordeel!

Ik heb de Foodspring eiwitshakes getest op de volgende punten:

Foodspring Whey Protein

Voordat we verder gaan met mijn Foodspring Whey Protein review kijken we even naar wat het merk zelf zegt over hun eiwitshakes.

“Tijdens de training eis je veel van je lichaam, dus hebben je spieren meer nodig dan eender welke proteïne. Onze weidekoeien mogen bijna het hele jaar door op sappige weiden grazen, voor melk van ongekend hoge kwaliteit: met de perfecte combinatie van weiconcentraat en -isolaat.

 • Ideaal voor kracht- en duursporters
 • Voor duurzaam spierbehoud en -opbouw.
 • Uitstekend aminozuurprofiel”

foodspring whey protein ervaring

Gebruiksgemak Foodspring eiwitshakes

Het eerste onderdeel van mijn Foodspring Whey Protein review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de gebruiksaanwijzing en informatie op het label. Maar ook kijk ik naar de oplosbaarheid van het eiwitpoeder.

Wat mij opviel aan de Foodspring eiwitshake is dat het poeder geleverd wordt in een blik met 750 gram inhoud. Dit ziet er tof uit. Een keer wat anders dan die standaard zakken of potten eiwitpoeder. Hoewel het er heel leuk uitziet, maakt dit het scoopen van je eiwitten toch wat lastiger als je bij de bodem komt. Ach, kleinigheidje houd je toch. Het poeder zelf lost redelijk goed op in water en melk, helaas niet optimaal. Soms blijft er namelijk een klontje poeder drijven in m’n eiwitshake. Geen ramp natuurlijk.

Op het blik vind je meer informatie over de voedingswaarden en het complete aminozuurprofiel. Zo weet je precies wat én in welke hoeveelheden je alles binnenkrijgt. Dit wordt vermeld per 100 gram en per 30 gram (dosering van een shake). Verder wordt aangegeven wat de ingrediënten zijn en vind je uitleg over de aanbevolen dosering. Omdat het een Duits merk is dat pas sinds kort verkrijgbaar is in Nederland, is het helaas alleen in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans aangegeven op het etiket.

Foodspring whey shake prijs

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs vindt voor supplementen. Daarom kijk ik in mijn Foodspring Whey Protein review kritisch naar de prijs. En vergelijk ik deze met andere eiwitshakes.

Je kunt de Foodspring Whey bestellen in een blik van 750 gram poeder. Hier betaal je €29,99 voor. Uitgaande van 30 gram eiwitpoeder per shake haal je 25 shakes uit een blik. Omgerekend is dit € 1,20 per Foodspring eiwitshake. Volgens mij is dit een stuk duurder dan de (huismerk) eiwitshakes die je hier in Nederland kunt bestellen. Voor de whey proteïne van Foodspring wordt echter gebruik gemaakt van weidemelk. De koeien lopen dus vrij rond, hierdoor ligt de prijs wat hoger.

In de prijstabel hieronder heb ik de prijs vergeleken met andere merken. Vergelijk de prijzen van Real Whey Shake van Body en Gym Shop, Whey Perfection Special Series van Body & Fit, THE Whey van Myprotein en Gold Standard Whey van Optimum Nutrition. Zoals je kunt zien is Foodspring een flink stuk duurder. De prijzen hieronder zijn allemaal berekend op 30 gram poeder per shake.

Let op: deze vergelijking kijkt alleen naar de prijs. Er is niet gekeken naar samenstelling of andere onderscheidende kenmerken. 

whey protein prijzen

Foodspring eiwitshake smaken

foodspring whey protein reviewWanneer je dagelijks een eiwitshake neemt om extra proteïnen binnen te krijgen, dan is het wel zo prettig als deze lekker is. Smaak is natuurlijk subjectief. Maar toch hoop ik jullie te helpen met mijn eigen ervaring. Voor deze Foodspring Whey Protein review heb ik alle smaken getest.

De Whey Protein van Foodspring is verkrijgbaar in 11 smaken, namelijk; vanille, aardbei, chocolade, cocos crisp, neutraal, framboos, banaan, mango, hazelnoot, coffee en caramel. Voor deze eiwitshake review op Voeding-en-fitness.nl heb ik natuurlijk alle smaken getest. Volgens het label meng je 30 gram poeder met ongeveer 300 ml water of magere melk. 20 tot 30 seconden goed schudden en je Foodspring shake is klaar om te drinken.

