• xxl nutrition banner

Anarchy Next Gen review – MuscleTech

Anarchy Next Gen

€24,90
6.6

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

7.0/10

Smaak

7.5/10

Werking

4.0/10

Voordelen

 • Intense spierpomp
 • Geen crash na je training
 • Lekkere smaak

Nadelen

 • Geen heftige energieboost
 • Al snel 2 scoops nodig

Bijgewerkt op 23 juli 2020 door Marvin

MuscleTech is één van de grootste supplementen merken ter wereld. De producten van dit Amerikaanse merk zijn ook in Nederland erg populair en zijn bij bijna iedere webshop wel te bestellen. Anarchy Next Gen is hun nieuwe pre workout booster. Met 160 mg cafeïne per dosering en beta alanine, citrulline en creatine moet deze pre workout voor een heftige boost zorgen. Maar is zo’n Amerikaanse pre workout eigenlijk beter dan die van Nederlandse komaf? Of zijn pre workouts van XXL Nutrition en Body & Fitshop minstens net zo goed? Je leest mijn ervaring in de Anarchy Next Gen review op Voeding-en-fitness.nl!

Anarchy Next Gen Pre Workout heb ik op de volgende punten getest:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking

Anarchy Next Gen – MuscleTech

Voordat we verder gaan met mijn Anarchy Next Gen review kijken we naar wat MuscleTech zelf zegt over hun pre workout booster.

“Anarchy Next Gen is de nieuwe geavanceerde pre-workout formule van Muscletech. Anarchy onderscheidt zich door het hoge cafeïne gehalte (160 mg per scoop), de toevoeging van choline bitartraat en maakt gebruik van de juiste verhouding Beta-alanine, L-arginine en L-citrulline. Anarchy is verkrijgbaar in 2 verschillende fruit smaken, Blue Raspberry en Fruit Punch.

 • 30 serving per verpakking
 • MAX potency. Hardcore formulering
 • Intense Pumps!
 • Geen Crash
 • 1 tot 2 scoops per serving”

anarchy next gen pre workout

Gebruiksgemak van Anarchy Next Gen

Het eerste onderdeel van mijn Anarchy Next Gen review gaat over het gebruiksgemak. Is de dosering eenvoudig te nemen? En mengt het poeder gemakkelijk met water?

De Anarchy Pre Workout van MuscleTech is te kopen in een pot van 185 gram, wat goed is voor 30 doseringen. De opening is even breed als het potje zelf, wat het scheppen van een dosering makkelijk maakt. Helaas was bij mijn pot het poeder al gaan klonteren en zaten er grote brokken in. Volgens de gebruiksaanwijzing meng je één scoop (= 6 gram poeder) met 250 ml water of sportdrank. Dit drink je 20 tot 30 minuten voor de training. Het poeder lost eenvoudig op in water, dus na kort schudden kun je jouw pre workout shake drinken.

Op het label vind je verder meer informatie over de ingrediënten van Anarchy Next Gen en de effecten die je mag verwachten tijdens het gebruik. Alle informatie staat alleen in het Engels op het etiket. Is Engels niet jouw sterkste punt en wil je meer weten over deze pre workout? Stuur dan even een berichtje via de contactpagina!

Wat kost deze MuscleTech pre workout?

Bij het vinden van de beste pre workout is het ook belangrijk om naar de prijs te kijken. In mijn Anarchy Next Gen review kijk ik kritisch naar de prijs van dit fitness supplement. Ook vergelijk ik deze met de prijzen van andere pre workout boosters.

Anarchy Next Gen van MuscleTech is te bestellen bij Body Supplies en Body & Fitshop. De goedkoopste prijs op moment van schrijven (aanbiedingen buiten beschouwing gelaten) is €24,90. Wanneer je uitgaat van 30 doseringen per potje kost het gebruik van Anarchy je €0,83 per training. Voor mijn gevoel is dit een redelijke prijs voor een pre workout booster. Om een beter beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met andere merken.

In de tabel hieronder zie je of Anarchy Next Gen duur of goedkoop is in vergelijking met C4 van Cellucor, 235U Xtreme Pre Workout van XXL Nutrition, Kill It Pre Workout van Rich Piana en Maximum Pre Workout van Body & Fitshop. Zoals je kunt zien scoort Anarchy gemiddeld qua prijs. Hij behoort niet tot de goedkoopste merken, maar er zijn ook zeker duurdere pre workouts te koop.

pre workout prijzen

Update 21 maart 2020: Anarchy Next Gen van Muscletech is helaas niet meer te bestellen in Nederland. 