Mijn algehele indruk van de smaak is goed. Het aanbod is divers en smaken zijn gelukkig niet overheersend of té zoet. Soms zou ik er juist voor kiezen om iets minder water te nemen, zodat de smaak wat sterker was. Gebruik je melk om je proteïne shake te maken? Dan krijg je een lekkere romige shake. Mijn persoonlijke favorieten zijn chocolade, kokos en hazelnoot. De koffie en neutrale variant vond ik wat minder lekker. Maar smaak is natuurlijk persoonsgebonden!

Hoe zit het met de voedingswaarden?

Het belangrijkste onderdeel van mijn Foodspring Whey Protein review gaat natuurlijk over de voedingswaarden. Ik geef mijn oordeel als voedingsadviseur over de gebruikte ingrediënten, samenstelling en het aminozuurprofiel.

Per 30 gram eiwitpoeder krijg je de volgende macro nutriënten binnen:

 • Energie = 113 kcal
 • Eiwit = 24 gram
 • Koolhydraat = 1,5 gram (waarvan 1,5 gram suiker)
 • Vet = 1,3 gram (waarvan 1,1 gram verzadigd vet)
 • Zout = 0,2 gram

De Whey Protein van Foodspring bestaat uit een mix van wei concentraat (69%) en wei isolaat (30%). Hierdoor heeft deze eiwitshake een hoog eiwitpercentage. Dit is gunstig, want het aandeel suikers en vetten is daardoor laag. Er wordt gebruik gemaakt van steviolglycosiden, welke worden gewonnen uit de steviaplant. Deze zoetstof levert geen calorieën en zorgt ook niet voor een glykemische reactie [1]. De eiwitten in de Foodspring Whey Protein bieden een compleet aminozuurprofiel. Met een goede dosering aan essentiële aminozuren, zoals leucine, isoleucine en valine. Deze BCAA’s worden door je lichaam gebruikt bij het herstel van je spieren na een zware workout [2].

Foodspring Whey Protein vergelijken

Om de kwaliteit van Foodspring eiwitshakes te vergelijken met andere merken heb ik de macro’s in een tabel gezet. Zoals je kunt zien scoort Whey Protein van Foodspring heel behoorlijk, al springt het nergens echt bovenuit. Qua eiwitgehalte behoort het merk tot de betere, helaas is het gehalte verzadigd vet wel iets hoger.

whey protein vergelijken

Foodspring Whey Protein review: conclusie

Tot slot wil ik mijn Foodspring Whey Protein review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere eiwitshake reviews heb je hier mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft de Foodspring Whey een aantal voordelen, maar ook mindere punten. Het belangrijkste voordeel voor mij is dat Foodspring gebruikt maakt van weidemelk en daardoor bijdragen aan een beter leven voor koeien. Deze staan namelijk 328 dagen van het jaar lekker te grazen in de wei. Dit heeft echter wel als gevolg dat het eiwitpoeder duurder is, zeker in vergelijking met huismerk eiwitshakes van grote merken in Nederland. Zij produceren goedkoper en op veel grotere schaal. Hierdoor is de prijs per shake bij hun een stuk lager.

De kwaliteit van Foodspring is wel zeer goed te noemen. De voedingswaarden zijn in orde en het aminozuurprofiel is compleet en waardevol. Vind jij het welzijn van dieren belangrijk en wil je dit ook uitdragen in je keuze voor eiwitpoeder? Dan is Foodspring whey de juiste keuze. Is jouw budget klein en koop je liever de goedkoopste? Dan zijn andere merken een betere optie!

Foodspring Whey Protein kopen

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Bronnen

 1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Steviolglycoside
 2. https://europepmc.org/abstract/med/8709918

Deel jouw ervaring met Foodspring Whey Protein hieronder!

Heb jij deze eiwitshakes van Foodspring al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Gezond en lekker ontbijtshake recept
ontbijtshake

Het ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Na je nachtrust brengt een gezond en gebalanceerd ontbijt je stofwisseling weer op gang Lees blog

De functie van eiwitten in ons lichaam
functie van eiwitten

Er wordt veel gezegd en geschreven over eiwitten. Iedereen die aan fitness of krachttraining doet krijgt te maken met eiwitten. Er zijn talloze beweringen over Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + twintig =