Anarchy pre workout smaken

De smaak van een pre workout is misschien niet het belangrijkste onderdeel, maar toch wil ik hier even aandacht aan schenken in mijn Anarchy Next Gen review. Wanneer je voor iedere training een shake drinkt is het wel zo fijn als deze lekker is.

Anarchy Pre Workout van MuscleTech is te bestellen in twee smaken, namelijk Fruit Punch en Blue Raspberry. Normaal gesproken gaat mijn voorkeur uit naar Blue Raspberry, maar deze was helaas uitverkocht. Daarom heb ik dit keer gekozen voor Fruit Punch. Deze fruitsmaak kan mij meestal niet echt bekoren, maar MuscleTech heeft de smaak dit keer goed voor elkaar. Wanneer je 1 of 2 scoops poeder mengt in 250 – 300 milliliter water krijg je een shake die goed te drinken is. De fruitige smaak is aanwezig, maar niet overheersend. Bovendien zorgt de goede oplosbaarheid er voor dat je geen last hebt van klontjes in je pre workout drankje.

De werking van Anarchy Next Gen

anarchy next gen reviewDan nu het punt waar het allemaal om draait in mijn pre workout reviews; de werking. Welke stoffen zitten er in Anarchy én in welke doseringen? Ook deel ik in deze Anarchy Next Gen review mijn persoonlijke ervaring met deze pre workout booster van MuscleTech.

De belangrijkste ingrediënten van Anarchy Next Gen (per scoop) zijn:

 • Cafeïne = 160 mg
 • Beta alanine = 1,6 gram
 • L-Citrulline = 1,5 gram
 • Creatine hydrochloride = 1,5 gram
 • L-Theanine = 75 mg

De stof cafeïne zorgt voor een toename in energie en meer alertheid. 160 mg staat gelijk aan ongeveer 2 espresso’s. Beta alanine is een aminozuur dat het spieruithoudingsvermogen kan verbeteren. Een dosering van 2 tot 5 gram per dag is wenselijk. Citrulline is een stofje dat bijdraagt aan een beter herstel en zorgt voor een spierpomp.

Hiervoor staat een dagelijkse dosering van 6 gram. Creatine vergroot de maximale explosieve kracht en stelt verzuring uit, waardoor je meer kracht ervaart tijdens het trainen. Er zijn veel soorten creatine, maar creatine monohydraat is eigenlijk de beste (en goedkoopste) variant. L-Theanine zorgt in combinatie met cafeïne voor meer mentale focus en gaat vermoeidheid tegen. Een dosering vanaf 50 mg zou dit effect moeten creëren. Zoals je kunt zien zijn de doseringen per 6 gram Anarchy Next Gen wat aan de lage kant. Voor een goed effect zul je dus eerder 2 schepjes per training moeten nemen.

Anarchy Next Gen ervaring

Omdat ik nooit koffie drink, ben ik vaak gevoelig voor pre workouts. De cafeïne zorgt voor een goede boost en meestal ervaar ik ook een goede spierpomp. Helaas viel MuscleTech’s Anarchy Pre Workout een beetje tegen. Ik ben begonnen met één scoop, maar merkte vrij weinig van een stimulerende werking. Al snel merkte ik dat ik twee scoops nodig had voordat ik een lichte boost kreeg. De spierpomp was wel aanwezig. Ook had ik geen last van een crash na een training. Al met al wel een tegenvaller in vergelijking met pre workout boosters die ik eerder heb getest.

Anarchy Next Gen review: mijn conclusie

Net als mijn andere supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl wil ik mijn Anarchy Next Gen review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen met Anarchy Pre Workout van MuscleTech. Onthoud dat de werking van een pre workout booster erg persoonsgebonden is en dus kan verschillen. Voor mij heeft deze pre workout een paar voordelen, maar zeker ook nadelen. Anarchy is een pre workout supplement met een faire prijs en lekkere smaak.

Wanneer je nét begin met het gebruiken van pre workouts kan dit een goede optie zijn. Helaas zijn de doseringen van alle belangrijke stoffen aan de lage kant, waardoor je al snel twee scoops per dosering nodig hebt. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je sneller door je pot heen bent (en de prijs dus feitelijk hoger uitvalt). Wat mij betreft helaas GEEN aanrader, maar ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Anarchy Next Gen hieronder!

Heb jij deze pre workout booster van MuscleTech al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
wat is de beste pre workout?

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om waardevolle kennis en mijn ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jullie graag bij het bereiken van (sportieve) doelen. Daarnaast bied ik online personal training en voedingsadvies op maat aan. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vijf =